Όσο τον χτυπάει τόσο τον δικαιώνει
29/03/2017 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όσο τον χτυπάει τόσο τον δικαιώνει

Πρόκειται για γελοία ανθρωπάκια που δεν ορρωδούν προ ουδενός. Μπορούν να κάνουν τη χώρα... Αμέρικαν μπαρ αρκεί μόνο να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και να μη δει ότι υπογράφουν στα τέσσερα ένα ακόμη μνημόνιο.

Τι σκαρφίστηκαν τώρα. Ξέθαψαν δικογραφίες κατά του Αντώνη Σαμαρά και του Γιάννη Στουρνάρα και τις έστειλαν στη Βουλή. Συγκεκριμένα, ο Κοντονής διαβίβασε στη Βουλή τρεις δικογραφίες, μετά την προχθεσινή αποστολή της δικογραφίας για την υπόθεση του «Ντυνάν» με την οποία εξετάζεται η διερεύνηση ποινικών ευθυνών των πρώην υπουργών Άδωνι Γεωργιάδη, Κ. Χατζηδάκη, Παν. Μηταράκη, Α. Λυκουρέντζου και Μ. Βορίδη.

Οι τρεις δικογραφίες αφορούν τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα και τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάση Παπαχριστόπουλο... έτσι για ξεκάρφωμα.

Τι θυμήθηκαν για τον Σαμαρά; Ένα ηχητικό απόσπασμα 5 λεπτών στο οποίο ο Α. Σαμαράς φέρεται να λέει σε δικαστικό... λειτουργό «Πες στον ψηλό, τον Παναθηναϊκάκια, οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γ…». Η εν λόγω προτροπή φέρεται να αφορούσε κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής, λίγο πριν την απολογία τους.

Η δεύτερη δικογραφία στρέφεται κατά του Γιάννη Στουρνάρα και αφορά μήνυση εταιρείας πετρελαιοειδών εναντίον του, ως υπουργού Οικονομικών την περίοδο 2013 - 14, κατά του πρώην γενικού γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, του Ιωάννη Κωστόπουλου, πρώην διευθύνοντα συμβούλου των ΕΛΠΕ και κατά του Βαρδή Βαρδινογιάννη, επικεφαλής της Motor Oil.

Στη μήνυση γίνεται λόγος για μεγάλη ζημία στο Δημόσιο από τροπολογία που κατέθεσε ο Γιάννης Στουρνάρας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η διαγραφή βεβαιωμένων προστίμων και εισπρακτέων φορολογικών εσόδων που είχαν επιβληθεί στην Motor Oil.

Πρόκειται περί αδίστακτων. Θα χρησιμοποιήσουν ό,τι μπορούν να ξεθάψουν προκειμένου να μην... κλαίνε όταν θυμούνται τι έκανε η χώρα με την κυβέρνηση Σαμαρά και που βρίσκεται τώρα. Είναι ντροπή να επιχειρούν να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή και να ανασύρουν υποθέσεις οι οποίες έχουν ήδη κριθεί. Τι άλλο θα κάνουν άραγε; Να βάλουν στη φυλακή τον Σαμαρά;