Οι επαγγελματίες γυρολόγοι της πολιτικής και του …κέντρου
19/01/2016 15:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι επαγγελματίες γυρολόγοι της πολιτικής και του …κέντρου

Κόλαση έχει γίνει το πολιτικό σκηνικό. Όλα δείχνουν ότι οδεύουμε σε ένα διπολικό πολιτικό σύστημα στο οποίο από τη μια θα είναι ο Μητσοτάκης και από την άλλη ο Τσίπρας και ο καθένας τώρα προσπαθεί να διαμορφώσει τους όρους του για να έχει το πάνω χέρι.

Τους ενδιάμεσους τους ήδη «τους πήρε και τους σήκωσε». Στο ΠΑΣΟΚ γίνεται χαμός. Η Φώφη πρακτικά τώρα έρχεται στην άποψη Βενιζέλου περί διάλυσης του ΠΑΣΟΚ και δημιουργίας ενός κεντροαριστερού πόλου και καλεί το Ποτάμι και τον Λεβέντη να συμμετέχουν.

Ο Γρηγοράκος που είναι το alter ego του Βενιζέλου διαγράφηκε γιατί άρχισε το φλερτ με τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ και ο Βενιζέλος βγήκε με άρθρο του απαντητικό στην Γεννηματά που λέει ουσιαστικά ότι η δημιουργία ενιαίου πολιτικού φορέα που προτείνει η Φώφη δεν μπορεί να νοηθεί ως κεντροαριστερά αλλά ως «προοδευτικό κέντρο».

Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει ότι λέει στη Φώφη να αφήσει τα λοξοκοιτάγματα προς το ΣΥΡΙΖΑ και να κοιτάξει προς τα δεξιά της. Ήδη ονόματα έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν ότι είναι έτοιμοι για το άλμα προς τη ΝΔ. Από Διαμαντοπούλου και Χρυσοχοΐδη μέχρι Λοβέρδο και Κωνσταντινόπουλο.

Ο Θεοδωράκης τρέχει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Τον αμφισβητεί ο Θεοχάρης. Ο Φωτήλας λέει ανοιχτά ότι το Ποτάμι θα πρέπει να συμπλεύσει με τη ΝΔ. Άλλοι βουλευτές του λέγεται ότι βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τη νέα ηγεσία της ΝΔ. Ο Λυκούδης συμφωνεί με τη Φώφη. Χαμός στο Ποτάμι που πολύ γρήγορα γίνεται ρυάκι. Η Ένωση Κέντρου είναι μιας χρήσης και αργά ή γρήγορα θα έχει την τύχη διαφόρων σχημάτων που λειτούργησαν ως διάττοντες αστέρες.

Στο χώρο αυτό του λεγόμενου κέντρου πάντως συμπυκνώνεται όλη η κατάπτωση του πολιτικού συστήματος, ο τυχοδιωκτισμός και ο αμοραλισμός. Οι περιφερόμενοι και επαγγελματίες γυρολόγοι της πολιτικής που όπου δουν φως μπαίνουν. Σε λίγο καιρό θα τρίβουμε τα μάτια μας από τις μετακινήσεις, τις μεταπτώσεις και τις μεταμορφώσεις των διαφόρων στελεχών που μπροστά στο ναυάγιο των κομμάτων τους θα τρέχουν να στεγαστούν δεξιά και αριστερά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. roadrunner avatar
  roadrunner 19/01/2016 17:45:55

  Είναι έκδηλη η αγωνία των πολιτικών αυτών να εξασφαλίσουν το συντομότερο δυνατόν,
  πολιτική στέγη στην ανανεωμένη ΝΔ.
  Αλλά είναι ευνόητο ότι η αγωνία των συγκεκριμένων (από το Ποτάμι ή αλλού) πολιτικών προσώπων δεν μπορεί να καθορίζει την ατζέντα του προέδρου της ΝΔ.
  Είναι εξάλλου αμφίβολο αν τα κόμματα αυτά και τα πρόσωπα έχουν την κοινωνική απήχηση που είχαν πριν αρκετούς μήνες... γιατί αν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο (που είναι και πιθανόν λόγω απραξίας και φθοράς) τότε ίσως γίνουν μόνο βαρίδια στο νέο ξεκίνημα της παράταξης.
  Επίσης, υπάρχει σειρά κοινοβουλευτικών διεργασιών στο προσεχές διάστημα, που θα κρίνει πολλά για την σημερινή συγκυβέρνηση και τη βιωσιμότητά της.
  Χρειάζεται σκέψη για το αν συμφέρει τη ΝΔ να δεχτεί από τώρα να συζητήσει τις "γενναιόδωρες προσφορές" μικρών κομμάτων περί σύμπλευσης και άλλα παρόμοια ..
  Το ζήτημα είναι να γίνουν σωστά και στην κατάλληλη ώρα τους οι κατάλληλοι χειρισμοί που θα ωφελούν την παράταξη στο μέγιστο βαθμό.

 2. GreekinEurope avatar
  GreekinEurope 19/01/2016 19:31:16

  Συμφέρει τη ΝΔ ένα εννιαίο Κεντρώο Προοδευτικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.
  Θα συνεργαστούν μετεκλογικά ΕΑΝ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙ ΤΟ DNA ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΑΣΟΚ.....
  Από την άλλη μιλώντας για γυρολόγους μην ξεχνάμε ότι κάποιοι από αυτούς έχουν περιοδεύσει και στο χώρο της ΝΔ όπως για παράδειγμα ο γνωστός Κιλτίδης (τελευταία εθεάθη ένθερμος συμπαραστάτης του Τζιτζικώστα αλλά "δεν του βγήκε"...).....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.