Ο. Ντερ Λάιεν: Ο Κ. Μητσοτάκης είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργός
05/03/2019 20:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο. Ντερ Λάιεν: Ο Κ. Μητσοτάκης είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργός

Ψήφο εμπιστοσύνης το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν. Στη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής με θέμα: "Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα: Εγγυόμαστε την ασφάλεια της Ε.Ε. - χτίζουμε το κοινό μας μέλλον", η κ. Ντερ Λάιεν έδωσε τα συγχαρητήριά της στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί, όπως τόνισε, διαθέτει μία ρεαλιστική και στιβαρή ατζέντα, για να φέρει καλές δουλειές και ανάπτυξη στην οικονομία. Παράλληλα, τον χαρακτήρισε ως τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στη διάρκεια της εκδήλωσης, άφησε αιχμές εναντίον της κυβέρνησης Τσίπρα για το γεγονός ότι δε συμμετέχει στη συζήτηση που γίνεται στην Ευρώπη για το πώς μπορούμε να προστατεύσουμε καλύτερα τα κοινά μας σύνορα. Ο κ. Μητσοτάκης, που επεσήμανε ότι υποστηρίζει τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εστίασε στην επιστολή του προς το ΕΛΚ για τον κ. Όρμπαν και στάθηκε στο θέμα της απαραίτητης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης σε σχέση με την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης στην Συρία. "Χρειαζόμαστε να προστατεύσουμε τα σύνορά μας, αλλά μας είναι δύσκολο να δεχθούμε ότι μία άλλη χώρα δεν συμμετέχει στην κοινή ευθύνη για το προσφυγικό πρόβλημα", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

"Η Ελλάδα δικαιούται μία καλή θέση στο success story της Ευρώπης. Ξέρω ότι εσύ Κυριάκο θα διαμορφώσεις το νέο success story της Ελλάδας ως μελλοντικός πρωθυπουργός", τόνισε, από την πλευρά της, η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας. "Η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει κοινή και ισχυρή φωνή στις περιφερειακές και διεθνείς κρίσεις όπως της Συρίας και να μπορεί να δράσει ενιαία όταν είναι απαραίτητο. Θα πρέπει να διαμορφωθεί κοινός προϋπολογισμός, κοινή έρευνα στον αμυντικό τομέα αλλά και δυνατότητα κοινής εκπαίδευσης και αποστολών. Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή αμυντική ένωση και η διατλαντική ένωση να γίνει περισσότερο ευρωπαϊκή", ανέφερε η κ. Ντερ Λάιεν, επισημαίνοντας ότι όλα τα ακροδεξιά κόμματα που δρουν στις χώρες θέλουν να καταστρέψουν την Ευρώπη. "Αυτό είναι κάτι που δε θα τους επιτρέψουμε. Γιατί ο κόσμος χρειάζεται μία ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση περισσότερο παρά ποτέ", τόνισε.

Πηγή: capital.gr