Ο Γιούνκερ δικαιώνει τον Σαμαρά
23/04/2016 15:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Γιούνκερ δικαιώνει τον Σαμαρά

«Έχω πολλά ελαττώματα, να ξεχνώ τους φίλους μου δεν είναι ένα από αυτά». Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το είπε αυτό για τον «φίλο» Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού που έστειλε στο Συνέδριο της ΝΔ. Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μίλησε με θερμά λόγια για τον πρώην πρωθυπουργό, δικαιώνοντάς τον κι αυτός για τη δουλειά που έκανε την περίοδο 2012-2014.

Αφού αναφέρθηκε στην προσφορά του ελληνικού λαού για την αλληλεγγύη που έχει επιδείξει για την προσφυγική κρίση, τόνισε πως η Επιτροπή είναι δίπλα στη χώρα με κάθε μέσο.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «η Ελλάδα είναι ο Ακρίτας της Ευρώπης» και σημείωσε πως «οι Έλληνες αγωνίζονται για να οικοδομήσουν ένα κράτος πιο αποτελεσματικό, δίκαιο και οργανωμένο», είπε, ενώ αναφερόμενος στο προσφυγικό, χαιρέτισε τη μεγάλη προσπάθεια των Ελλήνων στη διαχείρισή του, με ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Ο κ. Γιούνκερ χαρακτήρισε δυσανάλογο το βάρος που σηκώνει η χώρα και διαβεβαίωσε ότι σ’ αυτή την προσπάθεια η Ελλάδα δεν είναι μόνη της.

Αναφέρθηκε επίσης και στην προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη την οποία δήλωσε πως στηρίζει, ώστε να ανοικοδομήσει τη Νέα δημοκρατία και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «περιμένουμε πολλά από τον Κυριάκο».

Και…ω του θαύματος, δεν είπε λέξη για τον Καραμανλή και την «προσφορά» του. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι καραμανλικοί τρώνε τα λυσσακά τους. Έχουν πάθει την πλάκα τους και έχουν τσαντιστεί. «Γιατί τον Αντώνη και όχι τον Κώστα», λένε και συνεχίζουν: «Εμείς δεν κάναμε τίποτε για να σώσουμε τη χώρα;» Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Η ιστορία γράφει ποιοι άφησαν τον τόπο ακυβέρνητο και στα χέρια του ανίκανου «παιδιού του ΠΑΣΟΚ» και ποιοι έσωσαν τη χώρα από την καταστροφή.

Την ομιλία του Μητσοτάκη να δείτε από το συνέδριο και θα καταλάβετε. Για τον Καραμανλή είπε ότι συγκρούστηκε με τα συμφέροντα (ξέρετε με τον Μπαϊρακτάρη). Για τον Σαμαρά είπε ότι έκανε τα πάντα για να σωθεί η χώρα. Τα συμπεράσματα δικά σας. Κι αν θύμωσαν οι Καραμανλικοί υπάρχει ένα πολύ ωραίο ξύδι… Καλαμάτας.