Ο Ρομπέν των φτωχών;
30/01/2016 22:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Ρομπέν των φτωχών;

Για ένα πιάτο φαΐ λοιπόν. Αυτό είχε να δώσει στους κατοίκους της «εργατούπολης» του Περάματος όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ο Τσίπρας πήγε σήμερα στο Πέραμα με ταρατατζούμ για να κάνει έναν αντιπερισπασμό για τα σκληρά μέτρα που φέρνει με αιχμή το ασφαλιστικό.

Και αυτό που υποσχέθηκε όλο και όλο ήταν ένα πιάτο φαΐ για τα παιδιά του δημοτικού, κάποια προγράμματα κατάρτισης για καμιά πεντακοσαριά ανέργους της πόλης την ώρα που η ανεργία μόνο στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη τσακίζει δεκάδες χιλιάδες.

«Δεν υπάρχουν ξεχασμένες περιοχές, πάντα υπάρχουν τρόποι να στηρίξεις τους πιο αδύναμους» δήλωσε ο Τσίπρας προσθέτοντας ότι το Πέραμα «είναι μία περιοχή της Αθήνας που συνυπάρχει με την έννοια του αποκλεισμού. Παρά την κρίση μπορούμε να δώσουμε ενδιαφέρον και προστασία στους πιο αδύναμους. Δεν θα αφήσουμε τους κατοίκους στη Χρυσή Αυγή».

Βέβαια δεν ξέχασε να μιλήσει για τη ΜΟΜΑ που θα ανοίξει δρόμους, (μήπως θα φτιάξει γεφύρια και ποτάμια;) ενώ παράλληλα θα εκσυγχρονιστεί και το κολυμβητήριο της πόλης.

Τόσο πολύ αξιολογεί την αξιοπρέπεια των φτωχών των «εργατουπόλεων» και της «φαβέλας» ο Τσίπρας; Ένα πιάτο φαΐ την ημέρα και αυτό μόνο για τα παιδιά του δημοτικού; Και αυτό μόνο για 17 δήμους σε όλη την Ελλάδα; Κοστίζει λιγότερο και από το ένα δις του ΕΚΑΣ που καταργεί με το νέο ασφαλιστικό.

Νομίζει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι αποτελεσματικό αυτό για να μην «αφήσει τους κατοίκους στη Χρυσή Αυγή»; που καλώς δεν θέλει να αφήσει τους κατοίκους στους χιτλερικούς δολοφόνους του Μιχαλολιάκου.

Και νομίζει το Μαξίμου ότι με επικοινωνιακά τερτίπια αυτού του τύπου και αυτού του επιπέδου μπορεί να ξεπεράσει τις αντιδράσεις του κόσμου στον οποίο απευθύνεται όταν σε λίγες μέρες θα του κόβει τις συντάξεις, τα επιδόματα και θα παίρνει νέα άδικα και υφεσιακά μέτρα που θα τον καταδικάζουν αιώνια στην ανεργία; Και στη συνέχεια με τα δημοσιονομικά κενά θα κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα ακόμα και αυτά τα πολύ περιορισμένα προγράμματα κατά της ακραίας φτώχειας όπως τα προγράμματα κατάρτισης για μερικούς ανέργους και σίτισης για τα μαθητούδια του δημοτικού σε ένα πολύ μικρό μέρος της χώρας, 17 δήμοι όλοι κι όλοι;

Η μήπως επειδή το παίζει το παιδί του λαού αλλά Νίκος Ξανθόπουλος και λέει συνεχώς για ταξικές συγκρούσεις και εργατουπόλεις οι «φτωχοδιάβολοι» θα δεχτούν τα νέα μέτρα στα εργασιακά που θέλει το ΔΝΤ και στο τέλος ο Τσίπρας που έχει υπογράψει την παραμονή του Ταμείου με το τρίτο μνημόνιο το καλοκαίρι θα τα καταπιεί και αυτά προκειμένου να κλείσει την αξιολόγηση;

Αρκετά με την υποκρισία για τους φτωχούς κύριε Τσίπρα. Από δουλειά και αξιοπρέπεια έχουν ανάγκη και όχι από ελεημοσύνη και κροκοδείλια δάκρυα. Πρωθυπουργός είσαστε, όχι η …Μάρθα Βούρτση.

Υστερόγραφο: Με τις μπουλντόζες του μηχανικού (πρώην ΜΟΜΑ) θα πάει και ο Καμμένος στο Πέραμα για να φτιάξει το συγκοινωνιακό δίκτυο;

ΣΧΟΛΙΑ

  1. vagdag avatar
    vagdag31/01/2016 17:26:36

    ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΥΝΘΗΜΑ , ΖΕΣΤΟ ΓΕΥΜΑ . ΣΕ 8 ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ . ΣΤΟ ΛΑΜΠΡΑΚΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ . ΟΧΙ ΠΙΑΤΑ ΖΕΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ , ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή!H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.