Ο Αλέξης... Δικτάτωρ
03/07/2016 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Αλέξης... Δικτάτωρ

Δεν έχουμε χαριστεί πολλές φορές στο περίφημο Συγκρότημα που ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις. Ο Λαμπράκης, ο Ψυχάρης και τα άλλα καλόπαιδα του ΔΟΛ έκαναν πολλές φορές ζημιά στη χώρα και γι’ αυτό έχει χαρακτηριστεί ο όμιλος ως η επιτομή της διαπλοκής.

Ακόμη και τους τελευταίους μήνες, ανάλογα με το ποιες υποσχέσεις έπαιρναν στο Συγκρότημα, έκαναν και αντιπολίτευση. Από τη γάτα Ιμαλαΐων, στην χαλαρή αντιπολίτευση και πάλι στο σκληρό ροκ.

Όμως, δεν μπορεί να διαφωνήσουμε με το πρωτοσέλιδο του σημερινού Βήματος, άλλωστε και το Antinews έχει αναδείξει αρκετές φορές την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αλώσει το κράτος και να φτιάξει το δικό του καθεστώς. Μπορεί ο Ψυχάρης να μην έχει δικαίωμα δια να ομιλεί γιατί είναι γρανάζι των προηγούμενων καθεστώτων που μοίρασαν την πίτα και χρεοκόπησαν την Ελλάδα, οικονομικά, πολιτικά και αξιακά, όμως, αυτό δεν αναιρεί το σχέδιο του Τσίπρα να στήσει τη δική του φάμπρικα και να ελέγξει τη χώρα για πάρα πολλά χρόνια. Το βλέπουμε σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής ζωής κι όχι μόνο. Το ομολόγησε πριν από μερικές ημέρες υπουργός ο οποίος παραδέχθηκε ότι δεν έχει ελέγξει ακόμη η κυβέρνηση όλα τα επίπεδα της εξουσίας.

Στο χώρο της Δικαιοσύνης είναι γνωστές οι μεθοδεύσεις προκειμένου να αναρριχηθούν στα ανώτατα κλιμάκια δικαστές που είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Κουτζαμάνη παραιτήθηκε με αιχμές ενώ είναι γνωστός και ο ρόλος του Παπαγγελόπουλου στην προσπάθεια ελέγχου της Θέμιδος.

Στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, που αποδοκιμάστηκε από την Κομισιόν η μεθόδευση Παππά – Σπίρτζη, δείχνει ότι η κυβέρνηση βγάζει από το παράθυρο τους προηγούμενους νταβατζήδες των μίντια για να βάλει τους δικούς της. Μαρινάκης, Σαββίδης, Αλαφούζος, Καλογρίτσας και ποιος ξέρει ποιοι άλλοι έχουν μπει μπροστά για να… αλλάξει το τοπίο. Προς το καλύτερο; Δείτε τους αντικαταστάτες των τωρινών και τα συμπεράσματα δικά σας.

Όσο για τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα, μέσω του ελέγχου της διαφήμισης θα δείτε την Αυγή και τους λοιπούς συμπαθούντες να παίρνουν το μεγάλο μέρος της πίτας και οι άλλοι θα κλείσουν.

Μάλιστα, επειδή γνωρίζουμε πολλά, όποιος δημοσιογράφος ή δημόσιο πρόσωπο τολμά να κάνει κριτική στο… καθεστώς Τσίπρα αμέσως δέχεται… μπούλινγκ. Τηλέφωνα στο αφεντικό, στον διευθυντή, άρνηση συνεντεύξεων και μαύρες λίστες για όσους έχουν τα κότσια να κάνουν αντίσταση στη Χούντα του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι έρχεται το σχέδιο άλωσης και της εξουσίας με τον εκλογικό νόμο. Η απόλυτη ξεφτίλα όπως έχουμε γράψει και η καταστροφή της χώρας στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης απλής αναλογικής. Ο Δούρειος Ίππος για την πολιορκία της Ελλάδας είναι το σχέδιο που κυοφόρησαν οι φωστήρες του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο χώρο της διοίκησης επιλέγονται πάντα στελέχη που είναι φιλικά στον ΣΥΡΙΖΑ και όσοι είναι εκτός συστήματος υποβαθμίζονται ή περιμένουν μήνες μια υπογραφή από τους κομισάριους του Μαξίμου.

Με όπλο, επίσης, τα δάνεια, καλά και θαλασσοδάνεια, ο Τσίπρας (η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι μια έξυπνη επιλογή που δεν τόλμησε να κάνει άλλος) ελέγχει επιχειρήσεις, επιχειρηματίες, το λόμπι των ισχυρών της χώρας.

Και χρησιμοποιώντας τον άκρατο αριστερό, λαϊκίστικο λόγο, από τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο υπουργό, επιχειρείται μια κοροϊδία του ελληνικού λαού προκειμένου να πιστεύουν όσα τους λένε οι κυβερνώντες.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Έλεγχος της Δικαιοσύνης, κυριαρχία στο κράτος, κατασυκοφάντηση του αντιπάλου, πόλεμος κατά των μη φιλικών ΜΜΕ και στο τέλος για «φέσι» έρχεται και ο εκλογικός νόμος. Είναι επομένως λογικό να πιστεύει κάθε σοβαρός πολίτης ότι στήνεται μεθοδικά ένα δικό τους καθεστώς, ένα καθεστώς Τσίπρα που δύσκολα θα μπορέσουμε να το βγάλουμε από πάνω μας.