Όπως έστρωσε ο Αλέξης ας κοιμηθεί...
27/11/2015 15:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όπως έστρωσε ο Αλέξης ας κοιμηθεί...

Σκεφτείτε τη σύνθεση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών. Στην κεφαλή ο Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος χρωστά την επιστροφή του από την αφάνεια στον Τσίπρα και με κάθε ευκαιρία του ξεπληρώνει το καλό που του έκανε.

Στην άλλη πλευρά ο Τσίπρας, ο πιο αποτυχημένος πρωθυπουργός της ιστορίας, ο οποίος δεν μπορεί να κυβερνήσει δύο μήνες μετά τις εκλογές και ζητά δεκανίκια.

Και στη συνέχεια οι εξής: Ο Πάνος Καμμένος, ο κολοσσός της ψεκασμένης πολιτικής που δεν έχει ούτε αρχή, ούτε μέση, ούτε τέλος.

Η Φώφη Γεννηματά, που έγινε αρχηγός λόγω επωνύμου, παντελώς ανεπαρκής, επικεφαλής ενός κόμματος που πέθανε αλλά νομίζει ακόμη ότι ζει.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος απέδειξε ότι το σακίδιο ήταν... άδειο και το Ποτάμι θολό.

Ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος σταυροκοπιέται και λέει: «Εγώ στο Προεδρικό Μέγαρο; Θαύμα – θαύμα».

Και αφήνουμε για το τέλος τον Πλακιωτάκη ο οποίος θα πρέπει να τσιμπιέται που έγινε αρχηγός της ΝΔ και θα πάρει μέρος σε μια τέτοια σύσκεψη, αν γίνει ποτέ. Όσο για τον Κουτσούμπα, είναι ο μόνος λογικός αφού δεν θα τους κάνει τη χάρη να πάει.

Πείτε μας λοιπόν εσείς που διαβάζετε τη σύνθεση του Συμβουλίου των κορυφαίων πολιτικών και πολιτειακών παραγόντων: Έχει η χώρα ελπίδα για να σωθεί; Μπορεί αυτό το πολιτικό προσωπικό να βρει λύσεις για μείζονα θέματα όπως το Ασφαλιστικό;

Αλλά και το άλλο κρίσιμο ερώτημα: Αν ω μη γένοιτο μπούμε στη μέση ενός πολέμου, αυτοί όλοι θα συγκροτήσουν «πολεμικό συμβούλιο»; Βοήθα Παναγιά μου. Ο μόνος που έχει μείνει... εφεδρεία γιατί δεν θα πάει είναι ο Κουτσούμπας. Λέτε να τον κάνουμε αρχιστράτηγο;

Κι αν η σύνθεση του Συμβουλίου προκαλεί γέλιο και κλάμα ταυτόχρονα, μήπως θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί γίνεται; Ποιος είναι ο σκοπός του και τι θα κερδίσουν τα κόμματα και η πατρίδα απ' όλη αυτή τη διαδικασία;

Αν γίνεται για να κάνει ο Τσίπρας το κομμάτι του και να το παίξει συναινετικός και μεγάλος πατριώτης να το καταλάβουμε. Αν το κάνει για να εκθέσει τους υπολοίπους ώστε να αποδείξει αυτός την ανωτερότητά του, μπράβο του. Από επικοινωνία πάει καλά. Όμως, ποιον εξυπηρετούν όλα αυτά όταν η χώρα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο; Ποιοι θα κερδίσουν από μια χώρα που δεν έχει ούτε κυβέρνηση ούτε και αντιπολίτευση. Και καλά το δεύτερο να το καταλάβουμε. Η ΝΔ είναι εκτός τόπου και χρόνου και θα πάρει καιρό να συνέλθει. Αμ η κυβέρνηση γιατί αδυνατεί να παίξει το ρόλο που της ανατέθηκε; Γιατί ζητά συνενόχους σε μια μεταρρύθμιση που μάλιστα κανείς δεν έχει δει; Εδώ έχουμε το εξής οξύμωρο: Να γίνεται Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για ένα ασφαλιστικό που ακόμη δεν το έχουμε δει. Τα κόμματα δεν έχουν τις προτάσεις της κυβέρνησης, δεν έχουν τις απαιτήσεις των δανειστών, δεν έχουν καταθέσει καν δικές τους προτάσεις. Θέλει δηλαδή ο Τσίπρας να υπογράψουν σε λευκή επιταγή. Απίστευτα πράγματα.

Αλλά και να ρωτήσουμε κάτι άλλο: Ο Τσίπρας δεν ήταν αυτός που είχε βγει στα κάγκελα ή είχε ανέβει και πάνω σ' αυτά όταν η κυβέρνηση Σαμαρά ζητούσε πολιτική συναίνεση; Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δυναμίτισαν κάθε προσπάθεια που έγινε από το 2012 και μετά; Αυτός δεν έλεγε ότι θα δώσει 13η σύνταξη και τώρα θα κόψει όλες τις συντάξεις; Αυτός δεν ήταν που δεν ήθελε να ακούσει για μεταρρυθμίσεις και έβγαζε τον κόσμο στους δρόμους;

Που είναι άραγε ο κόσμος να γεμίσει τις πλατείες τώρα που η κυβέρνηση της Αριστεράς τον ετοιμάζει για το σφαγείο;

Τα πράγματα είναι απλά: Ό,τι θέλει ο πρωθυπουργός να φέρει στη Βουλή ας το φέρει μόνος του. Δεν έχει το δικαίωμα κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς να γίνει το μαξιλαράκι μιας άθλιας κυβέρνησης. Όπως έστρωσε ο Αλέξης ας κοιμηθεί...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΛΟΗΣ avatar
  ΛΟΗΣ 27/11/2015 08:36:43

  Βλέποντας τη σύνθεση του προσεχούς Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και συγκρίνοντάς την με παλαιότερες ανάλογες συνθέσεις, μου έρχεται αυθορμήτως στη σκέψη αυτό που λένε στην Πελοπόννησο:
  ''Εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τ' άρματα, κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια''...

 2. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου 27/11/2015 09:06:29

  Αγαπητέ αρθρογράφε , υπάρχει μια λαϊκή παροιμία : "Οποιος θέλει να κρεμαστεί , δώστου σχοινί " ...Αυτό κάνει ο Τσίπρας .Προσφέρει σχοινί σε όποιον θέλει να κρεμαστεί. Και τώρα θα διαπιστώσουμε όλοι ποιος είναι ο ιδεώδης αυτόχειρας .Αν υπάρχει βέβαια .Ο Κουτσούμπας πάντως δεν είναι ..

 3. Δρόμος avatar
  Δρόμος 27/11/2015 09:22:52

  Δεν μπορείς Τσίπρα??? Πάρε δρόμο... Παραιτήσου ΤΩΡΑ...και ΦΥΓΕ....

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 27/11/2015 10:04:24

  Που είναι άραγε ο κόσμος να γεμίσει τις πλατείες τώρα που η κυβέρνηση της Αριστεράς τον ετοιμάζει για το σφαγείο;

  Ο κόσμος αξίζει να χάσει τις συντάξεις του και να πεινάσει..Μπροστά στα πρόσωπα που θα λάβουν μέρος στο συμβούλιο αρχηγών οι Σαμαράς και Βενιζέλος μοιάζουν σαν Τσώρτσιλ.
  Αλλά ο "κόσμος" μιλούσε περιφρονητικά για "σαμαροβενιζέλους" και ψήφισε Τσίπρα και Καμμένο για να κυβερνήσουν και τώρα κάθεται και τους κοιτάζει και μάλιστα τους ψήφισε 2 φορές (3 αν βάλεις και το δημοψήφισμα). Κανένα έλεος για τον ελληνικό λαό.Θα πάρει αυτό που του αξίζει

 5. Παράξενος avatar
  Παράξενος 27/11/2015 11:09:10

  Όλα τα κόμματα να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια του Αλέξη!

 6. Παράξενος avatar
  Παράξενος 27/11/2015 11:44:37

  @ Ψυχραιμία

  Έχεις δίκιο. Οι μεταέλληνες δεν μπορούν να επικρίνουν την αριστερή κυβέρνηση γιατί δε θέλουν να επικρίνουν τους εαυτούς τους.

 7. Pier avatar
  Pier 27/11/2015 12:54:48

  Έτσι είναι...Στις προ διμήνου εκλογές, ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας όλων των εποχών, κατέβηκε με δύο συνθήματα...Πρώτον ''Ξεμπερδεύουμε με το παλιό'' και δεύτερον ''Ή θα τους τελειώσουμε, ή θα μας τελειώσουν''... Λοιπόν ο σοφός λαός αποφάσισε να ξεμπερδέψει με το παλιό...Και τώρα ο τυχοδιώκτης ζητά εφεδρείες από το παλιό που θα το τελείωνε;;; Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί...Να κόψει το λαιμό του να κυβερνήσει, αλλά ξέρει ότι όσο κυβερνά εκτίθεται...Αλλιώς ας βγει δημοσίως να αποδεχθεί ότι είναι ΑΝΙΚΑΝΟΣ και ψεύτης και να πάρει μαζί με τον άχρηστο ψεκασμένο φίλο του, όλο τον διεφθαρμένο-παρανοϊκό εσμό τους και να ξεκουμπιστούν.

 8. Οπούντιος Λοκρός avatar
  Οπούντιος Λοκρός 27/11/2015 13:50:44

  Το ταλιράκι (και βάλε), καθαρό κάθε μήνα, είναι πολὐ μεγἀλο πρἀγμα...
  Θα βρεθοὐνε λοιπὀν και δεξιἀ "τω εισερχωμένω" διάφοροι που "ἐνεκα η σωτηρἰα της πατρίδος" κλπ,κλπ...
  Πως το ἐλεγε ο Σαβὀπουλος στους Αχαρνείς :
  "Μπλά - μπλἀ - μπλἀ δημοκρατἀ, μπλά - μπλἀ - μπλἀ με εκλέξατε" (ἐστω και μεταβατικό) .

 9. Τζανής avatar
  Τζανής 27/11/2015 18:34:18

  Τσίπρας, Καμμένος, Λεβέντης, Φώφη κ.λ.π. Ωραία σύνθεση. Ο σοφός λαός μίλησε!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.