Ο πυρσός δεν θα αναστήσει τη ΝΔ
08/11/2015 12:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο πυρσός δεν θα αναστήσει τη ΝΔ

«Στην επόμενη συνδιάσκεψη θα επαναφέρω τον πυρσό στο έμβλημα του κόμματος και θα ξανανάψει η δάδα, γιατί τιμάμε την ιστορία μας».

Τάδε έφη… Βαγγέλης Μεϊμαράκης και τι να πει κανείς για το μέλλον που θα έχει αυτό το κόμμα. Θα επαναφέρει τον πυρσό, θα μετακομίσει στη Ρηγίλλης και με τον τρόπο αυτό θα αναστήσει τη ΝΔ που θα γίνει ξανά κόμμα εξουσίας και θα κυριαρχήσει στην Ελλάδα. Μα καλά, ποιος τους τα γράφει αυτά και τα λέει; Πώς είναι δυνατόν να θέλεις να δημιουργήσεις τη Νέα Δημοκρατία του 2016 με ιδέες, οράματα και σύμβολα του 1974; Πώς γίνεται δηλαδή να θες να αναστήσεις ένα πολιτικό πτώμα χρησιμοποιώντας απλά και μόνο την ιστορία του αλλά αδιαφορώντας για τα πραγματικά αιτήματα των καιρών;

Πώς νομίζουν ότι σκέφτεται ο κόσμος; Ότι αν το ΠΑΣΟΚ διατηρήσει τον ήλιο και η ΝΔ τον πυρσό θα γίνουν ξανά ελκυστικά κόμματα; Ότι αν ο ένας πάει στη Χ. Τρικούπη και ο άλλος στη Ρηγίλλης θα συγκινηθεί ο κόσμος;

Άραγε που απευθύνεται ο κ. Μεϊμαράκης; Στους 60 και πάνω δεξιούς που έβλεπαν τον πυρσό και έτρεμαν από συγκίνηση; Κι αν κερδίσει κάποιους από αυτούς, τη νεολαία πώς θα την κερδίσει; Με επιστροφή στο μέλλον; Χρησιμοποιώντας τα υλικά της παράγκας που κατέρρευσε θα φτιάξει τη δεξιά πολυκατοικία;

Είναι πράγματι εντυπωσιακό αλλά όταν όλος ο κόσμος θα καταρρέει, όταν ο Τσίπρας θα τρώει χαστούκια γιατί διέλυσε την Ελλάδα, η ΝΔ θα κάνει συνδιάσκεψη για να επαναφέρει τον πυρσό; Για σκεφτείτε πόσο ελκυστικό μπορεί να είναι ένα κόμμα που έχει αρχηγό τον Μεϊμαράκη ο οποίος είναι πάνω από 40 χρόνια στην πολιτική σκηνή. Επίσης, ένα κόμμα που δεν αλλάζει τα σύμβολά του λες και αυτά είναι τα ιερά και τα όσια και όχι η ιδεολογία του που πρέπει να φρεσκάρει.

Κι ένα κόμμα που θα έχει υπαρχηγό την… Ντόρα και το Μητσοτακέικο μαζί με το Καραμανλέικο θα μοιράζουν την ιδιοκτησία. Είναι πράγματι λυπηρό.

Όπως λυπηρό είναι να λέει ο Βαγγέλας ότι αυτός τιμάει την ιστορία της παράταξης λες κι έχει το μονοπώλιο. Λυπηρό είναι που επιστρέφει ο λαϊκισμός που τόσο πλήγωσε τη ΝΔ. Στην ίδια ομιλία ο κ. Μεϊμαράκης λέει το εξής απίστευτο και άκρως λαϊκίστικο: «Εάν εκλεγώ πρόεδρος της ΝΔ, δεν θα ψηφίσουμε ούτε ένα μέτρο φορολογικό, γιατί έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων».

Εκτός από το ότι το έχουμε ξανακούσει αυτό και είναι σύνθημα που στοιχειώνει όλους τους πρωθυπουργούς των τελευταίων ετών, πόθεν ο κ. Μεϊμαράκης στηρίζει τη ρητορική του σε τέτοιες λαϊκίστικες προσεγγίσεις; Γιατί δηλαδή να μην ψηφίσει έναν φόρο που θα είναι δίκαιος ή που θα οδηγεί στη σωτηρία της χώρας από τη χρεοκοπία; Ας τις αφήσει αυτές τις υποσχέσεις κατά μέρους γιατί τελικά αν γίνει αρχηγός ή αν γίνει πρωθυπουργός θα πάρει πίσω πολλά από αυτά που υπόσχεται.

Είναι όμως μια προσέγγιση όλο αυτό. Μια προσέγγιση ενός κόμματος και ενός παλαιοκομματικού πολιτικού ο οποίος δεν μπορεί να αλλάξει γιατί δεν είναι ικανός να το κάνει αυτό.

Η ΝΔ χρειάζεται κατεδάφιση και χτίσιμο από την αρχή. Αλλά αυτά πρέπει να γίνουν με… αρχές, αξίες, οράματα και «αφηγήματα» που θα ξαναφέρουν τον κόσμο πίσω. Όχι για τον πυρσό. Όχι για τη Ρηγίλλης, τον Βαγγέλα ή την Ντόρα. Αλλά γιατί θα είναι ένα κόμμα που θα στηρίζει τον δουλευταρά, τον νοικοκύρη, τον προκομμένο επιχειρηματία, τον έντιμο συνταξιούχο, τον άξιο δημόσιο υπάλληλο. Όλα τα άλλα είναι απλά… μακιγιάζ στο πτώμα της ΝΔ που κινδυνεύει πλέον να κακοφορμίσει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 08/11/2015 14:37:59

  "... αν γίνει πρωθυπουργός θα πάρει πίσω πολλά από αυτά που υπόσχεται."
  Άμα τα καταφέρει με "... μακιγιάζ στο πτώμα της ΝΔ που κινδυνεύει πλέον να κακοφορμίσει", θα κάνει ότι γουστάρει. Όπως κάνει ο Αλέξης.
  Για να σοβαρευόμαστε λίγο, γιατί σε 16 μέρες κάποιος (δεύτερος) πρέπει να πάρει αποφάσεις. Αλλιώς ο τυχόν δεύτερος γύρος θα έχει πολύ γέλιο!

 2. δημης avatar
  δημης 08/11/2015 22:32:14

  Την ιστορία ΜΑΣ την ΤΙΜΑΜΕ άν....
  -Φτιάξουμε ΚΟΜΑ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΜΑ ΚΟΜΑΤΑΡΧΩΝ έλεγαν Κάποιοι (Κίνηση Βόλβης Θυμάσαι Πρόεδρε...)
  -ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΕΣΤΟΙ (Θυμάσαι Πρόεδρε...)
  -Πόσο Μπροστά πήγαμε την Κοινωνία στις ΙΔΕΕΣ Μας και πόσο ζητούσμε επιμόνωσ την Αριστερή Σφραγίδα Νομιμοποίησης κάναμε μετΑΓΡΑΦΈΣ ΑΠΌ αΡΙΣΤΕΡΆ ΜΕΡΙΆ ΕΝΏ ΤΙΣ ΣΆΡΚΕΣ ΜΑΣ Ως ΕΝΟΧΛΞΗΤΙΚΈΣ ΤΙς ΠΕΤΆΓΑΜΕ ΑΠΌ ΤΟ ΚΟΜΑ ,ΙΔΙΩΣ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ ..
  -Τους ΪΔΡΥΤΕΣ " Κομάτων , εδώ ΓΕΛΑΜΕ , τους κάναμε Αντιπροέδρους ,Προέδρους κλπ...
  -Τους "Γόνους " τους αναδείξαμε σε Βουλευτές Υπουργούς Προέδρους κλπ...
  -Η ΒΑΣΗ το μόνο λόγο που είχε ήταν η εκλογή Προέδρου (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ) ...ΟΧΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ μέσα από Δημοκρατικές Διαδικασίες που και αυτές τις μεταχειριζόμαστε σαν λαστέξ ,όπως και τους Νόμους και ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ,ανάλογα με τα εποχικά συμφέροντα των Επικεφαλής ...
  Μάθαμε έτσι τη ΒΑΣΗ να συντάσσεται με τον Εκάστοτε και από Σκεπτόμενη την κάναμε πλήρως χειραγωγημένη και οπαδική...
  -Πήραμε την ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ πασοκ ᾱριστεράς την Φορέσαμε και στους Εαυτούς Μας Και στη Βάση....
  κλπ..κλπ....
  Το ράσο ΔΕΝ κάνει τον Παπά ..,σίγουρα ...αλλά όσοι Ας ΠΟΥΝ τίνος εκχωρήθηκε η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ με ποιά Καταστατικά γιά να αλλάζουν ιδεολογίες σύμβολα κλπ;;;;
  Για να αλλάξει η κατάσταση σημαίνει όπως λέγαμε ότι πηγαίναμε για ἑπανίδρυση του Κράτους να ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ και επειτα ,ΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , να επανιδρύσουμε το Κράτος....
  Στο ΜΑΚΑΡΙΤΗ τον ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ ΚΆΠΟΙΟς φΊΛΟς ΤΟΥ ΕΊΧΕ ΠΕΊ "΄ΟΣΟΙ δεν ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ αγαπησουν ΤΟΝ διπλανο ΤΟΥΣ ΚΙΝΟΎΝ ΝΑ ΑΓΑΠΉΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ.."..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.