Ο Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους γονείς των δύο στρατιωτικών
25/03/2018 19:41
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους γονείς των δύο στρατιωτικών

Με τους γονείς των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ορεστιάδα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η συνάντηση έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του ίδιου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος ζήτησε να μην υπάρχουν κάμερες και φωτογράφοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ τους διαβεβαίωσε ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιστρέψουν το ταχύτερο δυνατό τα παιδιά τους στην Ελλάδα και στα σπίτια τους.

197 χρόνια μετά το 1821 πρέπει να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις

Πριν από τη συνάντηση με τους γονείς των στρατιωτικών, ο κ. Μητσοτάκης παρευρέθη στη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που έγινε σήμερα στην Ορεστιάδα για τον εορτασμό της επετείου.

"Σήμερα ανήμερα της 25ης Μαρτίου, θεώρησα υποχρέωσή μου να βρεθώ εδώ στην ακριτική Ορεστιάδα, τόπο καταγωγής και κατοικίας ενός εκ των δύο αξιωματικών μας, που κρατούνται ακόμα σε τούρκικες φυλακές. Θέλω να διαβεβαιώσω όλες και όλους ότι κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επιστρέψουν οι δύο αξιωματικοί μας, το συντομότερο στην πατρίδα", είπε μετά το πέρας των εκδηλώσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως σκοπός της παρουσίας του είναι για να τιμήσει και τους Έλληνες της ακριτικής Ελλάδος. "Αυτούς που παρά τις αντιξοότητες κρατούνε ψηλά τη σημαία της πατρίδας μας και την κρατούνε ψηλά με αυτοπεποίθηση και φρόνημα. Η 25η Μαρτίου είναι μια ευκαιρία ν' αναλογιστούμε από πού ήρθαμε και πού φτάσαμε, ως ένα μικρό έθνος χωρίς πολλά μέσα στη διάθεσή του, κατάφερε και πέτυχε αυτό που πολλοί θεωρούσαν αδιανόητο εκείνη την εποχή, να διεκδικήσει και να κερδίσει την ελευθερία του".

μητσοτάκης ορεστιάδα2

"Σήμερα 197 χρόνια μετά από αυτές τις σημαντικές στιγμές στην ιστορία του ελληνισμού, καλούμαστε ν' αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις. Οι αρετές όμως μας βοήθησαν καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας μας, ως ανεξάρτητο έθνος, παραμένουν επίκαιρες. Ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και ενότητα. Ενότητα του λαού απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα", δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς το πρωί κατά μήκος της οδού Κωνσταντινουπόλεως, στο κέντρο της Ορεστιάδας χειροκροτώντας θερμά τους μικρούς μαθητές και τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ μετά το πέρας της παρέλασης άνοιξε πανό στο οποίο αναγραφόταν η φράση "'Αμεση αποφυλάκιση των παιδιών μας Δημήτρη και 'Αγγελου από την Αδριανούπολη".

μητσοτάκης ορεστιάδα3

Την παρέλαση από την εξέδρα των επισήμων εκτός από τον κ. Μητστοτάκη παρακολούθησαν, ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Μαυρίδης, η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, ο περιφερειάρχης Α.Μ.Θ., Χρήστος Μέτιος, ο βουλευτής και γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ., Λευτέρης Αυγενάκης, ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ., Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς και ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης.

Capital.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ