Ο Τσίπρας δήλωσε υπερήφανος για το Δημοψήφισμα- Χρέωσε "κρυφή ατζέντα" σε Μητσοτάκη
05/07/2018 19:04
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Τσίπρας δήλωσε υπερήφανος για το Δημοψήφισμα- Χρέωσε "κρυφή ατζέντα" σε Μητσοτάκη

Σε πείσμα ερμηνειών δηλώσεών του που έφεραν τον κ. Τσίπρα να έχει μετανιώσει για τη διενέργεια του Δημοψηφίσματος , ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε στην Βουλή κατά τη δευτερολογία του, "αμετανόητα" υπερήφανος για το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015, το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ως "φως" στην ιστορία του ελληνικού λαού.

Φρόντισε να υπενθυμίσει, εξάλλου, ότι οι πολίτες μετά το Δημοψήφισμα και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, στις εκλογές που ακολούθησαν, έβγαλαν την "ετυμηγορία" τους στέλνοντας τη Ν.Δ στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παραλλήλως πάντως, σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις του κ. Μητσοτάκη για τα πλεονάσματα, απάντησε ότι καμία άλλη κυβέρνηση δεν κατάφερε να συμφωνήσει χαμηλότερα, μεμφόμενος μάλιστα τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι έχει "κρυφή ατζέντα" που περιλαμβάνει "κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους" και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Στην τροπολογία Μητσοτάκη για μη μείωση συντάξεων, ο κ. Τσίπρας αντέδρασε με έντονο εκνευρισμό χαρακτηρίζοντάς τη "τρυπολογία" και την αντιπαρήλθε λέγοντας : "Κάθε πράγμα στην ώρα του".

Συγκεκριμένα, στη δευτερολογία του, ο κ. Τσίπρας είπε για:

Κ. Μητσοτάκη

*Ζήτησε να διεξαχθεί για την οικονομία αλλά μόνο για την οικονομία δεν ήρθε να μιλήσει. Επέλεξε με πολύ εκνευρισμό να επιδοθεί σε κρεσέντο ύβρεων

*Δε χρειάζεται να λέτε 40 φορές το ψεύτης- ψεύτης. Φτάνει στα όρια του γραφικού και κωμικότητας ο λόγος όταν διανθίζεται απ τα περίτεχνα ανεβάσματα του τόνου της φωνής και αυτός που τον παρακολουθεί αισθάνεται συμπόνια
Μόλις 10 λεπτά μιλήσατε για την οικονομία.

*Τρομακτική παράλειψη: Δεν είπατε κουβέντα για το χρέος. Μέχρι κι εσείς δεν μπορείτε να αμφισβητήσετε ότι το ελληνικό χρέος κατέστη επιτέλους βιώσιμο και οι αγορές είναι πλέον ορθάνοιχτες

*Μίλησε για τα πλεονάσματα. Μας είπε πόσο καταστροφικά είναι. Υπάρχει κανείς που διαχειρίστηκε διαπραγματεύσεις που να πέτυχε κατι καλύτερο; Δεν θυμάμαι να πέτυχε κάτι καλύτερο. Εσείς συμφωνήσατε 4,5% και 4%. Είναι δείγμα θράσους να μας κάνετε κριτική για το ύψος των πλεονασμάτων.

*Αναρωτιέμαι αν οι οικονομικοί σας σύμβουλοι είναι άσχετοι ή κυνικοί και ψεύτες. Είπατε ότι το χρηματοδοτικό μαξιλάρι 25 έχει προκύψει από εκταμιεύσεις ESM και από εξόδους τις δοκιμαστικές στις αγορές.
Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ιστορικό χαμηλό ληξιπρόθεσμων του ελληνικού Δημοσίου.

*Μεγαλύτερη σημασία έχει το πολιτικό του σχέδιο για την χώρα. Μας είπε ότι στόχος είναι να μειώσει τα πλεονάσματα αφού θα έχει προκαλέσει δημιουργικό σοκ. Το σοκ που σχεδιάζει που ευτυχώς θα μείνει στα συρτάρια:
Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, οριστική κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων, καθήλωση κατώτατου μισθού, κόψιμο δαπανών σε υγεία και παιδεία. Το δημιουργικό σοκ που ετοιμάζετε , η κρυφή ατζέντα είναι κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους και των δικαιωμάτων.

*Ένα τρισχειρότερο μνημόνιο για τον ελληνικό λαό. Για αυτό η έξοδος από την επιτροπεία έχει αποσταθεροποιήσει τη Ν.Δ και τον κ. Μητσοτάκη.
Το τυράκι της κρυφής ατζέντας είναι ότι αν την εφαρμόσουμε ίσως τότε οι δανειστές να δεχθούν να μειώσουν λίγο τα πλεονάσματα.

Συντάξεις

Δεν θυμάστε ότι όταν εμείς διαπραγματευόμασταν με το ΔΝΤ εσείς απαιτούσατε "κλείστε την αξιολόγηση, δεχθείτε τα μέτρα" και κάποιοι έλεγαν βάστα Σόιμπλε, βάστα Γερούν, βάστα ΔΝΤ.
Όταν οι περικοπές ήταν στο τραπέζι μας καλούσατε αρον αρον να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση. Τρεις μέρες τώρα μας λέτε γιατί δεν πρέπει να υπάρξει καμία παρεκτροπή από το πρόγραμμα.
Ο κ. χατζηδάκης ομολόγησε ότι έχετε συμπεριλάβει τις περικοπές στο πρόπγραμμά σας.

Σήμερα όταν εκ των αντιδράσεών σας σας έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη κ όταν έχει γίνει γνωστό ότι η στάση σας είναι να εφαρμοστεί η περικοπή, έρχεστε και αρχίζετε υπεκφυγές. Δεν είχατε λέει συνάντηση με την Μέρκελ και τον Ζεερχοφερ. Η αντίδρασή σας και μόνο αναδεικνύει την απόλυτη ενοχή σας.

*Μέχρι χθες παριστάνετε τους δικαστές των ευρωπαϊκών θεσμών και σήμερα ήρθατε να παραστήσατε τον τσάμπα μάγκα και καταθέτετε μια τροπολογία, τρυπολογία. Επαναστάτες της κακιάς ώρας.

*Οι συνταξιούχοι δεν είναι ποντίκια για να χωθούν στην τρύπα της τρυπολογίοας τους. Ξέρουν ποιοι τους καταδίκασαν στη φτώχεια. Η τροπολογία είναι απάτη και κυνισμός.

*Μη βιάζεστε. Το πικρό ποτήρι θα το πιείτε γουλιά γουλιά μέχρι το τέλος. Ώρα στην ώρα τους.

Προσφυγικό

*Συμπαρατάσσεστε με τους ακραίους και τους αντιευρωπαιστές της ΕΕ στη διαχείριση του προσφυγικού. Υιοθετείτε ακραία επιχειρήματα αυτών που θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών.

*Έχετε σκεφτεί ότι η ταύτισή σας με ακραίες θέσεις σημαίνει ταύτιση με όσους έχουν θέσεις ενάντια στα συμφέροντα της πατρίδας μας;

πΓΔΜ

*όλη η εε γνωρίζει ότι γίνατε όψιμα Μακεδονομάχος από ανάγκη, είναι γνωστό. Δεν θέλω να επεκταθώ. Στην προσπάθειά σας όμως να πείσετε ότι η σμφωνία είναι η χειρότερη που χει πέσει στο τραπέζι, επιμένετε σε διαστρεβλώσεις και ψέματα.

*Έμαθα ότι άλλο κείμενο ανήρτησε το Politico και άλλο εσείς. Σε κάποια κομμάτια που έλειπαν λέτε ότι υπάρχει φόβος για περιφερειακές αναταραχής στη Μακεδονία. Δηλαδή οι γείτονές μας λένε ότι δεν υπάρχει μειονότητα και εσείς μιλάτε σε διεθνές περιοδικό για αυτονομιστικές δυνάμεις; Γίνεστε εθνικά επικίνδυνος και πρέπει να το προσέξετε αυτό.

Διαπλοκή

*Το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι αν συναντά επιχειρηματίες ή όχι αλλά αν αποδέχεται τα αιτήματά τους, αν τους συναντά και τους κάνει τα χατίρια έναντι ανταλλαγμάτων στήριξης.
Με ρωτήσατε αν έχω συναντήσει Μπόμπολα, Ψυχάρη, Μαρινάκη, Καλογρίτσα. Τι χατίρια έχει κάνει σε αυτούς η κυβέρνησή μου;
Ο κ. Μπόμπολας δεν έχει πια το Έθνος γιατί δεν του χαρίστηκαν τα δάνεια. Ο κ. Ψυχάρης δεν έχει πια τον ΔΟΛ. Γιατί δεν του χαρίστηκαν τα δάνειά του.
Ο κ. Μαρινάκης παρότι συναντήθηκε μαζί μου, δε γλίτωσε να του ασκηθεί ποινική δίωξη για τα μπλεξίματά του.
Μπορείτε να ισχυριστείτε ότι όταν ο Χριστοφοράκος σας αγόραζε μέχρι και τα τηλεφωνικά κέντρα δεν του κάνατε τα χατίρια; Μπορείτε το ίδιο για τον κ. Φρουζή; Για τον κ. Μαρινάκη που φτάσατε να λέτε ότι αν πληγούν τα συμφέροντά του πλήττεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης;
Δεν είμαστε το ίδιο.

*Σταματήστε να παρουσιάζετε τον εαυτό σας ως δήθεν θύμα της κακόβουλης δημοσιογραφίας κι ότι δήθεν όσα βλέπουν το φως για τα οικονομικά της οικογενείας σας είναι παραβίαση προσωπικού απορρήτου. Ποσώς μας ενδιαφέρει η προσωπική σας ζωή. Φανταστείτε αν εγώ αρνιόμουν να παρουσιάσω το πόθεν έσχες της συζύγου μου τι θα έγραφαν όλα τα παπαγαλάκια;
Φανταστείτε να έχω τέτοια ανοιχτά θέματα τι θα λέγανε.

*Είστε ο ορισμός του όρου διαπλοκή στη σύγχρονη πολιτική ιστορία και στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί.

Δημοψήφισμα

*Σχολιάσατε τα συναισθήματα της συζύγου μου. Είμαστε βαθιά περήφανοι για τη στάση του λαού το 2015. Η 5η του Ιούλη είναι καταγεγραμμένη ως φως στην ιστορία του ελληνικού λαού. Όταν εσείς φωνάζατε "βάστα Σόιμπλε", εμείς δίναμε μάχη για την αντίσταση του λαού.

Ο λαός ψήφισε στις 5 Ιουλίου αλλά και τον Σεπτέμβρη και σας έστειλε στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Πηγή: capital.gr