Οι ηγέτες… ηγούνται! Δεν απολογούνται…
31/08/2016 14:40
Του Αιρετικού
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι ηγέτες… ηγούνται! Δεν απολογούνται…

Για να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα για τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας…

Η αρχική θέση της (που ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει μέχρι στιγμής) είναι πως όλη αυτή τη διαδικασία αδειοδότησης είναι αντισυνταγματική και άκυρη.

Πολύ σωστά!

Κι ότι θα καταργηθεί μόλις έλθει η ΝΔ στη διακυβέρνηση.

Αναπόφευκτο!

Να καταργηθεί, γιατί είναι αντισυνταγματική, ασφαλώς…

Αλλά και γιατί είναι απόλυτα λανθασμένη, αντίθετη με το δημόσιο συμφέρον και με τη σύγχρονη διεθνή πραγματικότητα και με τις αρχές της ανοικτής ελεύθερης αγοράς.

Που ακούστηκε να θεσπίζεται «ολιγοπώλιο» τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, όταν υπάρχει τεχνική δυνατότητα για απεριόριστο αριθμό καναλιών;

Και πώς είναι δυνατό να επιλέγεται εκ των προτέρων και δεσμευτικά, πόσα κανάλια χωράνε σε μια αγορά που μπορεί να αναπτυχθεί;

Τι νόημα έχει να «ανοίγουμε τις αγορές αγαθών και υπηρεσιών»(αυτό έχουμε υπογράψει σε όλα τα Μνημόνια ως σήμερα), όταν την ίδια στιγμή… κλείνουμε τη μεγάλη αγορά των τηλεοπτικών καναλιών (αύριο των ραδιοφώνων και μετά των εφημερίδων, των σουπερ μάρκετ, των φαρμακείων κλπ.);

Τι νόημα έχει να απελευθερώνουμε τις άδειες για ταξί ή φορτηγά ή φαρμακεία, όταν κλείνουμε την αδειοδότηση καναλιών (που κι αυτά πλέον μπορούν να είναι «απεριόριστα» από τεχνική άποψη);

Πώς μπορεί να αξιολογηθεί εφ’ άπαξ «τίμημα» για την αγορά περιορισμένου αριθμού αδειών για κανάλια εθνικής εμβέλειας, όταν μέσω δορυφορικής τηλεόρασης, μπορούν σε ένα δύο χρόνια να μπουν εκατοντάδες κανάλια στα ελληνικά σπίτια; Ελεύθερα ή συνδρομητικά ή και τα δύο;

Όποιος βλέπει τι γίνεται διεθνώς γελάειμε την διαδικασία αδειοδότησης που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γελάει ή ανησυχεί «σφόδρα», για το τι μυαλά κυβερνούν αυτό τον τόπο και που το πάνε…

Σωστά η ΝΔ, λοιπόν, επέλεξε από την αρχή να καταργήσει αυτό το «τερατούργημα»

Κι ύστερα… μας τα μπέρδεψε!

Τώρα λέει ότι δεν θα ακυρώσει το διαγωνισμό αλλά, απλώς θα αυξήσει τον αριθμό αδειών και θα δημοπρατήσει κι άλλες!

Μα αν είναι αντισυνταγματικόςο διαγωνισμός, όπως ισχυρίζεται (και πράγματι, είναι αντισυνταγματικός, γιατί παρακάμφθηκε το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο) τότε έτσι κι αλλιώς πρέπει να τον ακυρώσει!

Ακόμα κι αν δεν έβγαινε αντισυνταγματικός, προσκρούει στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία (και πρακτική), οπότε πάλι πρέπει να ακυρωθεί.

Ακόμα κι αν δεν έβγαινε ούτε αντισυνταγματικός, ούτε αντίθετος με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, και πάλι πρέπει να ακυρωθεί, γιατί από τη στιγμή που δημοπρατούνται κι άλλες άδειες, ανατρέπεται η αρχική δημοπρασία στην πράξη!

Όσοι πήραν κανάλια τώρα, ήξεραν ότι οι άδειες θα είναι 4 (ή το πολύ 5, άντε 6)! Αν ήξεραν ότι οι άδειες θα ήταν 10 ή 15 θα προσέφεραν πολύ λιγότερα.

Οπότε θα καταγγείλουν την «εξαπάτηση» που έγινε σε βάρος τους και θα αξιώσουν την επιστροφή των χρημάτων τους.

Και δεν υπάρχει δικαστήριο Ελληνικό ή Ευρωπαϊκό που δεν θα τους δικαιώσει.

Συνεπώς από την στιγμή που θα δημοπρατηθούν κι άλλες άδειες (και μάλιστα σημαντικός αριθμός, όπως λέει η ΝΔ) ο διαγωνισμός που έγινε τώρα, θα κηρυχθεί μελλοντικά ΑΚΥΡΟΣ! Και μάλιστα θα ζητήσουν την ακύρωσή του τότε, όσοι σήμερα αγόρασαν κανάλι (ένα από τα τέσσερα που δημοπρατήθηκαν).

Που μπερδεύτηκε η ΝΔ; Τι δεν κατάλαβε; Και γιατί μπέρδεψε όλους τους άλλους;

«Το κράτος έχει συνέχεια», σημαίνει πως ΔΕΝ αθετεί τις υποχρεώσεις του!

Αλλά τα λάθη του τα διορθώνει! Τις αντισυνταγματικές αποφάσεις που υλοποιήθηκαν τις ακυρώνει. Και προχωράει...

«Το κράτος έχει συνέχεια», σημαίνει πως όταν θα θελήσει η επόμενη διακυβέρνηση της ΝΔ να ανοίξει την τηλεοπτική αγορά - όπως σωστά είπε εξ αρχής και σωστά επιμένει και σήμερα - εκ των πραγμάτων θα ακυρώσει τον τωρινό διαγωνισμό, θα επιστρέψει τα χρήματα που δόθηκαν σήμερα (όπως δικαίως θα ζητήσουν όσοι πλήρωσαν να πάρουν μια από τις τέσσερις μόνο άδειες) και να κάνει την αδειοδότηση από την αρχή.

ΔΕΝ υπάρχει καμία περίπτωση να πληρώσουν τώρα τέσσερις επιχειρηματίες κατά μέσον όρο 25 ή 30 εκατομμύρια ο καθένας, για τέσσερις άδειες και να έλθουν μετά από έξη μήνες ή από ένα χρόνο, άλλοι 15 επιχειρηματίες να πάρουν από μια άδεια ο καθένας με το ίδιο τίμημα! Αυτό είναι αδύνατο. Όσο αυξάνεται ο αριθμός των αδειών τόσο θα μικραίνει το τίμημα.

Και δεν υπάρχει περίπτωση να δοθούν οι επόμενες άδειες προς 1 εκατομμύριο η μία, ενώ οι πρώτες 4 δόθηκαν προς 25 ή 30 εκατομμύρια οι μία, χωρίς να αντιδράσουν οι πρώτοι που αδειοδοτήθηκαν (με τον τωρινό διαγωνισμό)…

Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει τίποτε απ’ όλα αυτά, χωρίς να καταπέσει στα δικαστήρια! Ελληνικά ή Ευρωπαϊκά...

Ο μόνος τρόπος να ανοίξει η τηλεοπτική αγορά από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ είναι ακυρώνοντας τον τωρινό διαγωνισμό, επιστρέφοντας τα χρήματα που δόθηκαν για τις 4 άδειες και ξεκινώντας το νέο διαγωνισμό από την αρχή.

Αυτό σημαίνει «το κράτος έχει συνέχεια»! Πήρε λεφτά από κάποιους για τέσσερις μόνο άδειες, κι όταν αλλάξει τους όρους και δημοπρατήσει 15 άδειες, θα επιστρέψει τα χρήματα στους πρώτους και θα αρχίσει τη δημοπράτηση από την αρχή.

Τι δεν καταλαβαίνουν, επί τέλους;

Γιατί δημιουργούν κάθε τόσο την - διόλου κολακευτική - εντύπωση πως για ό,τι λένε «δίνουν εξετάσεις» σε κάποιο αόρατο ή φαντασιακό… «παιδονόμο αστικής συμπεριφοράς»;

«Μη τους πουν» εκείνο ή «μη τους πουν το άλλο»...

Αμάν πια…

Ηρεμήστε παιδιά!

Δεν δίνετε εξετάσεις σε κανένα.

Μόνο στη συνείδησή σας. Και σε όσους συμπολίτες μας θέλουν να διώξουν τον Τσίπρα! Να το διώξουν για τους σωστούς λόγους, βεβαίως. Να το διώξουν με το σωστό τρόπο, ασφαλώς. Αλλά να τον διώξουν!

Μόνο εκεί δίνετε εξετάσεις κάθε μέρα. Σε κανένα άλλο…

Η κοινωνία περιμένει να ηγηθείτε στο παλλαϊκό αίτημα να φύγει ο Τσίπρας...

Εσείς που είστε Αξιωματική αντιπολίτευση και ήδη προηγείστε στις δημοσκοπήσεις θα ηγηθείτε. Ποιος άλλος;

Οι ηγέτες… ηγούνται! Δεν απολογούνται

Ηγηθείτε, λοιπόν!

Και πάψτε να… πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό.

Και να μπερδεύετε τον κόσμο.