Όλγα Κεφαλογιάννη: Ανοχύρωτη πόλη η Αθήνα. Η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλλει ως κανονικότητα τη βία και την παραβατικότητα
19/04/2018 15:14
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ανοχύρωτη πόλη η Αθήνα. Η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλλει ως κανονικότητα τη βία και την παραβατικότητα

Να παύσει να παρέχει πολιτική κάλυψη στα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας αλλά να επιτρέψει στα σώματα ασφαλείας να κάνουν την δουλειά τους ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στην Αθήνα κάλεσε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά τησυζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε με θέμα την έξαρση της εγκληματικότητας στην Πρωτεύουσα.

Μεταξύ άλλων, η κ. Κεφαλογιάννη υπογράμμισε:

«Η πόλη της Αθήνας είναι ανοχύρωτη.

Το Πεδίο του Άρεως, δίπλα στο σημαντικότερο Μουσείο της Χώρας, το Εθνικό Αρχαιολογικό, έχει εγκαταλειφθεί στην ανομία.

Ο περιβάλλον χώρος του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και οι παρακείμενες οδοί, αποτελούν σχεδόν καθημερινά πεδίο μαχών.

Αυτό το ιστορικό σημείο της πόλης των Αθηνών, αποτελεί επίκεντρο βίας που ασκείται από ομάδες παραβατικότητας.

Και σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, εδώ και πολλούς μήνες, βιώνουμε το φαινόμενο των επιθέσεων σε δημόσιες υπηρεσίες, σε ξένες Πρεσβείες, σε οργανωμένες βιαιοπραγίες, με πυρπολήσεις αυτοκινήτων και πολύωρα επεισόδια των οποίων η Αστυνομία κάτω από τις δικές σας εντολές, παρακολουθεί χωρίς να αντιδρά».

Η τομεάρχης Πολιτισμού της Ν.Δ. ανέδειξε, επίσης, και τα ερωτήματα που προκαλεί η πολιτική στάση της κυβέρνησης απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται ηθική και πολιτική καταδίκη.

«Η Ν.Δ καταδίκαζε και καταδικάζει την βία σε οποιαδήποτε μορφή της. Στην περίπτωση σας όμως έχουμε συστηματικά και συνειδητά μια προσπάθεια εξωραϊσμού αυτών των φαινομένων. Σα να είναι μέρος μιας κανονικότητας που θέλετε να επιβάλλετε.

Για αυτό και οι μήνες περνούν και η κατάσταση κάτω από την δική σας αδράνεια χειροτερεύει.

Η ευθύνη είναι ακέραια δική σας.

Αδιαφορείτε για τους νομοταγείς πολίτες προκειμένου να υποστηρίξετε – γιατί άραγε;;; - όλες τις ομάδες βίας που πολλαπλασιάζονται στην Αθήνα. Όλους αυτούς που υπονομεύουν συστηματικά την ποιότητα διαβίωσης των Αθηναίων συμβάλλοντας στην καλλιέργεια κλίματος φόβου, ανασφάλειας, εγκατάλειψης».