Ο Παρασκευόπουλος πρόεδρος της προανακριτικής για τον Παπαντωνίου
06/04/2017 15:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Παρασκευόπουλος πρόεδρος της προανακριτικής για τον Παπαντωνίου

Την πρώτη διαδικαστική συνεδρίαση πραγματοποίησε σήμερα η προανακριτική επιτροπή της Βουλής που θα ερευνήσει εάν ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου υπέπεσε στα αδικήματα της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατά την υπογραφή έξι συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος εξελέγη πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής, αντιπρόεδρος θα είναι ο Χρήστος Καραγιαννίδης και γραμματέας η Παναγιώτα Κοζομπόλη.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής πρώτης συνεδρίασης, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος πρότεινε να είναι δημόσιες οι συνεδριάσεις και να καλύπτονται από την τηλεόραση, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν απαγορεύεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και ότι ο πολίτης θα πρέπει να ενημερωθεί και να έχει πλήρη εικόνα και όχι ενημέρωση από διαρροές.

Η πρόταση αυτή του κ. Λοβέρδου δεν βρήκε σύμφωνο το βουλευτή της ΝΔ, Αθανάσιο Δαβάκη με το σκεπτικό ότι αντικείμενο της επιτροπής είναι συμβάσεις εξοπλιστικών, ενώ τα άλλα κόμματα επιφυλάσσονται να τοποθετηθούν σε προσεχή συνεδρίαση η οποία δεν αποκλείεται να οριστεί μέσα στη Μ. Εβδομάδα.

eleftherostypos.gr