Οι εκλογές βλάπτουν σοβαρά το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ
18/03/2019 10:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι εκλογές βλάπτουν σοβαρά το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Οι εκλογές, βλάπτουν σοβαρά το κλίμα εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Βουλευτές που καρδιοχτυπούν για το προσωπικό τους μέλλον ( όπως ο Σταύρος Κοντονής) και άλλοι που βλέπουν ότι το πλοίο "μπατάρει" επικίνδυνα προς τη γραφικότητα , έχουν προκαλέσει εκνευρισμό και καθημερινά μαχαιρώματα μεταξύ συντρόφων.

Ένταση

Η ένταση και οι προσωπικές επιθέσεις που εξαπολύθηκαν εκατέρωθεν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και συναδέλφους τους κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος υπό τον Αλέξη Τσίπρα, δεν ήταν παρά μόνον η εξωτερίκευση λίγων μόνων και …δειγματοληπτικών περιπτώσεων προσωπικών διαφορών.

Η κάλυψη που προσέφερε, φερ ειπείν, ο Παύλος Πολάκης στην επίθεση που δέχθηκε η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου από την Αννέτα Καββαδία ( ανήκει στην Τάση των 53), μόνον τυχαία δεν είναι. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο οποίος τυγχάνει της πλήρους κάλυψης του Πρωθυπουργού, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις μεταξύ των συναδέλφων του όχι μόνον για θέματα ύφους αλλά και πρακτικών που ακολουθεί.

Ιδιαίτερα οι "53" δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για τις μεθόδους και τον πολιτικό λόγο του αναπληρωτή Υγείας με το ποτήρι να ξεχειλίζει με την υπόθεση της "μαγνητοφώνησης" και των απειλών, στον Γιάννη Στουρνάρα.

Δεν έχουν αγαπήσει προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου ξάφνου, τον κεντρικό Τραπεζίτη, ωστόσο πυκνώνουν οι φωνές που αντιλαμβάνονται ότι ο …αψίκορος βουλευτής έχει υπερβεί τα εσκαμμένα και πάντως καθόλου δεν διευκολύνει την ευόδωση της ελπίδας του Αλέξη Τσίπρα για "άνοιγμα" προς την κεντροαριστέρα.

Σάλος

Η ευκολία πάντως με την οποία ξαφνικά μπαίνει "μπουρλότο" στον ΣΥΡΙΖΑ και δυσκολεύονται να επιβάλουν ατζέντα στην επικαιρότητα είναι ενδεικτική μιας γενικότερης "διάλυσης" στην άλλοτε "μασίφ" γραμμή που ακολουθούσε το κυβερνών κόμμα. Η μπετοναρισμένη κοινοβουλευτική του Ομάδα εξάλλου, ήταν αξιοζήλευτη για τους πολιτικούς της αντιπάλους γενικώς και την Ν.Δ ειδικώς, η οποία θυμάται να κοντεύουν οι γαλάζιοι βουλευτές να ρίξουν την Κυβέρνησή τους επί Αντώνη Σαμαρά …για το γάλα.

Επικοινωνιακές αρρυθμίες όμως έχουν αρχίσει να ταλανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση και τούτο για έναν εξαιρετικά απλό λόγο: Η ευκολία με την οποία μεμονωμένοι βουλευτές μπορούν να προκαλέσουν σάλο με γκάφες τους, δεν μπορεί να προβλεφθεί ή να μαζευτεί εύκολα από κανένα επικοινωνιακό επιτελείο.

Ο Γιώργος Κυρίτσης για παράδειγμα εξόργισε με την αδιανόητη δήλωσή του πως "δεν θυμάται κανέναν να έχει σκοτωθεί από μολότωφ" ακόμη και το ίδιο το κόμμα του. Αδειάστηκε μεγαλοπρεπώς μέχρι και από τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη ο οποίος του ζήτησε – δημόσια μάλιστα- να ανασκευάσει τη δήλωσή του.

Από τον …πολύ κακό του εαυτό δεν γίνεται να γλιτώσει το κυβερνών κόμμα το οποίο τρέφει γενικώς ουκ ολίγες περιπτώσεις "γκαφαδόρων" στελεχών , πολλά από τα οποία, δεν δύνανται καν να συλλάβουν την απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πιο "κανονικό" κόμμα, παρότι έχει στόχο και την διεύρυνση στα Αριστερά.

Προκλήσεις

Και με την επιλογή της Μυρσίνης Λοίζου για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, το κυβερνών κόμμα βρέθηκε να απολογείται. Η κ. Λοίζου , με αναρτήσεις και σχόλιά της στα κοινωνικά δίκτυα, έχει εμφανιστεί ανοιχτά ως συμπαθούσα την πολιτική βία, με προκλητικές αναρτήσεις σαν αυτή που καλούσε τα θύματα του Ξηρού να …ζητήσουν συγγνώμη από την κοινωνία.

Ομοίως αδειάστηκε και αναγκάστηκε σε δημόσια "απολογία" αλλά δυσκολεύεται εξαιρετικά το κόμμα να αιτιολογήσει τη συμμετοχή της στο ευρωψηφοδέλτιο. Κοινώς, ως τι συμπεριλήφθηκε στις προτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για να διεκδικήσει μια θέση στην ευρωβουλή. Το όνομά της, προφανώς, ως κόρη του Μάνου Λοίζου, δεν επαρκεί.

Πηγή:capital.gr