Ο Φώτης, ο Σταύρος, ο Γιώργος… ο Λεβέντης και τ’ άλλα «κεντροαριστερά» παιδιά
01/04/2016 21:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Φώτης, ο Σταύρος, ο Γιώργος… ο Λεβέντης και τ’ άλλα «κεντροαριστερά» παιδιά

Η πολιτική μας ζωή εκτός όλων των άλλων έχει και την …κεντροαριστερά για να αποκτάει και μια δόση γραφικότητας και γέλιου. Συναντήθηκαν λέει ο Σταύρος και η Φώτη και συμφώνησαν να φτιάξουν «επιτροπή θέσεων» που θα βγάλει και πόρισμα σε δύο μήνες. Για πιο πράγμα αλήθεια; Για το αν τους ενώνει ο Σημίτης;

Η Φώφη μάλιστα μίλησε και για πρώτο βήμα για να δημιουργηθεί ρεύμα που θα σταθεί ενάντια σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ! Τι ξέρουν που δεν ξέρουμε όλοι οι υπόλοιποι στην κοινωνία; Σε κάθε περίπτωση ο γίγας της δημοσιογραφίας και της πολιτικής Σταύρος Θεοδωράκης θα αποδειχτεί ότι έκανε σαρδάμ όταν μίλησε για «κοινοβούλιο του κέντρου». Πρόκειται για καφενείο του κέντρου.

Το πιο ωραίο βέβαια που μας συγκλονίζει όλους είναι ότι απευθύνθηκαν στον Γιωργάκη και του ζήτησαν να συνδράμει και αυτός. Και ο ΓΑΠ αποφάσισε να κάνει την καρδιά του πέτρα και να μην βάλει ως προϋπόθεση τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει μέρος στο μεγάλο αυτό πολιτικό εγχείρημα. Τι θυσίες έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος για το κόμμα του; (το οποίο παρεμπιπτόντως το εξαΰλωσε και εν συνεχεία το διέσπασε για να μείνει ένα απόκομμα σε λίγο καλύτερη κατάσταση από το δικό του απόκομμα το «ΚΙΔΗΣΟ» αλλά με κάτι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χρέη). Τέτοιες προσωπικές θυσίες έκανε και ως πρωθυπουργός για τη χώρα από το Καστελόριζο.

Αλλά το πιο ωραίο είναι ότι η υπόθεση αυτή έχει και Λεβέντη! Ναι, μόνο που δεν γίνεται επειδή το ήθελε και το είχε ζητήσει ο Βενιζέλος, αλλά γιατί τηλεφωνήθηκαν προχτές ο ΓΑΠ με τον κυρ Βασίλη και συζήτησαν για να ενταχθεί η Ένωση Κεντρώων στη Σοσιαλιστική Διεθνή που είναι πρόεδρος ο Παπανδρέου!

Τελικά γιατί τόσος καβγάς από τη Φώφη για να διώξει το Βενιζέλο από το κόμμα της και ο Θεοδωράκης για να διώξει τη μισή του κοινοβουλευτική ομάδα προς τα κεντροδεξιά; Μπορούν να το κάνουν πιο απλά, λιτά και σεμνά. Είναι ανάγκη να διασύρονται έτσι και να καταφεύγουν στη βοήθεια του Γιώργου Παπανδρέου;

Τι διάολο; Έχει στερέψει από ιδέες ο Λαλιώτης;