Ο Ζάεφ επιμένει στο «Μακεδονία» και «μακεδονική γλώσσα» και ο Τσίπρας επιτίθεται στους διαδηλωτές
31/01/2019 13:42
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Ζάεφ επιμένει στο «Μακεδονία» και «μακεδονική γλώσσα» και ο Τσίπρας επιτίθεται στους διαδηλωτές

Την στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας προσβάλλει με την στάση και τα λόγια τους τους Ελληνες που διαμαρτύρονται για την συμφωνία των Πρεσπών ο Ζόραν Ζάεφ όχι μόνο δεν υιοθετεί το βόρεια Μακεδονία αλλά συνεχίζει να μιλά για «Μακεδονία» και «μακεδονική» γλώσσα.

«Kανείς δεν μπορεί πλέον να μας αρνηθεί το δικαίωμά να είμαστε “Μακεδόνες” που μιλούν τη «μακεδονική» γλώσσα σ’ αυτό το έδαφος»,τόνισε εκ νέου ο Ζόραν Ζάεφ, δηλώνοντας παράλληλα πως διαπραγματεύτηκε με την Ελλάδα χωρίς να τεθεί υπό αμφισβήτηση η εθνική ταυτότητα των «Μακεδόνων», μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό H1 στην Βοσνία Ερζεγοβίνη.

«Είμαστε Μακεδόνες που μιλούν μακεδονική γλώσσα, με τη δική τους παράδοση και ιστορία» τόνισε και ανέφερε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήρθε ως αποτέλεσμα τόσο της επιμονής των πολιτικών των δύο χωρών όσο και της υποστήριξης των ΗΠΑ και της Ε.Ε, μη παραλείποντας να θίξει την στάση της Ρωσίας, ερμηνεύοντας την ως δυσαρέσκεια στο ενδεχόμενο τα Σκόπια να ενταχθούν σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ.

«Η Δύση είναι παρούσα στη Μακεδονία με δισ. ευρώ από την εποχή που διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία, αλλά παίρνουμε μόνοι μας τις αποφάσεις μας», υποστήριξε ακόμα ο Ζόραν Ζάεφ, ενώ για τη Ρωσία σημείωσε πως «είναι φίλη μας, όπως και οι ΗΠΑ και η ΕΕ», επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι η χώρα του αποφασίζει μόνη της.

«Η Ρωσία εναντιώνεται στη μεγέθυνση του ΝΑΤΟ και αυτό είναι ένα πρόβλημα», επισήμανε ο κ. Ζάεφ, προσθέτοντας όμως ότι «θέλουμε να έχουμε μια καλή σχέση με τη Ρωσία και ελπίζω ότι οι σχέσεις μας θα καταλήξουν σε αυτό».

Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση πως τόσο εκείνος όσο και ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να καταφέρουν να κατακτήσουν το Νόμπελ Ειρήνης αν και σε κάθε περίπτωση η υποψηφιότητα και μόνο είναι τιμή για την «Μακεδονία».

Πηγή: eleftherostypos.gr