Ο Κουφοντίνας και το... νέο αντάρτικο του Τσίπρα
08/08/2018 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Κουφοντίνας και το... νέο αντάρτικο του Τσίπρα

«Είναι τρελός ο Τσίπρας; Εν μέσω εθνικής τραγωδίας δε βρίσκει τίποτε άλλο να κάνει από το να στέλνει σε χαλαρές φυλακές τον δολοφόνο της «17Ν» Δημήτρη Κουφοντίνα και να ακολουθεί και ο άλλος πιστολέρο Χριστόδουλος Ξηρός που μετήχθη στη Χαλκίδα;»

Αυτό θα αναρωτιούνται πολλοί αυτές τις ημέρες. Μα τι τον έπιασε άραγε να κάνει κινήσεις που ξέρει ότι θα προκαλέσουν την κοινή γνώμη;

Δεν είναι απλά η επιχείρηση αποπροσανατολισμού από την τραγωδία στο Μάτι. Πράγματι ασχοληθήκαμε αρκετά με τον «φαρμακοχέρη» της τρομοκρατικής οργάνωσης, πήγε λίγο αλλού το μυαλό μας. Όμως, οι 91 και πλέον νεκροί δε μας αφήνουν να ησυχάσουμε και κυρίως δεν αφήνουν το Μέγαρο Μαξίμου. Οι Ερυνίες δεν αφήνουν την ψυχή τους (αν έχουν) να ηρεμήσει.

Αν και πιστεύουν ότι ρίχνοντας τέτοια θέματα στην αρένα θα έχουν απώλειες αλλά θα είναι πολύ μικρότερες από το να βρίσκεται συνέχεια στο προσκήνιο ο θάνατος και η συμφορά στο Μάτι, η αλήθεια βρίσκεται αλλού. Ο Κουφοντίνας και ο Ξηρός είναι το δόλωμα. Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι ο Τσίπρας φτιάχνει την Ελλάδα του μέλλοντος. Στήνει το νέο… πεζοδρόμιο ή καλύτερα τη νέα πλατεία. Αυτή που του έδωσε τη νίκη το 2015.

Οι τρομοκράτες της «17Ν» είναι το «δώρο» που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ευρύτερη αριστερά, στους λεγόμενους «δικαιωματιστές» και στα Εξάρχεια. Μήνυμα συμφιλίωσης με τους μπαχαλάκηδες, τους αναρχικούς, τους υποψήφιους τρομοκράτες της άκρας αριστεράς είναι η μετατροπή του Κουφοντίνα σε… αγρότη.

Ένα μεγάλο τμήμα του χώρου αυτού έχει θεοποιήσει τον «Λουκά» της οργάνωσης. Είναι ίνδαλμα του αντάρτικου πόλης, πίνουν νερό στο όνομά του και για την εν γένει στάση του να μη ζητήσει συγγνώμη για τις 11 δολοφονίες. Ό,τι για εμάς είναι φυσιολογικό, δημοκρατικό, ανθρώπινο, για τους διάφορους «Κουφοντίνες» της αριστεράς είναι τίτλος τιμής να μην μετανοείς για τόσο άθλια εγκλήματα.

Αυτούς όλους ο Τσίπρας θα τους ξαναχρειαστεί όταν επιστρέψει στην πολιτική αφάνεια. Όταν θα υπάρχει μια κυβέρνηση που θα προσπαθήσει να βάλει τη χώρα σε μια κανονικότητα, μετά την καταστροφική διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κάποιος πρέπει να αντιδράσει. Κι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορεί ο Τσίπρας ρίχνει το τυράκι με το όνομα «Κουφοντίνας» για να τους «δέσει» σε μια μελλοντική συνεργασία. Οι μπάχαλοι είναι αυτοί που θα ξαναβγούν στους δρόμους, που θα γεμίσουν τις πλατείες και που θα πετάξουν τις μολότοφ της οργής για να ρίξουν μια κανονική κυβέρνηση κι όχι ένα συνονθύλευμα Πολάκηδων, Καρτερών, Καρανίκων και Τσίπρηδων.

Ο Κουφοντίνας είναι το μήνυμα του Τσίπρα στα Εξάρχεια να ετοιμάζονται για πόλεμο με οποιαδήποτε κυβέρνηση έρθει στην εξουσία. Ξέρει τώρα ότι χάνει, ότι δεν έχει καμιά τύχη στις επόμενες εκλογές. Ξέρει όμως κι ότι έχει πολιτικό μέλλον μπροστά του μιας και η Ψωροκώσταινα έχει σχετικά κοντή μνήμη.

«Όπλο» είναι ο Κουφοντίνας για το νέο αντάρτικο που θα στήσει τα επόμενα χρόνια. Δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια μόλις χάσει την εξουσία.