Όταν ο Καμμένος χρησιμοποιούσε απόρρητα έγγραφα στην Βουλή! [βίντεο]
23/11/2017 13:57
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όταν ο Καμμένος χρησιμοποιούσε απόρρητα έγγραφα στην Βουλή! [βίντεο]

Μπορεί το υπουργείο Εξωτερικών να απείλησε με φυλάκιση όποιον χρησιμοποιήσει και δημοσιοποιήσει τα απόρρητα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας, ωστόσο ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος επικαλέστηκε απόρρητα αρχεία στην Βουλή.

Ο άμεσα εμπλεκόμενος στην υπόθεση υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, τον Μάρτιο του 2014 ως πρόεδρος τότε των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στη συζήτηση του νομοσχεδίου «μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 4046/2012 και άλλες διατάξεις» είχε καταθέσει και ο ίδιος απόρρητο έγγραφο.

Leonidas ToEat ♎@AnAthenianToLDN

Εδώ λοιπόν ο Πάνος ο #Καμμενος, ο προστάτης των απορρήτων που τώρα κάνει αβαβά τα έγγραφα που έδωσεο @a_loverdos , το 2014 κατέθετε απόρρητο έγγραφο στη #Βουλή

Και λέει..
" Σας λέω οτι παρανομώ, καταθέτω απόρρητο έγγραφο"

Εσείς καλά? #Syrizanel #Syriza_apateones #anel_robes

«Εγώ θα το καταθέσω σήμερα στη Βουλή. Πέστε στον υπουργό Δικαιοσύνης να ζητήσει τη δίωξή μου» έλεγε τότε από το βήμα της Βουλής ο κ. Καμμένος.

Η επίμαχη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών:

Σύμφωνα με το άρθρο 146 του ποινικού κώδικα, «Όποιος με πρόθεση του και παράνομα παραδίδει ή αφήνει να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της πολιτείας ή των συμμάχων της επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών». Παράλληλα, ο Εθνικός Κανονισμός Ασφαλείας στο άρθρο 26 προβλέπει ότι «απαγορεύεται αυστηρά η ανατύπωση ολοκλήρου ή μέρους εγγράφου ΕΤΝΑ».

Η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας υπερβαίνουν τις οποίες κομματικές διαμάχες και αντιπαραθέσεις. Δεν δύναται κατά συνέπεια η αντιπολίτευση, στο όνομα κομματικών αντιπαραθέσεων, να παραβιάζει τον ποινικό κώδικα που η ίδια ψήφισε και τον Εθνικό Κανονισμό Ασφαλείας που η ίδια υιοθέτησε τον Ιούνιο του 2004.

Με μεγάλη υπομονή και αίσθημα ευθύνης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς έχει τηρήσει στάση σιωπής μέχρι τούδε, με γνώμονα τη διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας και των εθνικών συμφερόντων, τα οποία δυστυχώς άλλοι δίνουν βορά στην υπηρεσία μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Όμως τώρα πλέον βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καλούμε δημόσια τα κόμμα

eleftherostypos.gr