Ο αριστερός λαϊκισμός είναι χειρότερος από τον ελιτισμό της δεξιάς
05/05/2017 13:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο αριστερός λαϊκισμός είναι χειρότερος από τον ελιτισμό της δεξιάς

H περιοχή του Αιγάλεω έγινε γνωστή τα προηγούμενα χρόνια για την ποδοσφαιρική ομάδα της και τον Θωμά Μητρόπουλο που έλεγε στην «παράγκα»: «Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε και όλοι οι άλλοι να πάνε να γα...».

Όμως, η ομάδα απαξιώθηκε, η φτωχική αυτή γειτονιά παρέμεινε στην αφάνεια, μέχρι που ήρθε ο νέος Νίκος Ξανθόπουλος της χώρας, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος για να μας θυμίσει πώς ο αριστερός λαϊκισμός είναι χειρότερος από τον ελιτισμό της δεξιάς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θέλοντας να την... πει στον Κυριάκο Μητσοτάκη του απαγόρευσε να μιλά για το Αιγάλεω ή το Κερατσίνι γιατί δεν ξέρουν που πέφτει. Ενώ ο Τζανακόπουλος; Παιδί του λαού που έμεινε και δύο χρόνια στο Αιγάλεω.

Πρόκειται περί μιας μέγιστης ανοησίας που μόνο από ανθρώπους που δεν ξέρουν τι τους γίνεται κι έχει πάει τζάμπα η μόρφωσή τους, εκστομίζεται. Και είναι χειρότερο να επικαλείται κάποιος τη... λαϊκή του καταγωγή από τον Μητσοτάκη ή όποιον άλλον δεν ξέρει κατά που πέφτουν αυτές οι περιοχές.

Κατ' αρχάς θα έπρεπε ο κ. Τζανακόπουλος να κάνει την εξής ερώτηση: «Αλέξη κατά που πέφτει το Αιγάλεω; Ευκλείδη, που βρίσκεται το Κερατσίνι;». Ε όχι να το παίζουν και παιδιά του λαού οι αριστεροί του φραπουτσίνο; Που όχι μόνο ανήκουν στην αστική τάξη αλλά επειδή είχαν και κόμπλεξ με τα λεφτά τους σύχναζαν στα Εξάρχεια και το έπαιζαν επαναστάτες με αμπέχονα.

Αλλά και ο ίδιος ο Τζανακόπουλος που έζησε στο Αιγάλεω τι έχει κάνει στη ζωή του; Διαβάζουμε το βιογραφικό του: «Είναι δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Τελείωσε μεταπτυχιακό στη Φιλοσοφία του Δικαίου στην ίδια σχολή και συνέχισε τις διδακτορικές του σπουδές πάνω στη Θεωρία του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικό τόμο του Ινστιτούτου Πολιτικού Προβληματισμού "Νίκος Πουλαντζάς", στο περιοδικό "Law and Critique", στο περιοδικό Θέσεις, στην εφημερίδα "Αυγή" και σε άλλες εφημερίδες.

Διετέλεσε Γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού από το 2005 ως το 2010. Το 2012 βρέθηκε στη θέση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, ενώ από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και σήμερα ήταν Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού».

Τι καταλαβαίνουμε; Ότι δεν έχουν πολλά παιδιά από το Αιγάλεω λεφτά για να κάνουν σπουδές στο πανάκριβο Λονδίνο. Έλεος να υποτιμά τη νοημοσύνη μας ένας... κομματικός που στο βιογραφικό του δεν έχει αναφέρει ούτε μια ώρα με ένσημα.

Όμως, ο Τζανακόπουλος και κάθε Συριζαίος που θέλει να δείχνει την ταπεινή του καταγωγή, το κάνει με σύστημα. Είναι η λογική της απαξίωσης όλων των υπολοίπων. Είναι η λογική της ισοπέδωσης των πάντων. «Προτιμώ τους Καρανίκες από το Χάρβαρντ» έχει πει λίγο – πολύ ο ίδιος ο Τσίπρας ο οποίος επίσης είναι ένας αιώνιος... άεργος. Και είναι η λυσσώδης προσπάθεια της αριστεράς να χωρίσει την Ελλάδα στα δύο. Στον Κολωνό και στο Κολωνάκι. Στους αγωνιστές της Δημοκρατίας (κατά τη γνώμη τους) και στους κακούς δεξιούς. Σ' αυτούς που έκαιγαν την Αθήνα κατά των Μνημονίων και στους μνημονιακούς, τους γερμανοτσολιάδες, την τρόικα εσωτερικού.

Όμως κάποιος πρέπει να θυμίσει στους Τζανακόπουλους και σε όλους τους ανεπάγγελτους πολιτικούς της αριστεράς ότι τον άνδρα δεν τον κάνει η καταγωγή. Δεν τον κάνει ο καφές στα Εξάρχεια, η ηλιοθεραπεία με κουβεντούλες περί Μαρξ και Ένγκελς και τα τσιγαριλίκια για πλήρη αποχαύνωση.

Τον κάνει η πραγματική μόρφωση, η σκληρή δουλειά, η αγάπη για την πατρίδα. Αλλά που να τα ξέρουν όλα αυτά οι τιποτένιοι.