Ο Τσίπρας ψάχνει την ψήφο των νέων ψηφοφόρων για να κλείσει την ψαλίδα
19/05/2019 22:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Τσίπρας ψάχνει την ψήφο των νέων ψηφοφόρων για να κλείσει την ψαλίδα

Να ρίξουν μαύρο στον ναζισμό που σηκώνει κεφάλι κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας τους νέους, από το Πασαλιμάνι όπου πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία, στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές.

Μνημονεύοντας τον Παύλο Φύσσα, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους νέους να πατήσουν με την φήφο τους τον ναζισμό που πάει να σηκώσει κεφάλι.

"Η ψηφος σας είναι το βόλι σας" είπε απευθυνόμενος στους νέους ψηφοφόρους.

Για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Τσίπρας αφενός επιτέθηκε στα "τρωκτικά και τους τεχνοκράτες" λέγοντας ότι "εμείς τα διώξαμε" αφετέρου επιχείρησε να "εκβιάσει" το εκλογικό Σώμα σημειώνοντας ότι οι εκλογές της Κυριακής το δίλημμα της επόμενης ημέρας είναι εάν θα διατηρηθεί το σχέδιο ελαφρύνσεων της Κυβέρνησης ή εάν θα το ξηλώσει ο Κ. Μητσοτάκης.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρωθυπουργός επιχειρησε να εκπέμψει αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι "κάποιοι την Κυριακή το βράδυ θα χάσουν τον ύπνο τους".

Μεταξύ άλλων, από τον Πειραιά, ο κ. Τσίπρας ανέφερε:

*Την ιστορία δεν την γράφουν οι οικονομικά ισχυροί και οι κονδυλοφόροι της ελίτ αλλά την δίνει ο λαός. Το ποιος θα κυβερνάει την χώρα δεν θα το αποφασίσει η τρόικα και οι τεχνοκράτες ούτε οι δημοσκόποι

Το βράδυ της Κυριακής δεν θα τους παιρνει ο υπνος

*Όλα τα δύσκολα χρόνια που μπορεί να αμφιβάλατε αν έχουμε σχέδιο, ξέρετε ότι δεν έφυγε ούτε μια στιγμή από το μυαλό μας ποιους εκπροσωπούμε, για ποιων τα συμφεροντα δουλεύουμε, ποιοι μας έστειλαν στην διακυβέρνηση του τόπου.

*Σήμερα που έφυγαν από το κεφάλι μας οι τεχνοκράτες και τα τρωκτικά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι βγάλαμε τη χώρα σε ξέφωτο.

*Αν ο λαός δεν δώσει ψήφο στήριξης στην Κυβέρνηση θα είναι πολλοί αυτοί που θα θελήσουν να πάρουν πίσω τα μέτρα που ψηφίσαμε. Το σχέδιό τους είναι δώρα για τους λίγους και εκλεκτούς

*Τους (σ.σ αναφερόμενος στην Ν.Δ) βλέπω τις τελευταίες μέρες λίγο ανήσυχους. Πού πήγαν δα οι δημοσκοπήσεις που έδειχναν 15 και 17 μονάδες διαφορά; Τρέχουν να μαζέψουν τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις τους αλλά δεν προλαβαίνουν. Την άλλη Κυριακή θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει. Νομίζουν ότι οι εκλογές είναι εικονική πραγματικότητα των δημοσκοπήσεων.

*Ο Παύλος φύσσας ζει και μας δίνει το σύνθημα. Σε τούτα δω τα χώματα κακιά σκουριά δεν πιάνει. Ννα δώσουν οι νέοι ηχηρό μήνυμα στον ναζισμό που σηκώνει κεφάλι. Η ψήφος τους είναι το βόλι τους.

Πηγή: capital.gr