Ο ΣΥΡΙΖΑ τάζει διορισμούς και μονιμοποιήσεις με φόντο τις κάλπες - Στον αέρα οι εξαγγελίες Βερναρδάκη
18/01/2017 12:56
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ τάζει διορισμούς και μονιμοποιήσεις με φόντο τις κάλπες - Στον αέρα οι εξαγγελίες Βερναρδάκη

Με τον… πόνο και τις επιτακτικές ανάγκες χιλιάδων συμβασιούχων σε ομηρία αλλά και πολύ περισσότερων ανέργων παίζει η κυβέρνηση υποσχόμενη προσλήψεις και μονιμοποιήσεις συμβασιούχων. Την ίδια στιγμή προσπαθεί ματαίως να καλύψει το «μπάχαλο» με τις προσλήψεις σε δομές φιλοξενίας προσφύγων, ενώ εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι δήμαρχοι διαμαρτύρονται για τον τρόπο με τον οποίο παρατείνονται συμβάσεις και εξαγγέλλονται υποσχέσεις για μονιμοποίηση.

Ενδεικτικός είναι ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση προσπάθησε χθες να καλύψει το φιάσκο για τις «προσλήψεις στα hotspots», όπου από τα 2.500 άτομα που έπιασαν δουλειά ελάχιστοι απασχολήθηκαν στο αντικείμενο για το οποίο προσλήφθηκαν. Δεχόμενος σχετική ερώτηση χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος υποστήριξε μεταξύ άλλων:

-Ο σχεδιασμός των προσλήψεων έγινε πριν από τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, μετά την οποία οι αφίξεις μειώθηκαν δραματικά.

-Με βάση την προκήρυξη, είπε, «τα προγράμματα αυτά αφορούν στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων, στην αποτελεσματική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της Δημόσιας Διοίκησης, στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Ασύλου».

eleftherostypos.gr