Ο λαός δικαιώνει την κυβέρνηση Σαμαρά
03/01/2016 20:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο λαός δικαιώνει την κυβέρνηση Σαμαρά

Ο λαός λέει ότι όταν χάσεις κάτι τότε το εκτιμάς. Όταν το έχεις το βρίζεις, το χλευάζεις, το απομακρύνεις, κάνεις τα πάντα για να το απωθήσεις. Και μόλις… ξεμπερδεύεις από αυτό, λίγο μετά το αναζητάς.

Στην πολιτική η παραπάνω κατάσταση είναι περισσότερο έντονη από ποτέ. Όταν έχεις μια κυβέρνηση που κάνει τη δουλειά της με τα όποια λάθη, που αγωνίζεται να σώσει την κατάσταση, έστω κι αν αυτή είναι δραματική. Που ρισκάρει το μέλλον των πολιτικών της και δίνει και την τελευταία ικμάδα της για να κάνει το σωστό, έ κάποια στιγμή θα την αναζητήσεις.

Αφού πρώτα φας το στραπάτσο της ζωής σου. Η έρευνα της Καπα Reasearch για το Βήμα της Κυριακής περιέχει μεταξύ άλλων και ένα εντυπωσιακό εύρημα. Και μην μας πείτε ότι ο ΔΟΛ θυμήθηκε ξαφνικά να «αγαπήσει» εκείνον που χτυπούσε μέχρι πρόσφατα. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση για το ποιος έχει διαχειριστεί καλύτερα την κρίση, οι πολίτες απαντούν η κυβέρνηση Σαμαρά (20,9%) με δεύτερη την κυβέρνηση Τσίπρα (17,7%), ενώ το 45,9% απαντά καμία.

Δηλαδή, μόλις ένα χρόνο από τη νίκη του Τσίπρα στις εκλογές τις πρώτες και μόλις τρεις μήνες από τις δεύτερες, μόλις το 17% είναι ευχαριστημένο από τις προσπάθειες της πρώτης και δεύτερης φοράς αριστερά. Αντιθέτως, ένας στους 5 λέει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά έκανε την καλύτερη προσπάθεια για να γίνει διαχειρίσιμη η κρίση. Είναι πράγματι εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Τσίπρας είναι στα… ντουζένια του ενώ ο Σαμαράς έχει αποχωρήσει από οποιαδήποτε δημόσια θέση. Όμως, ο κόσμος αντιλαμβάνεται ποιοι δούλεψαν με πατριωτικό συναίσθημα, βάζοντας την Ελλάδα πάνω απ’ όλους και ποιοι είναι οι χαβαλέδες που πάνε στα υπουργεία, κάθονται δύο ώρες και μετά πάνε για τσίπουρα και ουίσκια. Η έρευνα επιβεβαιώνει επίσης το γεγονός ότι ο κόσμος συνειδητοποιεί το τραγικό λάθος που έκανε να εμπιστευτεί τις τύχες των παιδιών του, σε ανίκανους και άσχετους. Και καταλαβαίνουν ότι όλα όσα άκουσαν και ακούνε είναι ένα μεγάλο ψέμα, μια φούσκα που σκάει. Η έρευνα είναι και μια δικαίωση του Σαμαρά και όσων δούλεψαν σκληρά για να βγει η χώρα από την κρίση. Πέρυσι τέτοια εποχή ο Σαμαράς παρέδωσε μια χώρα που είχε σταθεί στα πόδια της και τον κόσμο που είχε πάρει θάρρος και περίμενε μια καλύτερη χρονιά.

Τα δραματικά και εγκληματικά γεγονότα που έγιναν τους τελευταίους 12 μήνες, και για τα οποία κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή, έφεραν τη χώρα πολύ πίσω και δικαίωσαν τον Σαμαρά και όλους τους νουνεχείς πολίτες που έλεγαν ότι δεν πρέπει να διακυβευτεί η πρόοδος που είχε γίνει. Ο ρους της ιστορίας θα είχε αλλάξει αν πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε Σταύρο Δήμα Πρόεδρο, δεν γίνονταν εκλογές και η προσπάθεια της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ συνεχιζόταν. Αν ήταν να πέσει ας έπεφτε το φθινόπωρο του 2015, όταν όμως η Ελλάδα θα είχε ξεπεράσει τον κίνδυνο. Τουλάχιστον δεν θα πάθαινε όσα έπαθε τους τελευταίους μήνες.

Ο Σαμαράς τους το έλεγε αλλά δεν τον άκουγαν, ο κόσμος είχε πιστέψει στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Μάλιστα, οι ίδιοι ανίκανοι, τα ανθρωπάκια που κυβερνούν, ο θίασος των καραγκιόζηδων ετοιμάζονται να βάλουν ξανά τη χώρα σε περιπέτεια. Λες και είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία να καταστρέψουν την Ελλάδα.

Αν άφηναν εκείνη την κυβέρνηση λίγους ακόμη μήνες τώρα οι πολίτες δεν θα την νοσταλγούσαν περισσότερο από την τωρινή.

Στερνή μου γνώση…

Η έρευνα έχει κι άλλα επίσης ενδιαφέροντα στοιχεία:

Το 30%, περίπου, των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ του εθνικού νομίσματος, ενώ το 60% προτείνει να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

Συγκεκριμένα, το 60,8%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ, το 10,3% απαντά πως δεν γνωρίζει, δεν απαντά και το 28,9% ζητάει την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Το 69,5% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι το 2015 ήταν «έτος ελπίδας και απογοήτευσης από την πολιτική, ενώ το 55.1% προβλέπει ότι «τα πράγματα θα χειροτερέψουν».

Αντίστοιχα για το 71,5% των ερωτηθέντων τα πράγματα στην Ελλάδα πήγαν προς το χειρότερο, ενώ σε ό,τι αφορά την προσωπική και οικογενειακή οικονομική τους κατάσταση λένε, σε ποσοστό 65,6%, ότι η κατάσταση χειροτέρεψε.

Το 57,7% είναι απαισιόδοξο για την οικονομική του κατάσταση και για το 2016, ενώ ένας στους δύο θεωρεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν θα αντέξει και ότι θα χρειαστεί να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή.

Ως σημαντικότερο γεγονός του 2015, το 58,7% των ερωτηθέντων αναδεικνύει τα capital controls.

Αντίστοιχα, ως τα σημαντικότερα πρόσωπα που επηρέασαν τα πράγματα στη χώρα οι ερωτηθέντες αναδεικνύουν σε ποσοστό 70,4% τον Αλέξη Τσίπρα και σε ποσοστό 39,7% τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Συμπέρασμα: Οι περισσότεροι Έλληνες βλέπουν πολιτικές εξελίξεις το 2016, πτώση της παρούσας κυβέρνησης και κάποιο άλλο σχήμα, απαισιοδοξούν για το μέλλον της χώρας και νοσταλγούν εκείνους που κυβέρνησαν στηριζόμενοι στο εθνικό καθήκον.

Άραγε οι πολίτες έχουν βάλει μυαλό μετά από το πάθημά τους;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 03/01/2016 12:14:19

  Δε νομίζω ότι έχουν βάλει μυαλό.

 2. somebody avatar
  somebody 03/01/2016 13:13:04

  αηδίασα με το Τσίπρα, δεν πιστεύω σε μεγάλη μερίδα του στελεχιακού δυναμικού της ΝΔ , με ανησυχεί η μετανάστευση, δυσαρεστήθηκα με το νεποτισμό, δεν συμφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης, υπάρχει πολιτικός φορέας να με καλύψει;;
  η ΝΔ είναι ένα άρρωστο κόμμα πολύ πριν τον ΑΣ. υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να πιστεύει ότι αυτοί που έφυγαν από τη ΝΔ θα έρθουν πίσω με ένα κόμμα που θα έχει στη πρώτη γραμμή το Μίλτο, τη Γιαννάκου, το καραμπουζουκλή Στυλιανίδη και λοιπά ε διαλογής πολιτικά προϊόντα;; Τα στελέχη της ΝΔ που ονειρεύονται επαναφορά της μεσαίας ΝΔ θα πρέπει να πάψουν να είναι αυτιστικοί γιατί ο ψηφοφόρος έχει συγκροτημένη άποψη και γνωρίζει με τι έχει να κάνει...

 3. δεξιος αγωνιστης avatar
  δεξιος αγωνιστης 03/01/2016 13:13:07

  Συμφωνω οτι δεν εχουν βαλει μυαλο ακομη.Δεν εχουν φθασει στον πατο του βαρελιου γιατι εχουν ακομη κρυμμενα λεφτα,πανε βολτες,αγοραζουν δωρα τις γιορτες,παιρνουν ακριβα τηλεφωνα,γεματα τα ρεζερβουαρ των αυτοκινητων για αποδρασεις,γεματα τα κεντρα διασκεδασης τα σαββατοκυριακα και τις γιορτες,καλοκαιρινες διακοπες.Ολα αυτα απο τα προηγουμενα χρονια της διακυβερνησης των κακων δεξιων.Ομως θα τελειωσουν αυτα σε λιγο και τοτε θα δουν το εργο εγχρωμο με τιτλο''Καποτε στην Ελλαδα του Συριζα'' Τοτε θα βαλουν μυαλο αλλα το πουλι θα εχει φυγει μακρυα.

 4. Naruto avatar
  Naruto 03/01/2016 14:54:09

  Η Ν.Δ είναι ενα άρρωστο κόμμα απο τότε που αντί να αντισταθεί με καθε μέσο στην Παπανδρεϊκή λαίλαπα προτίμησε να γίνει δεύτερο ΠΑΣΟΚ .
  Υποτίθεται οτι η Ν.Δ είναι ενα δεξιό κόμμα αλλά η πολιτική της είναι μάλον κεντροαριστερή και τα στελέχη της πιό κρατιστές και απο τους αριστερούς .
  Με αυτή την ταυτότητα η Ν.Δ δεν έχει καμία προοπτική και όσοι την ψηφίζουμε ακόμα το κάνουμε γιατί δεν υπάρχει κάτι άλλο δεξιότερα απο το κέντρο .

 5. Επαρχιώτης avatar
  Επαρχιώτης 03/01/2016 15:27:44

  ΤΟ 2014 δεν θα το ξαναδεί η χώρα. Ο πάτος του βαρελιού είναι τρύπιος και το ξέρουν όλοι οι δήθεν πολιτικοί μας, γιαυτό και....έφαγαν τον Σαμαρά μέσα σε μια νύχτα.

 6. Τζανής avatar
  Τζανής 03/01/2016 16:04:25

  Εάν δεν φύγει ο Τσίπρας δεν θα γίνουμε χώρα.

 7. Τζανής avatar
  Τζανής 03/01/2016 16:05:28

  Εάν δεν κλείσουν τον Τσίπρα στη φυλακή δεν θα γίνουμε χώρα δικαίου.

 8. Νικ avatar
  Νικ 03/01/2016 16:31:17

  Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο μόνος που μπορεί να μαζέψει το μπάχαλο Τσίπρα....

  Δεν είναι τυχαίο ότι οι ξένοι βλέπουν το 2016 την κατάρρευση της κυβέρνησης!

  Η ώρα πλησιάζει....

  Το θέμα είναι τι θέλουμε ;

  Θέλουμε ολική επαναφορά στην κανονικότητα ή πειράματα με μεγάλο κόστος ;

  Μόνο ο Αντώνης έχει την εμπειρία και τις επαφές για γρήγορη διαχείριση του μπάχαλου....

  Το θέμα είναι να του δώσουμε την δύναμή μας!

  Γιατί μόνο ο ίδιος ξέρει τι θα κάνει.

  Εμείς περιμένουμε το πρώτο σημάδι του!

 9. Ελενα Κανελλοπούλου avatar
  Ελενα Κανελλοπούλου 03/01/2016 16:38:39

  Συμμερίζομαι τον σκεπτικισμό του @ ψυχραιμία .Μετά από μια φρικτή χρονιά και την ξεδιάντροπη κοροϊδία , κατά συρροήν, του Τσίπρα να υπάρχει 17, 7 % που να ισχυρίζεται ότι έχει διαχειρισθεί σωστά τη κατάσταση έναντι 20,9% του Σαμαρά , είναι να τα μαζεύεις και να φεύγεις από την χώρα. Αγαπητέ αρθρογράφε που την βλέπεις την δικαίωση Σαμαρά ? Ότι προηγείται 3 μονάδων του Τσίπρα ενώ το 45,9% γυρίζει την πλάτη και στους δύο ? Αν είναι γνήσια η έρευνα και όχι "ζωγραφική" , κατά τη άποψη μου είναι άκρως απογοητευτική η νοοτροπία της ελληνικής κοινωνίας .Μ΄αυτά τα μυαλά θα αργήσουμε πολύ να πάρουμε την ανιούσα ....

 10. Ιστορία του ανθρώπου avatar
  Ιστορία του ανθρώπου 03/01/2016 19:31:37

  Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα

  http://hallofpeople.com/gr

 11. Δεσκάκης avatar
  Δεσκάκης 03/01/2016 20:08:32

  Νομίζω ότι θα αείναι λάθος του Σαμαρά να ασχοληθεί τώρα με την επάνοδό του Να τους αφήσει να βουλιάξουν στη σαπίλα τους.

 12. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 04/01/2016 00:01:43

  Συμφωνώ με τον @ψυχραιμία και την @Έλενα Κανελλοπούλου. Καμιά διόρθωση δεν υπάρχει σε όσους δεν είχαν καταλάβει πόσο έργο έκανε ο Σαμαράς. Απλά το 20% του συνόλου είναι το 27% των ψηφισάντων ΝΔ ως αναλογία πράγμα που σημαίνει ότι όσοι ψήφισαν Σαμαρά τον Ιανουάριο πέρυσι δεν άλλαξαν γνώμη (αυτό έλειπε), ενώ οι υπόλοιποι αρνούνται να παραδεχθούν το λάθος τους να τον ψηφίσουν είτε να στηρίξουν άλλα κόμματα, είτε να μην πάνε καν να ψηφίσουν. Απλά ο Τσίπρας έχει χάσει τους περισσότερους οπαδούς του και βρέθηκε κάτω από το Σαμαρά σε γνώμες μετά από τέτοια καταστροφή. Γιατί όπως είχε πει ο Γεωργιάδης, σε λίγο θα ψάχνουμε συριζαίο οπαδό και δε θα υπάρχει έτσι που τα πάει ο Τσίπρας. Αντί λοιπόν να μετανοήσουμε και να βάλουμε μυαλό, για πολλοστή φορά γινόμαστε κοψοχέρηδες και αφορίζουμε. Αδιόρθωτοι!

 13. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 04/01/2016 03:14:41

  Δικαιώνει τον ΑΣ αλλά είναι υποχρεωμένος να ψηφίσει μεταξύ Βαγγέλα και Κυριάκου. Τα συμπεράσματα δικά σας...

 14. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 04/01/2016 17:31:15

  Όσο θα περνάει ο καιρός, τόσο θα αναπολούν ολοι την διακυβέρνηση Σαμαρά.
  Η ανεπάρκεια όλων μετά την άριστη Πρωθυπουργία του Α. Σαμαρά γινεται ολοφάνερη και αναδεικνύει την αδυναμία όλων να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της διακυβέρνησης της χώρας !

  Πιστεύω ότι οι Καραμανλικοί με τους Συριζεους και τους λοιπούς τυχοδιώκτες θα κλείσουν το κεφάλαιο της μεταπολίτευσης, καταστρέφοντας την χωρα !

  Μετά μονο ο Σαμαράς με νέο πολιτικό προσωπικό και νέους πολιτικούς φορείς θα μπορεί να επαναφέρει τη χωρα στις ράγες !
  Μέχρι τότε υπομονή !

 15. petros avatar
  petros 05/01/2016 17:58:17

  ΑΝΤΩΝΗ ηρθε η ωρα για την ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.