Ο νεποτισμός σε όλο του το μεγαλείο
28/07/2016 07:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο νεποτισμός σε όλο του το μεγαλείο

Η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία με την οποία καταργείται το όριο κρατικών δαπανών για τους συνοδούς σε αποστολές του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και των Υπουργών Οικονομικών, Εξωτερικών και Αμύνης.

Παράλληλα, σύμφωνα με την τροπολογία θα καλύπτονται τα έξοδα για να διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο οι συνοδοί ασφαλείας και οι συνοδοί μελών κυβερνητικών αποστολών.

Με απλά λόγια η ασφάλεια του Τσίπρα, του Καμμένου, του Σταθάκη, του Τσακαλώτου και φυσικά του Παυλόπουλου, δεν έχει όριο στις δαπάνες. Μπορεί να ξοδεύονται όσα χρειάζονται και κανείς δε δίνει λογαριασμό.

Επίσης, ακόμη χειρότερο. Οι συνοδοί των μελών της κυβέρνησης θα μπορούν να μένουν στο ίδιο ξενοδοχείο και τα έξοδά τους θα καλύπτονται από τα κορόιδα τους Έλληνες.

Και καλά, η Περιστέρα να πηγαίνει στα ταξίδια του Τσίπρα. Η γυναίκα του Καμμένου και οι γυναίκες ή οι συγγενείς των άλλων γιατί πρέπει να κάνουν ταξιδάκια αναψυχής και να τα πληρώνουμε εμείς; Αν αποφασίσει ένας υπουργός να πάρει καμιά δεκαριά μαζί του για να μείνουν στο ξενοδοχείο του, θα τους καλυφθούν τα έξοδα;

Λογικό δεν είναι να ρωτά ο Α. Γεωργιάδης αν ο Τσίπρας πάρει 54 άτομα μαζί του στην Πάρο για τρεις ημέρες εμείς θα τους πληρώσουμε τις διακοπές;

Όπως είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος, «δεν είναι ότι δεν σέβεται τα Κόμματα, αλλά δεν σέβεται το ίδιο το Κοινοβούλιο, διότι αυτό που έγινε προ ολίγου, δηλαδή να κατατεθεί μία τροπολογία στις 15.10΄η ώρα για το προσωπικό που συνοδεύει τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Άμυνας και τα ξενοδοχεία που θα διαμένουν, είναι εντελώς απαράδεκτο. Υπάρχει κανένα επείγον ταξίδι και πρέπει να γίνει απόψε»;

Φυσικά και υπάρχει. Η φιέστα στο αεροδρόμιο της Πάρου το οποίο άλλος έφτιαξε για να λέμε την αλήθεια κι άλλος κόβει κορδέλες μαζί με την κουστωδία του.