Οταν ο Τσίπρας ανακάλυψε τον Ντράγκι
16/04/2016 11:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οταν ο Τσίπρας ανακάλυψε τον Ντράγκι

Η χθεσινή απόφαση του Μάριο Ντράγκι για μερική ποσοτική χαλάρωση των τραπεζών ήταν, αναμφιβόλως, μια θετική εξέλιξη για τη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία. Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας χθες στη Βουλή, χαιρέτισε την κίνηση αυτή του Ευρωπαίου κεντρικού τραπεζίτη, θριαμβολογώντας για τις επιτυχίες της διαπραγμάτευσης και της ελληνικής κυβέρνησης και προκαλώντας το χειροκρότημα από την πλευρά της παράταξής του.

Στην πραγματικότητα όμως ο κ. Ντράγκι δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να υιοθετήσει μια απόφαση η οποία ήταν έτοιμη ήδη από τις αρχές του 2015 και θα ετίθετο σε ισχύ υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι η Ελλάδα θα βρισκόταν σε πρόγραμμα σταθερότητας. Το είχε ανακοινώσει, άλλωστε, από τα τέλη του 2014, δηλαδή επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του έκαναν ό,τι μπορούσαν κατά το διάστημα της διακυβέρνησής τους για να καθυστερήσει η εφαρμογή της, με ολέθρια αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία και για τους Ελληνες πολίτες.

Ολοι γνωρίζουν πως οι Τσίπρας και Βαρουφάκης έπαιζαν επί έξι μήνες τη χώρα στα ζάρια, αφήνοντάς την εκτός προγράμματος και διακινδυνεύοντας μια άτακτη χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός χθες θριαμβολογούσε ότι η νέα ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών συστημικών τραπεζών μάς στοίχισε μόλις 8 δισ. ευρώ, έναντι των 25 δισ. ευρώ της αρχικής πρόβλεψης. Δεν είπε όμως ο κ. Τσίπρας ότι οι τράπεζες ήταν πλήρως κεφαλαιοποιημένες στα τέλη του 2014 και ότι χρειάστηκαν νέα κεφάλαια λόγω του περιβόητου δημοψηφίσματος και της επιβολής των capital controls. Και, βεβαίως, δεν είπε επίσης ότι το Ελληνικό Δημόσιο βαρύνουν και τα 25 δισ. ευρώ, καθώς η χώρα πληρώνει τόκους στο σύνολο του ποσού.

Επί 1,5 χρόνο πληρώνουμε ακριβά τους ερασιτεχνισμούς Τσίπρα και της κυβέρνησής του. Τώρα έρχεται η ώρα του νέου λογαριασμού για τους πολίτες. Και τα μέτρα θα είναι βαριά, υφεσιακά, επειδή η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. δεν θέλει να αγγίξει το σκέλος των δημόσιων δαπανών. Ας αφήσει λοιπόν τους παλικαρισμούς και τις θριαμβολογίες ο κ. Τσίπρας γιατί με τα δικά του λάθη και τους ερασιτεχνισμούς φόρτωσε με βάρη την οικονομία και τους πολίτες.

e-typos.com