Ο Καραγιαννίδης χθες μίλησε για έντιμο συμβιβασμό με την Τουρκία και σήμερα μιλά για διαστρέβλωση
05/03/2019 12:39
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Καραγιαννίδης χθες μίλησε για έντιμο συμβιβασμό με την Τουρκία και σήμερα μιλά για διαστρέβλωση

Διπλή τουρκική προκλητικότητα χθες στη Γερουσία της Βουλής, με Τούρκο κυβερνητικό βουλευτή να απειλεί ότι εάν δεν υπάρξει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων της Κύπρου αυτό θα έχει συνέπεια!

Σε όλα αυτά καταγράφηκε μία απίστευτη απάντηση από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Καραγιαννίδη περί συναίνεσης… και μοντέλου συμφωνίας Πρεσπών…, τινάζοντας ουσιαστικά την πάγια εθνική μας θέση.

Σήμερα προσπάθησε να τα μαζέψει λέγοντας ότι δεν είπε αυτό που όλοι ακούσαμε και διαβάσαμε.

«Αν είχατε όλη την παρέμβαση μου δεν θα μου κάνατε αυτήν την ερώτηση γιατί προγενέστερα αυτής της φράσης έχω πει ότι οι συγκεκριμένες συζητήσεις δεν γίνονται στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, ότι εμείς δεν είμαστε αρμόδιοι για αυτά τα ζητήματα, αρμόδιες είναι οι ηγεσίες των χωρών που διαπραγματεύονται με διπλωματικό τρόπο, ότι εμείς στη συμμαχία έχουμε άλλον ρόλο να παίξουμε και ότι σε κάθε περίπτωση μία παρέμβαση ενός Τούρκου βουλευτή δεν συνάδει με την κουβέντα που έχει γίνει μέχρι τώρα», είπε ο κ. Καραγιαννίδης μιλώντας στον ANT1, υποστηρίζοντας ότι διαστρεβλώθηκαν τα λόγια του.

«Επειδή κανένας δημοσιογράφος και κανένας βουλευτής από την αντιπολίτευση δεν ήταν παρών στη συγκεκριμένη συζήτηση βγήκαν όλα αυτά εντελώς διαστρεβλωμένα. Δεν πρότεινα σε καμία περίπτωση να έχουμε μία συμφωνία των Πρεσπών με την Τουρκία, δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό το πράγμα γιατί δεν είναι και της αρμοδιότητάς μου», πρόσθεσε.

Ο κ. Χρήστος Καραγιαννίδης είναι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ και είπε ακόμα: «εμείς έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και υποστηρίζουμε το Δίκαιο της Θάλασσας, ο Τούρκος μας είπε ότι εμείς δεν αναγνωρίζουμε το Δίκαιο της Θάλασσας. Εμείς θέλουμε να τους φέρουμε μπροστά σε αυτό που λένε και δεν ισχύουν διεθνώς νομικά».

Μάλιστα, ο κ. Καραγιαννίδης εξήγησε: «Δεν λέω να πάρουμε την συμφωνία να την κάνουμε copy-paste που λέμε και στο χωριό μου, και πως από την στιγμή που δεν συμβιβάζεται η Τουρκία με το δίκαιο της θάλασσας, δεν γίνεται κουβέντα. Εφόσον δεν δέχεται αυτόν τον συμβιβασμό, τότε δεν μπορεί να συζητήσουμε με την Τουρκία και μένουμε σε αυτό που είμαστε τώρα, το οποίο πρέπει η διεθνής κοινότητα να πιέσει για να πάει παρακάτω».

Η ουσία είναι ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντί μια σκληρής απάντησης από την πλευρά της χώρας στην τουρκική προκλητικότητα, ο οποίος κάλεσε την Τουρκία να λύσει τα προβλήματα με την Ελλάδα «καλή τη πίστει με έναν έντιμο συμβιβασμό, όπως κάναμε με τη συμφωνία των Πρεσπών»!

Ο κ. Χρήστος Καραγιαννίδης μάλιστα, θέλοντας να υποβαθμίσει τα όσα ανέφερε ο Τούρκος βουλευτής, είπε ότι «πως οι όποιες διαφωνίες επιλύονται σε επίπεδο κυβερνήσεων και διπλωματικής οδού και όχι σε τέτοιου είδους συναντήσεις…», ενώ πρόσθεσε πως τα Βαλκάνια έχουν ζήσει αρκετούς πολέμους τα τελευταία χρόνια, η δική μας θέληση και προοπτική είναι να ζήσουμε με ειρήνη και αλληλεγγύη και σχέσεις καλής γειτονίας…».

Πηγή:eleftherostypos.gr