Όσο χτυπάτε τον Σαμαρά, τόσο τον δικαιώνετε!
22/02/2016 14:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όσο χτυπάτε τον Σαμαρά, τόσο τον δικαιώνετε!

Ποιος το περίμενε. Η πρώτη και δεύτερη φορά αριστερά με το ηθικό πλεονέκτημα και το παραμύθι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» να μετέρχονται τόσο βρόμικους τρόπους για να χτυπήσουν τον αντίπαλο. Τώρα που βλέπουν ότι καταρρέουν, δεν έχουν πολλά περιθώρια. Θα κάνουν τα πάντα για να τσακίσουν ό,τι έχει μείνει όρθιο στη χώρα αυτή, ό,τι μπόρεσε να προσφέρει για να μην καταρρεύσει η Ελλάδα.

Το βρόμικο παιχνίδι, το ύπουλο χτύπημα κατά του Αντώνη Σαμαρά με τη λίστα Μπόργιανς συνεχίζεται. Η κυβέρνηση μάλιστα έχει βρει πρόθυμους ηλίθιους και στο χώρο της δεξιάς και ορισμένων μέσων ενημέρωσης της πλάκας προκειμένου να χτυπήσουν τον πρώην πρωθυπουργό. Η σκανδαλολογία συνεχίζεται και σήμερα δίνοντας όπλα στον Τσίπρα και στηρίγματα σε έναν πρωθυπουργό που είναι σε απόγνωση. Παίρνοντας διάφορα ανόητα έγγραφα τα οποία έχουν ήδη καταρριφθεί από την ομολογία του ίδιου του Μπόργιανς ότι δεν υπήρχε λίστα το 2012, συνεχίζουν να χτυπάνε τον Σαμαρά πιστεύοντας έτσι ότι θα αποδομήσουν την τελευταία σταθερά στο πολιτικό πεδίο. Για σκεφτείτε μόνο τι έχει γίνει από πέρυσι που ο Σαμαράς έφυγε από το Μαξίμου και θα καταλάβετε τι εννοούμε. Ακόμη και εκείνοι που δεν είναι Σαμαρικοί, βρίζουν την ώρα και τη στιγμή που ήρθε ο Τσίπρας.

Κι όμως, αντί στο Μαξίμου, στις πρόθυμες εφημερίδες και στα διάφορα παραπολιτικά στέκια να κάτσουν και να δουν τη συνέντευξη του υπουργού της Ρηνανίας – Βεστφαλίας Μπόργιανς, συνεχίζουν να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα. Για τρίτη ημέρα επιμένουν σε αστήρικτες κατηγορίες γνωρίζοντας ότι μόνον έτσι θα συντηρήσουν ένα «σκάνδαλο» προς ίδιον όφελος. Χειρότεροι από τους Συριζαίους είναι βεβαίως οι... δήθεν δεξιοί που «γενιτσαρίζουν» στηρίζοντας τη βρομιά σε βάρος του Σαμαρά.

Βεβαίως το ρόλο της έχει παίξει και η «χαλαρή» αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αντί να τους «ξεσκίσει», κρατά απλά αποστάσεις μη τυχόν και πληγεί το όνομα της... οικογένειάς του. Δεν κοιτάει να κλείσει τα δικά του μέτωπα πρώτα. Ή τουλάχιστον να συσπειρώσει τους βουλευτές της ΝΔ γιατί έρχονται θρασύδειλες επιθέσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και σε βάρος του ιδίου.

Ακούγεται ότι στη σημερινή συνέντευξη που θα δώσει στον Νίκο Χατζηνικολάου, θα πιεστεί να πάρει θέση για τις καταγγελίες περί λίστας Μπόργιανς. Ο δημοσιογράφος είναι «μανούλα» στο να δημιουργεί θέματα και θα το κάνει με κάθε τρόπο. Είναι η ευκαιρία του Κυριάκου να στηρίξει την κυβέρνηση την οποία και ο ίδιος υπηρέτησε. Είναι ευκαιρία να τσακίσει τους βρόμικους Γκεμπελίσκους του ΣΥΡΙΖΑ και να δείξει ότι δεν «μασάει» από ύπουλα χτυπήματα. Ο Σαμαράς τον έκανε υπουργό και τον έβαλε ξανά στην πολιτική σκηνή, παραβλέποντας τις διαφορές που είχε με την οικογένειά του. Αν δεν του χρωστάει γι' αυτό τουλάχιστον ας το κάνει για τη ΝΔ που θέλει να βρίσκεται στον προθάλαμο της εξουσίας. Εκτός κι αν παίξει κι αυτός το παιχνίδι του Αλέξη.