Ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς
14/06/2019 20:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς

Ο κύβος ερρίφθη και αναμένεται να πραγματοποιηθεί εν όψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου τηλεμαχία μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών του συνταγματικού τόξου (εξαιρείται δηλαδή ο Νίκος Μιχαλολιάκος).

Η Νέα Δημοκρατία μέσω κύκλων της νωρίτερα είχε δηλώσει ότι "H ΝΔ ζητά να πραγματοποιηθεί ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου, όπως αυτό που διεξάγεται πάντα πριν από τις εθνικές εκλογές”.

"Και επ’ αυτού η ΝΔ αναμένει μια απάντηση από το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ντιμπέιτ ανάμεσα στους κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη δεν πρόκειται να γίνει", τόνισαν χαρακτηριστικά.

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλά θέλουμε και "μονομαχία”

Μέσω δικών του κύκλων ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάριζε ότι είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε τηλεμαχία μεν, αλλά επιμένοντας και σε τηλεοπτική "μονομαχία" Τσίπρα - Μητσοτάκη, παραπέμποντας σε πρόσφατες δηλώσεις της Έφης Αχτσιόγλου.

*Εμείς είμαστε ανοιχτοί για οποιοδήποτε ντιμπέι, προφανώς και θα προχωρήσουμε στο ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό, αλλά επιμένουμε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα ντιμπέι μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών οι οποίοι διεκδικούν την πρωθυπουργία της χώρας, να ξεκαθαριστούν προγραμματικά ζητήματα και να φανεί το πόσο διαφορετικά είναι τα δύο πολιτικά σχέδια, το διλημματικό δηλαδή ζήτημα προκειμένου να λάβει και ο λαός τις καθαρές του αποφάσεις. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρύβεται κάποιος, εκτός εάν έχει κάποιο σχέδιο το οποίο δεν θέλει να μαρτυρήσει με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό. ( ρ/σ News247)

*Η θέση ότι ένα ντιμπέιτ ανάμεσα στους δύο υποψήφιους πρωθυπουργούς αποτελεί επιλογή πόλωσης είναι κατά τη γνώμη μου μία αστεία δικαιολογία που μετέρχεται η ΝΔ για να αποφύγει την προγραμματική αντιπαράθεση. Όταν μάλιστα μία τέτοια συζήτηση χαρακτηρίζεται ως "rodeo", τότε επιβεβαιώνεται ότι η ΝΔ όχι μόνο αποφεύγει αλλά μάλλον φοβάται την προγραμματική αντιπαράθεση. Αν τα παραπάνω δεν ισχύουν, δεν έχει κανένα λόγο ο κ. Μητσοτάκης να μην θέλει τη σύγκριση των προγραμμάτων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και την προγραμματική αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό. Όσον αφορά στο ντιμπέι με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών προφανώς ο πρωθυπουργός θα προσέλθει και πιστεύω ότι η συζήτηση σε αυτό θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και ενδιαφέρουσα. Δεν νομίζω όμως ότι ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να κρυφτεί πίσω από αυτή την καθιερωμένη και καθ’ όλα χρήσιμη διαδικασία, για να αποφύγει το ντιμπέιτ με τον πρωθυπουργό.

Επιστολή Αχτσιόγλου σε ΥΠΕΣ

Στο μεταξύ η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, απέστειλε επιστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών αναφέροντας ότι αιτείται την άμεση σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής, με θέματα, α) τη διεξαγωγή ντιμπέιτ και β) τους όρους προβολής των κομμάτων στα ΜΜΕ.

Η επιστολή της κ. Αχτσιόγλου:

Αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προς το Υπουργείο Εσωτερικών

Προς τον Γενικό Γραμματέα ΥΠΕΣ, κ. Κωνσταντίνο Πουλάκη

Λαμβάνοντας υπόψη τη χθεσινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής κατά τη διάρκεια της οποίας δεν ελήφθη απόφαση αναφορικά με τη διεξαγωγή ντιμπέιτ, αιτούμαστε την άμεση σύγκληση της επιτροπής με τα εξής θέματα:

1. Διεξαγωγή ντιμπέιτ,

2. Όροι προεκλογικής προβολής των κομμάτων στα ΜΜΕ

Μετά μέχρι τώρα δεδομένα, στην τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να συμμετάσχουν Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Φώφη Γεννηματά, Δημήτρης Κουτσούμπας και Βασίλης Λεβέντης.

Πηγή: capital.gr