Ο Τσίπρας... αλωνίζει και η ΝΔ κοιμάται
05/11/2016 15:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Τσίπρας... αλωνίζει και η ΝΔ κοιμάται

Την πρωτοβουλία των κινήσεων στην πολιτική σκακιέρα αποκτά και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας με τον ανασχηματισμό, όμως, τα θαύματα κρατάνε λίγες ημέρες. Έγινε ορκωμοσία, θα γίνουν παραλαβές – παραδόσεις, οι γνωστές αιχμές, οι γκρίνιες και η κυβέρνηση θα βρεθεί ξανά στο μάτι του κυκλώνα οσονούπω. Θα ασχοληθούμε με τον Φίλη λες και είναι ο… τεράστιος πολιτικός αστήρ που έχασε η Ελλάδα ή με τον Σκουρλέτη ο οποίος είναι ένας από τους πιο ανίκανους υπουργούς που πέρασαν ποτέ και απορούμε γιατί πρέπει να τον έχουμε υπουργό.

Θα περάσουμε μερικές ημέρες με ανόητες αναλύσεις για το νέο σχήμα ενώ το πολύ γέλιο θα πέσει όταν θα ασχολούμαστε με τους… 40άρηδες, τη γενιά του Τσίπρα που έρχεται για να αλλάξει την Ελλάδα. Όσο την άλλαξε ο Αλέξης και ο Παππάς με λίγα λόγια θα την αλλάξουν τα κομματόσκυλα που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους.

Όμως, θα ξεχαστεί η υπόθεση Βενεζουέλα και οι δουλειές του Παππά στη χώρα της σοσιαλιστικής ευφορίας;

Θα ξεχαστεί το γεγονός ότι η οικονομία σέρνεται, τα λουκέτα αυξάνονται, η διαπραγμάτευση είναι ξανά στον αέρα, νέα μέτρα προαναγγέλλονται και στο βάθος υπάρχει και τέταρτο μνημόνιο;

Θα ξεχαστεί άραγε και το κάζο με τις τηλεοπτικές άδειες αλλά και τόσα άλλα μαύρα χάλια αυτής της κυβέρνησης;

Τι θα γίνει με την Εκκλησία, με το τζαμί στον Βοτανικό, με τους πρόσφυγες, με τους σαλταρισμένους Τούρκους και Αλβανούς που προκαλούν;

Όχι, όλα αυτά δεν πρέπει να ξεχαστούν αρκεί η Νέα Δημοκρατία να μην βρεθεί ξανά σε χειμερία νάρκη και ακολουθεί την ατζέντα του κ. Τσίπρα. Εδώ χρειάζονται τελειωτικά χτυπήματα στην αποτυχημένη κυβέρνηση, εδώ ο Κυριάκος πρέπει να τους πατήσει στο λαιμό και να τους εξαναγκάσει σε εκλογές. Η νέα κυβέρνηση δεν είναι πανάκεια, δεν είναι το φάρμακο δια πάσαν νόσον και το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα αλλά οι πολιτικές που ακολουθεί μια αποτυχημένη από την κούνια της αριστερή κομπανία. Δεν πρέπει λοιπόν η ΝΔ να επιτρέψει τη δημιουργία της εντύπωσης ότι πάμε μπροστά και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να γίνει σοβαρή κυβέρνηση. Πρέπει να κάνει μάχη καθημερινή για να δείξει στην κοινωνία ποιοι είναι αυτοί που τον κυβερνούν.

Για παράδειγμα πρέπει να περιμένει από εμάς να πούμε στη Νέα Δημοκρατία ποιος είναι ο Παπαδημητρίου που χρηματοδοτούνταν από τον Σόρος και έλεγε ότι πρέπει να πληρώνουμε σε… geuros; Τι κάνουν εκεί στην Πειραιώς; Αναλύσεις υψηλού επιπέδου και θα καταπιάνονται με το ποιοι επελέγησαν για την κυβέρνηση;

Επίσης, είναι δυνατόν στην αξιωματική αντιπολίτευση να ασχολούνται με ανοησίες κι όχι με την παραγωγή πολιτικής, με προτάσεις, με πρόγραμμα; Μαθαίνουμε π.χ. ότι κάποιοι στη ΝΔ είναι εξοργισμένοι με την ηγεσία γιατί πρότεινε για το ΕΣΡ τον πρώην αρεοπαγίτη Κουτρομάνο. Και ξέρετε γιατί είναι εξοργισμένοι; Διότι λέει ο δικαστής αυτός αψήφησε τους πάντες και δίκασε τον Καλαμπόκα, τον ΟΝΕΔΔΙΤΗ που είχε σκοτώσει τον Τεμπονέρα στην Πάτρα. Εθίγησαν οι πρώην ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ με το παρελθόν του.

Βρε είστε καλά και βγαίνετε και διαρρέετε τέτοιες ανοησίες; Κάνετε κριτική σε δικαστή γιατί δίκασε έναν δολοφόνο επειδή ο δολοφόνος τύχαινε να είναι δεξιός; Αντί να ασχολείστε με βλακείες δεν κοιτάτε να δείτε πώς θα κάνετε καμιά σοβαρή δουλειά;

Μαθαίνουμε επίσης ότι στη ΝΔ, πέριξ των στελεχών, έχει στηθεί ένας χορός υποσχέσεων. Προσεγγίζουν δηλαδή βουλευτές και άλλα στελέχη ώστε να τους δώσουν θεσούλες στο δημόσιο μόλις γίνει η ΝΔ κυβέρνηση. Δεν φτάνει που ράβουν υπουργικά κοστούμια μερικοί, τώρα ράβουν και κοστούμια… οσφυοκαμπτών, εκεί καταντήσαμε.

Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται μια στιβαρή και σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή, ακόμη σκληρότερη με τη νέα κυβέρνηση. Αν «καθίσει» πάνω στις δημοσκοπήσεις και στην αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ θα την πατήσει. Όπως έχουμε πει, δεν χρειάζεται μόνο να χάσει ο Τσίπρας αλλά να νικήσει η Νέα Δημοκρατία κερδίζοντας τους πολίτες με πρόταση εξόδου. Αν αρχίσουν πάλι να σέρνονται πίσω από την ατζέντα του πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης τότε ζήτω που… καήκανε κι αυτοί και εμείς.