Ο Βαρουφάκης έστειλε επιστολή στον Guardian για να απαντήσει στον Τσίπρα!
24/07/2017 20:07
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Βαρουφάκης έστειλε επιστολή στον Guardian για να απαντήσει στον Τσίπρα!

Δεν πρόλαβε να.. εξομολογηθεί ο Αλέξης Τσίπρας στον Guardian και ο Γιάνης Βαρουφάκης έστειλε επιστολή στην εφημερίδα με την οποία απορρίπτει τα λεγόμενα του πρωθυπουργό.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών καταλογίζει στον Αλέξη Τσίπρα βαθιά ασυνέπεια δεδομένου ότι του παρουσίασε τα σχέδιά του για να αποτρέψει την επιθετικότητα της τρόικας και για να αποτρέψει πιθανό αδιέξοδο με τυχόν εκδίωξη της Ελλάδας από την Ευρωζώνη πριν από τις εκλογές του 2015 και στη συνέχεια επιλέχθηκε από τον ίδιο για τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

«Η ήμουν η σωστή επιλογή να κηρύξω τη σύγκρουση με την τρόικα διότι τα σχέδιά μου ήταν πειστικά ή τα σχέδιά μου δεν ήταν πειστικά και επομένως ήμουν η λάθος επιλογή ως ο πρώτος του υπουργός Οικονομικών», σημείωσε στην επιστολή – απάντησή του.

Σύμφωνα με τον Βαρουφάκη, είναι ανόητο αν και διορατικό το επιχείρημα ότι ο ίδιος υπήρξε η σωστή επιλογή για την αρχική αντιπαράθεση και ότι το σχέδιο Β (που παρουσίασε) ήταν αόριστο και δεν άξιζε καν τον κόπο να συζητηθεί.

Όπως υποστήριξε, αποκαλύφθηκε η αδυναμία να διατηρήσεις την ριζοσπαστική κριτική του στους προκατόχους τους, όπως και το γεγονός ότι υιοθέτηση το δόγμα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

Πηγή:eleftherostypos.gr