Ο Κ. Μητσοτάκης θέτει τον Βούτση προ των ευθυνών του για Καμμένο
01/02/2018 17:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Κ. Μητσοτάκης θέτει τον Βούτση προ των ευθυνών του για Καμμένο

Να πάρει θέση "για την εξόφθαλμη προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Καμμένου από την κυρία Χριστοδουλοπούλου", αποκαθιστώντας παράλληλα την κοινοβουλευτική τάξη, καλεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέστειλε επιστολή στον κ. Βούτση, θέτοντας τον πρόεδρο της Βουλή προ των ευθυνών του "για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κυρίας Τασίας Χριστοδουλουπούλου η οποία επιχειρεί τις τελευταίες εβδομάδες να αποτρέψει με κάθε τρόπο τον έλεγχο του γνωστού σκανδάλου απόπειρας πώλησης πολεμικού υλικού από τον κ. Πάνο Καμμένο".

Στο κείμενο της επιστολής του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι η κ. Χριστοδουλοπούλου συνεπικουρούμενη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι η εν λόγω Επιτροπή είναι αναρμόδια να καλέσει ενώπιόν της τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, αγνοώντας προκλητικά ακόμη και τη γνωμάτευση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, την οποία η ίδια η κυρία Χριστοδουλοπούλου είχε - καθ’ υπερβολήν των αρμοδιοτήτων της - ζητήσει προηγουμένως.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καταγγέλλει ως πρωτοφανή την άρνηση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου να αποδεχθεί το αίτημα της μειοψηφίας των μελών της Επιτροπής να ζητήσουν την κλήτευση προσώπων, όπως δικαιούνται εκ του Κανονισμού της Βουλής. "Αυτή η επίδειξη αλαζονείας της πλειοψηφίας σε θέματα που ο ίδιος ο Κανονισμός της Βουλής ανάγει σε δικαιώματα των κοινοβουλευτικών μειοψηφιών δεν έχει προηγούμενο στην κοινοβουλευτική μας ιστορία" επισημαίνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αυτονοήτως καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής να πάρει θέση "για την εξόφθαλμη προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Καμμένου από την κυρία Χριστοδουλοπούλου και να αποκαταστήσει άμεσα την κοινοβουλευτική τάξη".

Η απάντηση Καμμένου

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης ως απάντηση στην επιστολή του κ. Μητσοτάκη, αναφέρεται:

"Τα στοιχεία που δόθηκαν στη Δικαιοσύνη θα οδηγήσουν ότι την πώληση μη αναγκαίου επιχειρησιακά παλαιού αμυντικού υλικού παρακώλυσαν άνθρωποι που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία και εξετάζεται αν έπαιρναν εντολές από τη Νέα Δημοκρατία.

Ό,τι και αν κάνουν θα αποδειχθεί η αλήθεια και θα οδηγηθούν πολίτες, διπλωμάτες, πολιτικοί και άλλοι στη Δικαιοσύνη για την απώλεια 66 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς ούτε καν είχαν φανταστεί νομοθετική ρύθμιση για πώληση παλαιού υλικού.

Όσον αφορά τη Βουλή, βεβαίως η υπόθεση θα έρθει στο Κοινοβούλιο από τη Δικαιοσύνη, για να αποδοθούν ευθύνες στα πολιτικά πρόσωπα που ευθέως εμπλέκονται".

capital.gr