«Ο μεγαλύτερος φόβος του Τσίπρα ήταν ο Σαμαράς»
14/11/2016 13:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Ο μεγαλύτερος φόβος του Τσίπρα ήταν ο Σαμαράς»

Θυμάστε που επανειλημμένα γράφαμε, ότι ο μόνος φόβος του Τσίπρα ήταν και είναι ο Σαμαράς και μας λέγατε γραφικούς, εμμονικούς κ.λπ;

Θυμάστε που γράφαμε ότι ο Τσίπρας δεν φείδεται προ ουδενός και γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του το συμφέρον της χώρας αρκεί να μην έχει αντίπαλό τον Σαμαρά και μας λέγατε κινδυνολόγους;

Θυμάστε επίσης ότι γράφαμε πως ο Τσίπρας συμμάχησε με την διαπλοκή για να ρίξει τον Σαμαρά, καθώς κι ότι έκανε το δημοψήφισμα για να εξωθήσει τον Σαμαρά σε παραίτηση (αυτονόητο ότι θα επικρατούσε το ΟΧΙ) και μας λέγατε συνωμοσιολόγους;

Επειδή, όμως, η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, όπως λέει κι ο σοφός λαός, διαβάστε τι αναφέρει σε συνέντευξή του ο πρώην σύντροφος του Τσίπρα Ρούντι Ρινάλντι, όπου αφού τον αποκαλεί αρχιψεύταρο αναφέρει ότι του είχε πει«πως εκείνη τη χρονική περίοδο το κεντρικό ζήτημα ήταν η αντιμετώπιση του Σαμαρά. Φοβόνταν το Σαμαρά, όχι την ευρωκρατία, τα γεωπολιτικά κτλ».

Αναλυτικά η συνέντευξη:

«Ρουκέτες» εξαπολύει κατά των άλλοτε «συντρόφων» του στον ΣΥΡΙΖΑ ο Ρούντι Ρινάλντι και ειδικά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτηρίζει ως τον «πιο μεγάλο ψεύτη».

Το πρώην μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» επισήμανε αρχικά: «Ο βασικός στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι απλά να παραμείνει στην εξουσία. Ο Αλέξης Τσίπρας αν νοιαζόταν για τη χώρα, θα είχε κάνει άλλες επιλογές από αυτές που έχει κάνει. Κατόρθωσε να αναδειχθεί ως ο πιο μεγάλος ψεύτης».

Πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός βγαίνει με θράσος και λέει ότι είχαμε υποσχεθεί, τα υλοποιήσαμε. «Δεν υπάρχει καμία σκληρή διαπραγμάτευση σε τίποτα, υπάρχει μια πλήρης και άνευ όρων παράδοση της κυβέρνησης σε όλα αυτά που θέλει η ευρωκρατία και η «φίλη» μας Αμερική» υποστήριξε.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στην επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα, τόνισε πως «σηματοδοτεί ότι μπαίνουμε στη σφαίρα των ΗΠΑ, η κυβέρνηση λογίζεται πια ως μια πολύ φιλοαμερικανική κυβέρνηση, ενώ η είσοδος του κ. Παπαδημητρίου -που προέρχεται από το Ινστιτούτο Λεβί- στο υπουργείο Ανάπτυξης και έχει σχέσεις με όλο τον αμερικανικό παράγοντα, τον Σόρος κτλ, δείχνει την ηθελημένη εισχώρηση μας κάτω από την ομπρέλα των «φίλων» αμερικανών».

Ερωτηθείς για τα ταξίδια του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ πριν την ανάληψη της εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ και τις επαφές του με ινστιτούτα είπε πως «εκ των υστέρων φαίνεται ότι τα ταξίδια του 2012 και μετά, ήταν μια προετοιμασία όλων όσων συμβαίνουν» και υπογράμμισε πως «είχαμε πήξει στο ψέμα τότε στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ όταν επισημαίναμε ότι δεν υπήρχε ενημέρωση».

Ο κ. Ρινάλντι σημείωσε πως κάνει την αυτοκριτική του για το γεγονός με την τότε στάση του ανοίχτηκε αυτός ο δρόμος για τον κατήφορο χωρίς τέλος.

«Εγώ αναλαμβάνω τις ευθύνες μου γιατί ήμουν στην ΠΓ αλλά η στάση μου είχε να κάνει με την ελπίδα, με τη δυναμική που υπήρχε στο λαό, μπας και άλλαζε κάτι με τον ερχομό του ΣΥΡΙΖΑ στα πράγματα».

Ανέφερε επίσης ένα περιστατικό που συνέβη τον Οκτώβριο του 2014 όταν συνάντησε για τελευταία φορά τον Αλέξη Τσίπρα και του επισήμανε την πλήρη διαφωνία του για την πορεία που είχε επιλέξει για το κόμμα.

«Μου είπε «άσχημα περίοδο διαλέξατε να διαφωνήσετε…», τόνισε ο κ. Ρινάλντι και συνέχισε λέγοντας πως ο νυν πρωθυπουργός του είχε πει επίσης πως εκείνη τη χρονική περίοδο το κεντρικό ζήτημα ήταν η αντιμετώπιση του Σαμαρά.

«Φοβόνταν το Σαμαρά, όχι την ευρωκρατία, τα γεωπολιτικά κτλ» ανέφερε.

Εκτίμησε πως μπαίνουμε σε ένα τοπίο που έχει κάποια συντηρητικά χαρακτηριστικά και το κύριο πρόσημο θα είναι η αποαριστεροποιηση. «Η αριστερά δεν θα φαντάζει πια ως δύναμη ελπίδας. Λογικό να συμβεί με αυτά που έχει ζήσει ο κόσμος. Μέσα σε έξι χρόνια, δοκιμάστηκε και η δεξιά και το κέντρο και η αριστερά. Ο κόσμος θέλει μια κίνηση ακηδεμόνευτη» συμπλήρωσε.

Τέλος επιτέθηκε χωρίς να τους κατονομάσει σε ΛΑΕ και Πλεύση Ελευθερίας λέγοτνας πως «ενδιαφέροντα εγχειρήματα δεν μπορεί να είναι κόμματα που φτιάχνονται πολύ γρήγορα ή κινήσεις προσωπικού χαρακτήρα. «Είχαν ευθύνη και δεν έκαναν ουσιαστική αυτοκριτική» κατέληξε.

Πηγή: thecaller.gr