Οδηγούν την Ελλάδα... στα άκρα
27/02/2018 10:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οδηγούν την Ελλάδα... στα άκρα

Έχουμε γράψει άπειρες φορές για τον αριστερό Αρμαγεδδώνα που πλέον έχουν χάσει το νόημά τους οι λέξεις. Και είναι απορίας άξιο πώς οι υγιώς σκεπτόμενοι πολίτες αυτής της χώρας δεν βλέπουν τη ζημιά που έχει γίνει στην Ελλάδα αλλά το κυριότερο: Υποθηκεύεται το μέλλον της.

Ακούμε από προχθές όπου η δημοσκόπηση έδειξε άνοδο της Χρυσής Αυγής ότι αυτό οφείλεται στα εθνικά θέματα από τα οποία δεν κερδίζει τόσο η ΝΔ αλλά οι Χρυσαυγίτες είναι σε καλύτερη μοίρα.

Δεν έχει νόημα να σχολιάσουμε το γεγονός ότι Χρυσή Αυγή και πατριωτισμός δεν έχουν καμιά σχέση κι όποιοι τα συνδέουν είναι απλά ανόητοι.

Είναι προς το συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ, και αυτός το προωθεί το σενάριο της ανόδου της ακροδεξιάς λόγω των εθνικών μετώπων. Διότι έτσι περιχαρακώνεται ο Τσίπρας και η παρέα του και βάζει απέναντί του όλους τους άλλους, τους κακούς, τους πατριδοκάπηλους.

Η αλήθεια είναι ότι τα άκρα ανεβαίνουν κάθε φορά που ευτελίζεται η πολιτική ζωή του τόπου αλλά ιδιαίτερα όταν υποβαθμίζονται οι θεσμοί. Είχαμε γράψει πρόσφατα πως θα δούμε άνοδο των άκρων, δεξιά κι αριστερά, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί, με ευθύνη της κυβέρνησης.

Πριν από λίγα χρόνια το τελευταίο αποκούμπι των πολιτών ήταν η Δικαιοσύνη. Όταν όμως αυτή χρησιμοποιείται ως το μακρύ χέρι της εξουσίας, τι να εμπιστευτεί ο πολίτης; Όταν η πρώην πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου, του Αρείου Πάγου και νυν νομική σύμβουλος του πρωθυπουργού παρεμβαίνει απροκάλυπτα και αποδοκιμάζεται γι’ αυτό είναι ή όχι ευτελισμός της Δικαιοσύνης;

Είναι ή όχι όταν διώκονται 10 κορυφαίοι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες σε μια υπόθεση που «βρομάει» από χιλιόμετρα και στην οποία εμπλέκονται δικαστές; Και τι είδους εμπιστοσύνη σε έναν κορυφαίο θεσμό να έχεις όταν ο Παπαγγελόπουλος, πρώην κορυφαίος δικαστικός, να έχει μετατραπεί σε ύπουλο σύμβουλο του κ. Τσίπρα;

Για ποια εμπιστοσύνη στους θεσμούς να μιλήσει κανείς όταν η Βουλή μετατρέπεται σε κωλοχανείο με βουλευτές και υπουργούς να υβρίζουν, να προσβάλουν, να ασχημονούν;

Πώς θα χαρακτηρίζαμε την υπόθεση της Αντωνοπούλου, την οποία καρατόμησε ο λαοπρόβλητος μαζί με τον σύζυγό της εκ των υστέρων, αλλά και άλλων εξωκοινοβουλευτικών υπουργών που παίρνουν επίδομα ενοικίου αν και δεν έχουν κανένα οικονομικό πρόβλημα;

Που είναι η ηθική, το φιλότιμο, η τσίπα όταν μαθαίνουμε ότι «χάθηκε» καταγγελία κατά του Κουρουμπλή για την υπόθεση της Novartis;

Αλλά και όλο αυτό το βρόμικο παιχνίδι που παίχτηκε χθες με τον αμερικανό πρέσβη που μας οδηγεί; Ο Πάιατ είπε ότι το FBI δεν έκανε έρευνα για Έλληνες πολιτικούς, ενταφιάζοντας την υπόθεση που στήθηκε. Την είδηση έβγαλε η ΝΔ αλλά την τουίταρε και ο πρέσβης, επομένως, την αποδέχθηκε. Και λίγο αργότερα, όταν έχει ξεσπάσει ένας πανικός, η κυβέρνηση με non paper επιχειρεί να διαψεύσει όσα είπε ο Πάιατ. Με τον Πάιατ να προβαίνει σε διευκρινιστική δήλωση... κατευνασμού στον τύπο, υποστηρίζοντας ότι «δεν σχολιάζουμε ελληνικές έρευνες, οι οποίες είναι ξεχωριστές από κάθε νομική διαδικασία στις ΗΠΑ που συνδέεται με παραβίαση των Αμερικανικών νόμων», προφανώς για να μην οδηγηθούμε σε διπλωματικό επεισόδιο από την επιπολαιότητα των ολετήρων.

Αυτό είναι πολιτική; Είναι προσφορά στον τόπο που έχει χίλια δυο προβλήματα;

Δεν έχουμε να κάνουμε εδώ με την έλλειψη του ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς. Δεν είναι απλά ότι καταρρίπτεται η θεωρία του «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» ή του «έχω λευκό ποινικό μητρώο».

Είναι ότι η γενικευμένη κατάπτωση για την οποία ευθύνεται η παρούσα κυβέρνηση, οδηγεί στα άκρα. Αυξάνει τα ποσοστά των φασιστών οι οποίοι ξεσπάνε σε κοινωνικά στέκια κι ανασυστήνουν τα Τάγματα Εφόδου.

Πρέπει να μπει τέλος στην κατηφόρα. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα αλλά δεν πρέπει να τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν τον… πυρηνικό πόλεμο κατά της πατρίδας.