Ορκίστηκαν βουλευτές οι Ζ. Ράπτη, Π. Παναγιωτόπουλος και Ν. Νυφούδης
06/05/2019 19:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ορκίστηκαν βουλευτές οι Ζ. Ράπτη, Π. Παναγιωτόπουλος και Ν. Νυφούδης

Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν οι τρεις επιλαχόντες βουλευτές Πάνος Παναγιωτοπούλος, Ζωή Ράπτη και Νίκος Νυφούδης οι οποίοι κατέλαβαν τη θέση των παραιτηθέντων βουλευτών Β’ Αθηνών της ΝΔ κ.κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνας Μάρκου.

Όπως επισημαίνουν στις επιστολές που έστειλαν στο Προεδρείο της Βουλής οι τρεις βουλευτές της ΝΔ παραιτούνται από την βουλευτική έδρα και δεν κάνουν χρήση της τροπολογίας, την οποία ψήφισε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία προκειμένου ν’ ανταποκριθεί στις ανάγκες της κ. Έλενας Κουντουρά και του κ. Σπύρου Δανέλλη. Με την τροπολογία αυτή αίρεται το ασυμβίβαστο που είχε θεσμοθετηθεί επί Αντ. Σαμαρά μεταξύ του βουλευτή και του υποψήφιου ευρωβουλευτή. Η διευκόλυνση αυτή επιτρέπει τόσο στην κ. Κουντουρά όσο και στον κ. Δανέλλη να κρατήσουν την βουλευτική τους έδρα εάν δεν εκλεγούν.

Πριν την ορκωμοσία των επιλαχόντων βουλευτών έγιναν γνωστές οι επιστολές των κ.κ. Αργύρη Ντινόπουλου και Γιάννη Μιχελάκη οι οποίοι παραιτήθηκαν από την βουλευτική έδρα, παρότι εξελέγησαν πριν από τον κ. Παναγιωτόπουλο και την κ. Ράπτη. Ο κ. Ντινόπουλος στην επιστολή του επισήμανε ότι παραιτείται από την βουλευτική έδρα για λόγους δεοντολογίας παρότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψήφιου Δημάρχου. Ενώ ο κ. Μιχελάκης με μια λακωνική επιστολή έκανε γνωστό πως παραιτείται από την βουλευτική έδρα.

Η είσοδος στην Βουλή του Νίκου Νυφούδη ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού και παίρνει της θέση της κ. Κατερίνας Μάρκου δημιουργεί αλλαγές στον κοινοβουλευτικό χάρτη καθώς ήδη έχει υποβληθεί αίτημα στην Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής για ανασύσταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού.

Πηγή:capital.gr