Φωτο: lifo.gr
Φωτο: lifo.gr
31/01/2017 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Παππάς... αντεπιτίθεται

Ο Νίκος Παππάς, μετά από την επιτυχία του με τα τηλεοπτικά κανάλια αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα ακόμη μεγαλύτερο project. Ένα έργο που θα κάνει την Ελλάδα πασίγνωστη σε παγκόσμιο και γιατί όχι σε διαγαλαξιακό επίπεδο.

Όπως ανακοίνωσε λοιπόν ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου επί της ουσίας, κατατίθεται νομοσχέδιο για την ίδρυση Eλληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας. Θα έχει μορφή ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ) και θα καλύψει το μεγάλο έλλειμμα της Ελλάδας στον τομέα. Το ΕΚΔΕ αναμένεται να αναλάβει τη μίσθωση -με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια- των διαθέσιμων αναμεταδοτών που δεν θα αξιοποιηθούν από το ελληνικό δημόσιο (για στρατιωτικές, τηλεοπτικές και άλλες εφαρμογές).

Επίσης, θα αξιοποιηθούν ερευνητικές και επιστημονικές εφαρμογές στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας, παρακολούθησης της Γης, πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών, αυθαίρετης δόμησης κ.α.

Το ΕΚΔΕ, θα διασυνδεθεί ως κόμβος με σημαντικά ελληνικά και διεθνή ερευνητικά κέντρα, θα διασυνδέσει την έρευνα με την παραγωγή των ελληνικών επιχειρήσεων, θα διευκολύνει την αξιοποίηση εφαρμογών από την ΕΑΒ και τον Ελληνικό Στρατό, την διεκδίκηση ερευνητικών προγραμμάτων και προγραμμάτων συμπαραγωγής οπλικών συστημάτων με τον Ελληνικό Στρατό, την ΕΑΒ και το ΝΑΤΟ, καθώς και την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την διαστημική έρευνα και τεχνολογία.

Σε δηλώσεις του για το θέμα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, σημείωσε ότι «πράττουμε το αυτονόητο. Γιατί είναι απλά αδιανόητο η χώρα μας να μην διαθέτει σήμερα, διαστημική υπηρεσία. Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι στο κοντινό παρελθόν και με ευθύνη των τότε κυβερνήσεων ″απεμπολήσαμε″ ουσιαστικά, τα δικαιώματά μας στο διαστημικό φάσμα».

Εμείς τι να πούμε. Αφού έλυσαν όλα τα υπόλοιπα προβλήματα τώρα οι άνθρωποι έχουν πάει σε άλλο επίπεδο, διαστημικό. Η Γη είναι μικρή για ανθρώπους σαν τον Παππά. Εκτός κι αν η ίδρυση της υπηρεσίας αυτής κρύβει ένα μεγάλο μυστικό. Επειδή υπάρχουν πολλά... ούφο στην Ελλάδα, κυρίως δε στην Αριστερά, μήπως ο Παππάς βρήκε ιδανική υπηρεσία για να τους προσλάβει;

Λέτε να δούμε και τον Παππά σε ρόλο... κυβερνήτη στο αριστερό Star Trek;