Ο Τσίπρας ζητεί ψήφο εμπιστοσύνης από όλους τους βουλευτές αποθεώνοντας τη συγκυβέρνηση με Καμμένο
15/01/2019 13:48
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Τσίπρας ζητεί ψήφο εμπιστοσύνης από όλους τους βουλευτές αποθεώνοντας τη συγκυβέρνηση με Καμμένο

Ψήφο εμπιστοσύνης από όλους τους βουλευτές του κοινοβουλίου ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας για να ολοκληρώσει η κυβέρνηση το έργο της που αφορά κωδικοποιημένα, την ολοκλήρωση του "φιλοκοινωνικού" της έργου και τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας.

Πλέρια ήταν η στήριξη που παρέσχε από το βήμα της Βουλής στον Πάνο Καμμένο, για τον οποίο είπε επανειλημμένως ότι συνήψε μια έντιμη και ειλικρινή συνεργασία, τονίζοντας δις, ότι τον σέβεται παρότι διαφωνεί μαζί του στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, διότι αυτή ήταν η πάγια θέση του.

Είπε, πάντως, ότι δεν ήταν αναπόφευκτη η επιλογή του να άρει την εμπιστοσύνη του στην Κυβέρνηση γιατί θέτει σε διακινδύνευση την πορεία της χώρας.

Με τον τρόπο αυτόν, ο κ. Τσίπρας κατέδειξε ότι δεν… απέλυσε τον Π. Καμμένο από εταίρο αλλά ότι ο ίδιος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αποφάσισε να "σπάσει" τη συνεργασία του μαζί του, παρά την ανακούφιση που εξεδήλωσαν κομματικά και κυβερνητικά στελέχη για το "διαζύγιο".

Απευθυνόμενος σε Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ, χωρίς να τους κατονομάσει, χρέωσε την αρνητική θέση τους για τη Συμφωνία με τον Ζ. Ζάεφ σε μικροπολιτικές τακτικές, μιλώντας για τυχοδιώκτες και αγύρτες.

Ο πρωθυπουργός παράλληλα, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη και τη Ν.Δ, τόσο για τη στάση τους καθ όλη τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας ( παρακαλούσατε να κοπούν οι συντάξεις, είπε) όσο και για "στοχοποίηση" βουλευτών που προτίθενται να στηρίξουν την Κυβέρνηση.

Από τα πυρά του δεν διέλαθε ούτε το ΚΙΝΑΛ, λέγοντας πως "κουρελού" ήταν η συγκυβέρνηση του 2011 που "σε ένα βράδυ έγιναν οι εχθροί φίλοι" για να επιβάλουν τεχνοκράτη, εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό, όπως είπε, παραπέμποντας στην Κυβέρνηση Παπαδήμου.

Στο πλαισιο αυτό, ανέφερε μεταξύ άλλων για:

Οικονομία

*Σήμερα μετά από όλα αυτά η Ελλάδα είναι μια διαφορετική χώρα. Η αυγή του 2019 είναι η αυγή και μιας νέας εποχής για την Ελλάδα.

* Έχουμε σήμερα καταφέρει να εξασφαλίσουμε πλήρως τις χρηματοδοτικές μας ανάγκες μέχρι το 2020 με το μαξιλάρι ρευστότητας του ESM αλλά και να επαναφέρουμε το επίπεδο των επιτοκίων δανεισμού στα προ κρίσης επίπεδα.

*Για να μην είναι η έξοδος από τα Μνημόνια μια κενή ημερομηνία.

*Αλλά να είναι το σάλπισμα για την οικοδόμηση της νέας Ελλάδας του 21ου αιώνα.

*Ψηφίστηκε πανηγυρικά ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός.

Π. Καμμένο

*Όλα αυτά έγιναν από κοινού με το κόμμα των ΑΝΕΛ που στήριξε και συνέβαλε καθοριστικά σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης και ανασύνταξης μιας κοινωνίας που είχε γονατίσει από τη λιτότητα και τον αυταρχισμό.

*Αυτή τη συνεργασία, την έντιμη και ειλικρινή συνεργασία δύο τόσο διαφορετικών πολιτικών χώρων θα την τιμώ και θα την σέβομαι πάντοτε.

Μακεδονικό

*Από την πρώτη στιγμή, μαζί με τον τότε υπουργό εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, δοθήκαμε με την ψυχή και το σώμα μας σε μια μεγάλη προσπάθεια για την επίλυση της διαφοράς για την ονομασία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

*Δοθήκαμε σε αυτή την προσπάθεια με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία, στο εθνικό συμφέρον αλλά και το μέλλον της χώρας και της περιοχής μας. Και είμαι βέβαιος ότι πράξαμε το σωστό, το εθνικά ωφέλιμο, το πατριωτικό.

*Σέβομαι όλους όσοι έχουν διαφορετική θέση και άποψη από εμένα στα εθνικά θέματα.Όχι όμως όσους προσποιούνται, όχι όσους κοροϊδεύουν. ¨όχι όσους αλλάζουν τη θέση τους με μοναδικό γνώμονα την αντιπολιτευτική τους στρατηγική.Τους τελευταίους τους θεωρώ αγύρτες, αναξιόπιστους, επικίνδυνους για το τόπο.

Ψήφο εμπιστοσύνης

*Η κυβέρνηση αυτή έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, Αποκατέστησε τη κανονικότητα. Στήριξε και προστάτευσε τους εργαζόμενους. Διαφύλαξε τη κοινωνική συνοχή.

*Αλλά έχει μπροστά της Συνταγματική θητεία 9 μηνών με πολύ σημαντικό έργο να ολοκληρώσει.

Κ. Μητσοτάκη

*Μιλάτε όμως και για ετερόκλητες συμμαχίες και για αθέμιτες μεταγραφές ; Ποιοι εσείς που το τελευταίο διάστημα έχετε εγγράψει στη κοινοβουλευτική σας ομάδα τέσσερις βουλευτές από άλλα κόμματα.

Τρεις βουλευτές από το Ποτάμι και έναν από την Ένωση Κεντρώων.

*Έχετε το θάρρος και το θράσος εσείς να κουνάτε το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ και σε μια παράταξη που τοποθετεί πάνω από όλα τις αξίες της και τη Δημοκρατία

*Ενορχηστρώνετε αθλιότητες σε βάρος βουλευτών, το πογκρόμ των επιθέσεων, των απειλών, των εκβιασμών, της τρομοκράτησης των βουλευτών που εκφράζουν τη πρόθεση να πράξουν το πατριωτικό τους καθήκον και ψηφίσουν με βάση τη συνείδησή τους.

*Είναι βαριά η ευθύνη του κ. Μητσοτάκη γιατί επιχειρεί να διχάσει λόγω αντιπολιτευτικής τύφλωσης τον ελληνικό λαό.

*Στοχοποιήθηκαν βουλευτές , δέχονται εκατοντάδες μηνύματα απειλητικά. Η κ. Παπακώστα με ενημέρωσε χθες ότι έλαβε φωτογραφία με πολτοποιημένο το κεφάλι της

Επίθεση σε Ν.Δ- ΚΙΝΑΛ

*Να σας θυμίσω τι είναι κυβέρνηση κουρελού;

Η κυβέρνηση που συγκρατήσανε το 2011, οι για 40 χρόνια εχθροί, που σε ένα βράδυ έγιναν φίλοι,

διορίζοντας πρωθυπουργό έναν μη εκλεγμένο τεχνοκράτη αλλά όχι πολιτικό, χωρίς καμία λαϊκή νομιμοποίηση.

*Μιλάτε όμως και για αποστάτες.

Εσείς ειδικά θα έπρεπε να είστε πιο προσεχτικός, λόγω οικογενειακής παράδοσης, όταν χρησιμοποιείτε αυτόν τον όρο κε Μητσοτάκη.

*Γιατί ιστορικά ο όρος αυτός έχει καθιερωθεί για να περιγράψει τη κίνηση βουλευτών που στηρίζουν τη κοινοβουλευτική πλειοψηφία να αποχωρήσουν από αυτήν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα σχέδια των αντιπάλων της κυβέρνησης. Και όχι το αντίθετο.

*Αυτοί που ρίχνουν μια κυβέρνηση είναι ιστορικά οι αποστάτες όχι αυτοί που μένουν για να τη στηρίξουν.

Πηγή:capital.gr