Offshores η οικογένεια του Πάνου Καμμένου - «Συκοφαντίες» απαντά ο ίδιος
13/04/2016 21:27
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Offshores η οικογένεια του Πάνου Καμμένου - «Συκοφαντίες» απαντά ο ίδιος

«Πόλεμος» μεταξύ του newsbomb.gr και του Πάνου Καμμένου, έχει ξεσπάσει μετά το δημοσίευμα της ιστοσελίδας σχετικά με την ύπαρξη offshore που ανήκουν στην οικογένεια του υπουργού Εθνικής Άμυνας.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η οικογένεια του Πάνου Καμμένου ίδρυσε στη Μεγάλη Βρετανία δύο εταιρείες τον Φεβρουάριο του 2016, στο όνομα του πατέρα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ηλία Καμμένου, λίγες ημέρες πριν από τον θάνατο του.

Η υπόθεση αφορά δυο εταιρείες με άγνωστο αντικείμενο εργασιών και άγνωστα περιουσιακά στοιχεία. Μια ιστορία που αφορά τον πατέρα του Πάνου Καμμένου. Ας δούμε τα πράγματα με τη σειρά, μέσα από τα επίσημα έγγραφα που έχει στην κατοχή του το Newsbomb.gr:

Στο επίσημο μητρώο των εταιρειών της Μεγάλης Βρετανίας και της Ουαλίας εγγράφονται στις 2 και στις 4 Φεβρουαρίου 2016, δύο εταιρείες της μιας λίρας και μιας μετοχής με δηλωμένο διαχειριστή τον πατέρα του Πάνου Καμμένου, υπέργηρο πρώην επιχειρηματία Ηλία Καμμένο που πέθανε λίγες ημέρες αργότερα, στις 12 Φεβρουαρίου μετά από μακροχρόνια ασθένεια.

Η μία εταιρεία με το όνομα Sea Flyer Limited και αριθμό μητρώου 09983614 έχει ημερομηνία δήλωσης στις 2 Φεβρουαρίου και έχει κενό το σχετικό κουτί όπου δηλώνεται η «φύση της εταιρείας» (nature of business), που όπως σημειώνεται θα δηλωθεί μελλοντικά.

Η άλλη εταιρεία με το όνομα OceanFlyer Limited και αριθμό μητρώου 9986968 έχει ημερομηνία δήλωσης στις 4 Φεβρουαρίου και στη φύση της εταιρείας καταγράφεται: 99999 dormant company (ανενεργός εταιρεία).

Και οι δύο φέρονται να έχουν έδρα την ίδια διεύθυνση γραφείων: Suite 14c Link 665 Business Centre Todd Hall Road, Haslingden Rossendale, United Kingdom BB4 5HU στο… πουθενά, κάπου μεταξύ των πόλεων του Μάντσεστερ και του Μπλάκμπερν.

Και στις δύο, επίσης, ως διαχειριστής δηλώνεται ο Ηλίας Καμμένος, με διεύθυνση στην Ελλάδα Μουρούζη 8, γεννημένος τον Μάιο του 1929.

Ο θάνατος του Ηλία Καμμένου δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι στη μία από τις εταιρείες, τη Sea Flyer Limited, στην οποία ακόμη και σήμερα το όνομά του εμφανίζεται ως διαχειριστής, χωρίς να έχει γίνει καμία ενέργεια είτε για να αλλάξει το όνομα είτε για να κλείσει η εταιρεία.

Στην άλλη εταιρεία όμως, την Oceanflyer Limited, υπήρξε μεταβολή και μάλιστα άμεση. Η διαχείριση πέρασε στη μητέρα του Πάνου Καμμένου, Πολυτίμη Καμμένου, γεννημένη το 1934, δηλωμένη ως κάτοικο Γλυφάδας.

Η αλλαγή της διαχείρισης δηλώνεται στις 15 Φεβρουαρίου, τρεις ημέρες μετά το θάνατο του Ηλία Καμμένου και μια ημέρα μετά την κηδεία του στις 14 Φεβρουαρίου. Και περνάει ηλεκτρονικά στα αρχεία στις 21 Μαρτίου 2016.


Δείτε τα σχετικά αρχεία: https://beta.companieshouse.gov.uk/officers/D6vXCFEWTkqgKZmvq9qMsKzBRRU/appointmentsΤι απαντά ο Καμμένος
«Συνεχίζουν την επίθεση ακόμη και στο νεκρό πατέρα μου, παρότι δικαιώθηκε από όλες τις αρχές, όπως το ΣΔΟΕ, για το περίφημο σκάφος αναψυχής που κατείχε, δήλωνε και φορολογείτο στην Ελλάδα επί χρόνια» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πάνος Καμμένος.

Όπως υποστηρίζει «η «ανακάλυψη» των εγγράφων βρετανικής εταιρείας με δηλωμένη έδρα ιδιοκτήτη στη Γλυφάδα, αφορά εταιρεία συσταθείσα με μοναδικό σκοπό την επανανηολόγηση και την πώληση του ανωτέρω σκάφους αναψυχής».

Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ζητούν εξηγήσεις από τον Καμμένο

Το Ποτάμι, με ανακοίνωσή του, καλεί την κυβέρνηση και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, να δώσουν εξηγήσεις για όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την ίδρυση δυο offshore εταιρειών από τον πατέρα του κ. Καμμένου, λίγο πριν το θάνατό του, τον Φεβρουάριο.

«Τις μέρες που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξιφουλκούσε με γενικόλογα εναντίον της διαφθοράς και της διαπλοκής, η οικογένεια Καμμένου ίδρυε στο Λονδίνο offshore της "μιας λίρας και μιας μετοχής" με άγνωστο αντικείμενο εργασιών και άγνωστα περιουσιακά στοιχεία», αναφέρει το Ποτάμι και προσθέτει:

«Ο υπουργός Αμύνης κ. Καμμένος και κληρονόμος πρώτου βαθμού της οικογένειάς του, θα πρέπει τώρα να απαντήσει συγκεκριμένα ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία των νέων offshore της οικογένειάς του.

Η χώρα δεν αντέχει νέους ψιθύρους για νέα σκάνδαλα, στην κορυφή μάλιστα της κυβέρνησης. Οι γκρίζες περιοχές πρέπει τώρα να φωτιστούν. Και όχι με γενικόλογες απαντήσεις αλλά με στοιχεία».

Nα απαντήσει ο Καμμένος πειστικά με επιχειρήματα και όχι αερολογίες, ζητάει το ΠΑΣΟΚ

«Εμείς δεν θα σπεύσουμε να υιοθετήσουμε τις καταγγελίες κατά του κ. Καμμένου, όπως με τον γνωστό λαϊκισμό και την αμετροέπεια του θα έπραττε ο ίδιος. Όμως, οφείλει να απαντήσει πειστικά με επιχειρήματα και όχι αερολογίες», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ για τις αποκαλύψεις σχετικά με δυο οffshore εταιρείες της οικογένειάς του.

«Γιατί δεν μπορεί ο αυτοαποκαλούμενος πολέμιος της διαφθοράς και της διαπλοκής, να μη προλαβαίνει να μετρά τις οικογενειακές offshore», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

Πηγή: e-typos.com