Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Νίμιτς με ΥΠΕΞ Ελλάδας και ΠΓΔΜ
13/02/2018 21:55
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Νίμιτς με ΥΠΕΞ Ελλάδας και ΠΓΔΜ

Με μία λιτή ανακοίνωση το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΟΗΕ στη Βιέννη, συνάντηση του Μάθιου Νίμιτς με τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο της οποίας Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ συμφώνησαν να να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Η σημερινή τριμερής συνάντηση ακολουθεί το χθεσινό αιφνίδιο τετ α τετ ων δύο ΥΠΕΞ στη Βιέννη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

"Ο κ. Matthew Nimetz, Προσωπικός Απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, συναντήθηκε σήμερα από κοινού με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, κ. Νίκο Κοτζιά, και τον Υπουργό Εξωτερικών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, κ. Nikola Dimitrov, στα γραφεία του ΟΗΕ στη Βιέννη.

Σε συνέχεια μιας εποικοδομητικής συζήτησης στο πλαίσιο των προσπαθειών εξεύρεσης μιας αμοιβαία αποδέκτης λύσης γύρω από το ζήτημα του ονόματος, οι Υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, η από κοινού συνάντηση των τριών, είχε αρχίσει στις 10.30 το πρωί ώρα Ελλάδας, ακολούθησε το μεσημέρι κοινό γεύμα εργασίας στις εγκαταστάσεις της τρίτης έδρας των Ηνωμένων Εθνών, για να συνεχιστεί κατόπιν και να ολοκληρωθεί στις 17.40 ώρα Ελλάδας, χωρίς κατόπιν να υπάρξουν κάποιες δηλώσεις.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναχώρησε αμέσως μετά από τη Βιέννη επιστρέφοντας αργά το απόγευμα στην Αθήνα.

capital.gr