Ο τουρκικός λαός ύψωσε το ανάστημά του, εμείς;
18/04/2017 12:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο τουρκικός λαός ύψωσε το ανάστημά του, εμείς;

Μπορεί πολλοί στην Ελλάδα να είναι τουρκοφάγοι. Πολλοί και δικαίως να μισούν τη γείτονα χώρα επειδή αποτελεί μόνιμη απειλή για τη χώρα μας. Κάποιοι, κι εμείς βεβαίως, χαρακτηρίζουμε ισλαμοφασίστα ή δικτάτορα τον Ερντογάν.

Όμως, κανείς δεν μπορεί παρά να κάνει ορισμένες θλιβερές σκέψεις συγκρίνοντας τα δύο δημοψηφίσματα, αυτό του Σουλτάνου και αυτό του Τσίπρα. Και θα διαπιστώσει ότι ο Ερντογάν είναι τεράστιος ηγέτης (για τη χώρα του) ενώ εμείς έχουμε ένα παιδαρέλι, αμόρφωτο, αναποφάσιστο, που διαλύει τη χώρα του αλλά συνεχίζει να κάνει χιούμορ δεκαπενταμελούς, αστειάκια πενταήμερης εκδρομής στην Κέρκυρα. Έναν πρωθυπουργό ντροπή για τη χώρα μας και για το παρελθόν της. Κι όταν ο Ερντογάν μπορεί και κάνει κουμάντο έναν ολόκληρο λαό 70 εκατ. κι έχει καταστήσει την Τουρκία ισχυρή δύναμη που δεν «μασάει» θα πρέπει να μας πιάνει θλίψη όλους εμάς που κάθε μέρα βλέπουμε την Ελλάδα να μικραίνει.

Σκεφτείτε τι έγινε στην Τουρκία και τι εδώ και θα καταλάβετε ότι πρέπει να πάρουμε μαθήματα από τον τουρκικό λαό. Ο Ερντογάν «έστησε» ένα πραξικόπημα, έχει φυλακίσει, απολύσει ή διώξει δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και στρατιωτικούς. Έχει καθυποτάξει την τουρκική δικαιοσύνη. Έχει τρομοκρατήσει τον κόσμο, και ειδικά όσους δεν μπορούν να βλέπουν να διολισθαίνει η χώρα τους από μια αστική δημοκρατία σε ένα ισλαμοφασιστικό, κλειστό κράτος.

Κι όμως, αυτός ο τρομοκρατημένος λαός ύψωσε το ανάστημά του στον πραγματικά σπουδαίο αυτόν ηγέτη, τον ισχυρό και δυναμικό πρόεδρο. Αυτός ο λαός αντί να του δώσει «λευκή επιταγή», του έβαλε καλούπια και παραλίγο να του προκαλέσει ένα ανεπανόρθωτο έμφραγμα.

Σκεφτείτε το καλά. Ο τουρκικός λαός έχει έναν μεγάλο ηγέτη ο οποίος ζήτησε με εκβιασμό και εκφοβισμό το «ναι». Κι ο λαός δε μάσησε και του έδωσε μόλις και μετά βίας 51%. Ενδεχομένως να του έστειλε κι ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα ανεχθεί να μετατραπεί η Τουρκία σε κράτος του Σουλτάνου. Αυτός ο… αμόρφωτος λαός, οι «βάρβαροι» όπως πολλοί από εμάς τους αποκαλούμε στάθηκε στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων σε ένα κρίσιμο δημοψήφισμα.

Για πάμε στο δικό μας δημοψήφισμα, στον λαό μας και στον μεγάλο μας… ηγέτη Αλέξη. Χωρίς κανέναν εκφοβισμό, χωρίς ανελευθερία, διώξεις και απειλές, ο ελληνικός λαός έδωσε 62%, δηλαδή λευκή επιταγή στον Τσίπρα να κάνει ό,τι γουστάρει. Σε ένα κίβδηλο δημοψήφισμα, σε μια σκέτη απάτη που έστησε μια ανίκανη παρεούλα. Ποιος Έλληνας θα έπαιρνε στο σπίτι του ή στη δουλειά του τον Τσίπρα, τον Παππά, τον μπάρμπα Αλέκο ή τον Δραγασάκη με τον Σπίρτζη; Κάτι απίθανοι τύποι παγίδευσαν τον ελληνικό λαό κι αυτός έφαγε και συνεχίζει να τρώει τον σανό που του σερβίρουν. Δύο χρόνια τώρα συνεχίζει να σκύβει το κεφάλι, να κάθεται στον καναπέ του και να ανέχεται ένα άθλιο τσούρμο που βουλιάζει τη χώρα και που κυρίως διαλύει κάθε έννοια αξιοπρέπειας της πατρίδας.

Ναι λοιπόν. Μπορεί να μη μας αρέσουν οι Τούρκοι, αλλά ας πάρουμε κανένα μαθηματάκι για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται τα πολιτικά γεγονότα και το μέλλον της χώρας. Κι ας σκεφτούμε μέχρι πότε θα ανεχόμαστε τον Τσίπρα που ούτε στο δαχτυλάκι του Ερντογάν δεν μπορεί να σταθεί.