Ο "Κλεισθένης" στο μικροσκόπιο του ΣΥΡΙΖΑ
21/04/2018 20:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο "Κλεισθένης" στο μικροσκόπιο του ΣΥΡΙΖΑ

Οι αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση κυρίως αλλά και το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας που έχει ήδη σταλεί στους Θεσμούς, απασχόλησαν την συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως ανέφεραν κομματικής πηγές, ο Πάνος Σκουρλέτης, παρουσίασε το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση ("Κλεισθένης") το οποίο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα την προσεχή εβδομάδα ώστε να ακολουθήσει διαβούλευση.

Για τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης αναφορικά με τις αλλαγές που προωθεί το σχέδιο Σκουρλέτη, η ΠΓ απεφάνθη ότι είναι αντιδράσεις προσχηματικές γιατί η Ν.Δ στην πραγματικότητα δεν θέλει απλή αναλογική ώστε να μην "ανοίξει" η συμμετοχή των πολιτών.

Πέραν του"Κλεισθένη" και του αναπτυξιακού σχεδίου, ουδέν άλλο ζήτημα από τα ζέοντα τέθηκε στο τραπέζι.

Μεταμνημονιακό πλαίσιο (και μετά την παρέμβαση των 53"), ελληνοτουρκικά και ονοματολογικό, θα συζητηθούν σε Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει στο πρώτο εικοσαήμερο του Μαΐου.

Ενημέρωση από Χαρίτση για αναπτυξιακό

Ευκλείδη Τσακαλώτου απόντος (επιστρέφει αύριο από τις ΗΠΑ) για το αναπτυξιακό σχέδιο ενημέρωσε το κομματικό όργανο, ο Αλέξης Χαρίτσης.

Πρόκειται, όπως έχει αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά του το Capital.gr, για κείμενο που κινήθηκε βάσει των αντίστοιχων που παρουσίασαν οι Πορτογαλία και Ιρλανδία για την έξοδο τους από το πρόγραμμα.

Βάσει της ενημέρωσης του κ. Χαρίτση, στο αναπτυξιακό σχέδιο,δίνεται έμφαση στην ισορροπία οικονομικής και κοινωνικής διάστασης, ενώ στοχεύει στον περιορισμό των ανισοτήτων ανάμεσα στις περιφέρειες. Κεντρικό σημείο είναι η αύξηση της απασχόληση και η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

capital.gr