Ο Π. Καμμένος δεσμεύεται ότι δεν θα κυρωθεί η συμφωνία. Δηλαδή θα ρίξει την Κυβέρνηση;
16/06/2018 13:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Π. Καμμένος δεσμεύεται ότι δεν θα κυρωθεί η συμφωνία. Δηλαδή θα ρίξει την Κυβέρνηση;

Η υπόθεση της συμφωνίας Τσίπρα- Ζάεφ για το ονοματολογικό, συμβιβασμός ιστορικός, αναμφισβήτητα, όποιο πρόσημο θετικό ή αρνητικό και αν αποφασίσει να του δώσει κανείς, κινδυνεύει να μετατρέψει το εσωτερικό πολιτικό πεδίο, σε σκηνή ιονεσκικού θεατρικού.

Οι αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης είναι καταγεγράμμενες και αποτυπώνονται εξόχως εύγλωττα ( ενίοτε και με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς) καθ΄όλη την διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης μομφής που άσκησε στην Κυβέρνηση η Ν.Δ.

Αναλόγως δε και από την ιδεολογική τους αφετηρία, τα επιχειρήματα κατά της συμφωνίας Ελλάδας- πΓΔΜ, ξεδιπλώνονται από όλους τους χώρους του Συνταγματικού Τόξου.

Πάμε παρακάτω.

Ο Πάνος Καμμένος, ο στηρίζων με δάκρυα στα μάτια την Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αλλά και ως ... θεματοφύλακας της "Μακεδονίας" , που είναι μια και ελληνική και δεν την παραχωρεί και όλα αυτά τα συμπαθητικά (sic) που έχουμε εμπεδώσει πλέον όλους αυτούς τους μήνες που διαρκεί η προφανώς δύσκολη διαπραγμάτευση ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια, δήλωσε στεντόρεια μέσω του twitter, ότι "Οι ΑΝΕΛ δεσμευόμαστε για τη μη κύρωση" της συμφωνίας.

Εννοώντας ακριβώς τι; ότι θα ρίξει την Κυβέρνηση όταν και εάν έρθει η συμφωνία προς κύρωση στην ελληνική Βουλή;

Διότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να μην κυρωθεί η συμφωνία με την πΓΔΜ, τον προσεχή χειμώνα.

Έτερος, δεν υπάρχει.

Δεδομένου μάλιστα ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έχουν πολλάκις εκφράσει την βεβαιότητα ότι όταν έρθει η συμφωνία για κύρωση στην Βουλή θα περάσει με μεγάλη πλειοψηφία ακόμη και χωρίς τις ψήφους των ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος για να ... δεσμεύεται ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα επιτρέψουν την κύρωσή της, τότε απλώς προαναγγέλλουν ότι θα προκαλέσουν την πτώση της Κυβέρνησης.

Συνακολούθως δε, εάν λάβει κανείς στα σοβαρά τις "δεσμεύσεις" του προέδρου των ΑΝΕΛ, τότε ο Π. Καμμένος δεν προαναγγέλλει μόνον πρόωρες εκλογές κατά τα Χριστούγεννα, οπότε και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες στους Βόρειους γείτονες αλλά με συγκρουσιακό μάλιστα σύνθημα εναντίον του κόμματος με το οποίο συμπορεύεται εδώ και τρία χρόνια.

Υπενθυμίζεται δε, ότι ο πρωθυπουργός, κατά την πρόσφατη συνέντευξή του (ΕΡΤ) δήλωσε βέβαιος ότι ο Πάνος Καμμένος δεν θα ρίξει την Κυβέρνηση για το "Σκοπιανό", εξαίροντας το πόσο "έντιμος" συνεταίρος έχει αποδειχθεί και διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι δεν έχει ανάγκη να κάνει καριέρα ως πατριδοκάπηλος.

Στο μεταξύ, το tweet με το οποίο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, εμφανίζεται "εγγυητής" ότι δεν θα κυρώσει η ελληνική βουλή τη συμφωνία που συνομολόγησαν Τσίπρας- Ζάεφ για τη νέα ονομασία της πΓΔΜ, έχει ως εξής:

"Για να τελειώνει μια και έξω η προπαγάνδα για την Μακεδονία. Αύριο ψηφίζεται το τέλος των μνημονίων και η πάταξη της διαφθοράς" έγραψε χθες στο twitter o υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. "Δεν ισχύει καμιά συμφωνία, έστω και αν υπογραφεί, αν δεν επικυρωθεί από τη Βουλή όπως γράφει το τελευταίο άρθρο. Οι ΑΝΕΛ δεσμευόμαστε για τη μη κύρωση" σημείωσε.

capital.gr