Ομιλία Τσίπρα σε Αιγάλεω με... τον φίλο Θύμιο
14/05/2019 22:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ομιλία Τσίπρα σε Αιγάλεω με... τον φίλο Θύμιο

Με την Ρένα Δούρου αλλά και τον Θύμιο Λυμπερόπουλο (τον γνωστό ως... φίλο Θύμιο), πρόεδρο της ΣΑΤΑ (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής), εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην προεκλογική ομιλία του στο Αιγάλεω.

Ο κ. Τσίπρας μάλιστα καλωσόρισε τον Θύμιο Λυμπερόπουλο στην εκδήλωση ως προερχόμενο από την λαϊκή δεξιά.

Στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα ήταν και η Ρένα Δούρου για την οποία εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα κριθεί από τα έργα της για αυτό και θα επανεκλεγεί στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε "καθαρή νίκη" στις ευρωεκλογές και επετέθη στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την πάγια επωδό του ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ολίγων και της ελίτ.

"Τα επιδόματα δεν είναι ελεημοσύνη. Τα επιδόματα είναι κοινωνική δικαιοσύνη" δήλωσε ο κ. Τσίπρας υπεραμυνόμενος της κυβερνητικής πολιτικής.

Τα νέα πυρά που εκτόξευσε στον κ. Μητσοτάκη αφορούν την νέα κόντρα που έχει ξεσπάσει με τη Ν.Δ για τη Δημόσια Υγεία.

Επ’ αυτού, ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε για τον πρόεδρο της ΝΔ: " Μας ανακοίνωσε μια νέα καινοτομία για τη δημόσια υγεία: Να μην αγοράζουν λέει εξοπλισμό τα δημόσια νοσοκομεία. Περιττές σπατάλες άλλωστε.

Αλλά να νοικιάζουν για παράδειγμα μαγνητικούς τομογράφους από ιδιώτες. Και να βάλουμε τους δημόσιους λειτουργούς, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να δουλεύουν για χάρη των ιδιωτών.

Και να παίρνουν και μπόνους οι τυχεροί.

Να βάλουμε δηλαδή αυτούς που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος - και ιδιαίτερα στην Υγεία δεν επαρκούν για τις ανάγκες αλλά ο κος Μητσοτάκης δεν θέλει προσλήψεις, μόνο αποχωρήσεις - να τους βάλουμε να δουλεύουν για τα μεγάλα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Δε λέω, καλό το ντιλ με τους μεγαλοϊδιοκτήτες των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και τους κλινικάρχες, αλλά όχι στη πλάτη των ελλήνων φορολογουμένων κύριε Μητσοτάκη,

Όχι στη πλάτη των πολλών".

Στο ίδιο πλαίσιο είπε για τον πρόεδρο της ΝΔ: "Ο κ. Μητσοτάκης θέλει όλοι να εξισωθούν προς τα κάτω.

Στον πάτο της εξαθλίωσης και της εργασιακής ζούγκλας. δεν έχει καμιά ελπίδα και καμία σωτηρία η μεσαία τάξη από το κο Μητσοτάκη και το πρόγραμμά του".

Πηγή: capital.gr