Ο Τσίπρας ως συνώνυμο της παρακμής
02/01/2016 20:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Τσίπρας ως συνώνυμο της παρακμής

Το ότι ο Τσίπρας είναι η περίπτωση του πολιτικού εκείνου που αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή είναι αυτονόητο αρκεί να κάνει κανείς μια ανασκόπηση μέσα στο 2015. Το ότι αποτελεί πρότυπο τυχοδιώκτη της εξουσίας επίσης είναι αυτονόητο κάνοντας πάλι την ίδια ανασκόπηση.

Το ότι υποσχέθηκε την ελπίδα στον τόπο και το λαό και ταυτίστηκε με τις χειρότερες στιγμές της μνημονιακής περιόδου για την χώρα και το ολοκαύτωμα της πραγματικής οικονομίας είναι επίσης οφθαλμοφανές.

Το ότι αποτελεί την ιστορική συνέχεια των παραδόσεων του Πασοκισμού δεν το κρύβει ούτε ο ίδιος. Το ότι ως πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελούσε ντροπή για τους πραγματικούς αριστερούς και την κανονική Αριστερά, λίγο πολύ το περιμέναμε.

Το ότι επί των ημερών του Τσίπρα θα έρχονταν στον αφρό απίθανοι και τυχάρπαστοι τύποι για τους οποίους ισχύει η παραφρασμένη ρήση του Κατσιφάρα ότι χωρίς τον Τσίπρα και το αντιμνημόνιο δεν θα τους ήξερε ούτε ο γείτονάς τους (καθότι έχουν εκλείψει οι θυρωροί στις πολυκατοικίες) και αυτό ήταν αναμενόμενο. Τεμπελιά, φραπεδιά και μεγάλα λόγια …του αέρα από διάφορους κλαρινογαμπρούς θα ήταν το νέο κυρίαρχο δόγμα και παράδειγμα της πολιτικής και αυτό δεν μπορεί να μας εκπλήσει.

Αλλά αυτό που δεν θα μπορούσε να φανταστεί όμως ποτέ κανένας είναι ότι επί των ημερών του Τσίπρα τα επίπεδα της πολιτικής σήψης και παρακμής θα ξεπερνούσαν κάθε όριο. Και αυτό χρειάστηκαν οι τελευταίοι μήνες και ιδίως η εβδομάδα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς για να το διαπιστώσουμε. Το έσχατο επίπεδο σήψης και παρακμής είναι ότι με τον Τσίπρα έγινε ρυθμιστής του πολιτικού συστήματος ο Λεβέντης. Ο άνθρωπος που γέλαγε όλη η Ελλάδα μαζί του και οι δημοσιογράφοι του δίνανε πίτσες δώρο για να τον γελοιοποιήσουν.

Αυτός ο άνθρωπος σήμερα επί κυβέρνησης Τσίπρα φαντάζει ως η φωνή της λογικής!!! Εκεί κατάντησε η χώρα και αυτή είναι η «προσφορά» του Τσίπρα στην πατρίδα…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΙΑΣΩΝ avatar
  ΙΑΣΩΝ 03/01/2016 11:08:07

  τα παράσιτα επιβιώνουν χάριν στον αγώνα των οργανισμών που πασχίζουν για δημιουργία. Η ζωή, σαν ένα σύστημα αξιών που λειτουργεί βάσει κανόνων διατήρησης της, διασφαλίζει τους μηχανισμούς ώστε να μην μπορούν τα παράσιτα να επιβιώσουν εις βάρος των οργανισμών δημιουργίας. Εν τούτης στη χώρα μας που ο ενεργός πληθυσμός δυστυχώς έχει μυηθεί στον παρασιτισμό τον προβάλει ως λύση επιβίωσης. Είναι σαν το περιστέρι του Kant το οποίο καθώς πέταγε και ένιωθε την αντίσταση του αέρα σκεφτόταν πόσο ποιο εύκολα θα πέταγε εάν δεν υπήρχε καθόλου αέρας!!

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 03/01/2016 20:54:36

  Ποιοί ήσαν οι "πραγματικοί αριστεροί" και η κανονική αριστερά για την οποία ο Τσίπρας θα αποτελούσε ντροπή;
  Ο Εμβέρ Χότζα τον οποίο τιμούσε ο Γλέζος; Ο "Δούναβις της σκέψης" Τσαουσέσκου;
  Ο Τσίπρας είναι πολύ καλύτερος από αυτούς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.