Ο Καρανίκας διαψεύδει το Down Town για τη Μενεγάκη και το Down Town τον Καρανίκα!
07/10/2016 13:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Καρανίκας διαψεύδει το Down Town για τη Μενεγάκη και το Down Town τον Καρανίκα!

Σε σίριαλ εξελίσσεται η υπόθεση της συνέντευξης που φέρεται να παραχώρησε στο περιοδικό Down Town ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι είπε όσα είπε για την Ελένη Μενεγάκη στο πλαίσιο ιδιωτικής συζήτησης και το περιοδικό να τον διαψεύδει!

Το περιοδικό απαντάει με σφοδρότητα στον ειδικό σύμβουλο του πρωθυπουργού για τα όσα υποστήριξε μετά τη δημοσιοποίηση των όσων είπε με τη δημοσιογράφο.

Η απάντηση του περιοδικοού έχει ως εξής:

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον ειδικό σύμβουλο του πρωθυπουργού, κύριο Νίκο Καρανίκα, ότι όταν ένας δημοσιογράφος τηλεφωνεί σ ένα δημόσιο πρόσωπο αναφέροντας από την πρώτη στιγμή την δημοσιογραφική του ιδιότητα, το όνομα του και τον λόγο του τηλεφωνήματος και στη συνέχεια του θέτει ερωτήσεις, τότε οι απαντήσεις του δημοσίου προσώπου είναι σαφέστατα δημοσιογραφικά αξιοποιήσιμες, εκτός κι αν διευκρινίσει από την αρχή ότι πρόκειται για μια συζήτηση off the record.

Ο κύριος Καρανίκας γνώριζε πολύ καλά ότι οι απόψεις του για την Ελένη Μενεγάκη θα δημοσιευτούν στο περιοδικό Down Τown στο πλαίσιο ενός αφιερώματος για την παρουσιάστρια, μαζί με τις απόψεις επικοινωνιολόγων, συγγραφέων και δημοσιογράφων. Μάλιστα μας ζήτησε να μην αναφέρουμε όλα όσα είπε, πράγμα που θα ήταν έτσι κι αλλιώς αδύνατο, αφού η συνέντευξη με την δημοσιογράφο διήρκησε περισσότερα από 40 λεπτά.

Λυπούμαστε πολύ που η αγάπη του κυρίου Καρανίκα για την Ελένη Μενεγάκη του δημιούργησε πρόβλημα και πίεση -όπως χαρακτηριστικά μας είπε- "από τη συλλογικότητα του και την κυβέρνηση στην οποία ανήκει", αλλά έτσι είναι η αγάπη, θέλει θυσίες.

Θα χαρούμε πολύ να τον συναντήσουμε σε μια δικαστική αίθουσα. Εκεί θα μπορέσουμε να συζητήσουμε ίσως και τις απόψεις του για άλλες παρουσιάστριες, όπως η κυρία Στεφανίδου, η κυρία Τσαπανίδου και η κυρία Κοσιώνη, τις οποίες δεν δημοσιεύσαμε στη συγκεκριμένο συνέντευξη.

Στον επίλογο της ανακοίνωσης του με τη φράση "φτάνει πια ο κανιβαλισμός" απαντάμε "φτάνει πια η σαχλαμάρα"».

Καρανίκας: Τα είπα off the record

Χθες το βράδυ ο κ. Καρανίκας ισχυρίστηκε ότι δεν έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό και ότι όσα είπε ήταν περιεχόμενο ιδιωτικής συζήτησης και ανακοίνωσε ότι προχωρά σε μηνύσεις.

«Ουδέποτε έδωσα συνέντευξη στο περιοδικό DownTown» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Καρανίκας για να προσθέσει: «Το περιοδικό θεώρησε επαγγελματικό να δημοσιεύσει ως "συνέντευξη" μια συζήτηση, για την οποία είχα εξ αρχής και με απόλυτη σαφήνεια ξεκαθαρίσει ότι είναι ιδιωτική».

«Επειδή αυτό, εκτός από αντιδεοντολογικό, είναι και παράνομο, έχω ήδη ενημερώσει το περιοδικό, αλλά και την συντάκτρια, ότι σκοπεύω να κινηθώ δικαστικά. Αρκετά με τον κανιβαλισμό» καταλήγει στη δήλωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καρανίκας, σύμφωνα με όσα μετέφερε το Down Town, ανέλυσε γιατί η αγαπημένη του παρουσιάστρια Ελένη Μενεγάκη παραμένει τόσα χρόνια στην κορυφή τονίζοντας «Είναι όμορφη, ευγενική, διακριτική, δεν κουτσομπολεύει και δεν προσβάλλει ποτέ κανέναν άνθρωπο. Δεν είμαι ο μόνος που εξέφρασα δημόσια τον θαυμασμό μου στην Ελένη Μενεγάκη. Όλη η Ελλάδα την αγαπά. Αν ανοίξει κάποιος έναν κατάλογο και πληκτρολογήσει τυχαία ένα όνομα, εννιά στους δέκα θα απαντήσουν ότι είναι φαν της. Οι Κινέζοι λένε το εξής: υπάρχει η ευφυΐα του στρατηγού και αυτή αναπτύσσεται στη φάση του πολέμου. Όπως βλέπετε, εκτός από το να παρακολουθώ Μενεγάκη, διαβάζω κινέζικη φιλοσοφία και στρατηγική. Η Μενεγάκη, λοιπόν, είναι ένας στρατηγός της τηλεόρασης. Υπάρχει ο πόλεμος των αριθμών και τον κερδίζει. Και καθώς είναι ενταγμένη σε αυτόν τον πόλεμο, αναπτύσσει μια ευφυΐα. Είναι η ευφυΐα του στρατηγού. Πιστεύω ότι θα βρίσκεται στην τηλεόραση μέχρι τη μέρα που θα βαρεθεί η ίδια».

imerisia.gr