Νέο επεισόδιο μέσω Twitter στην κόντρα Κομισιόν - κυβέρνησης
20/03/2018 16:46
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέο επεισόδιο μέσω Twitter στην κόντρα Κομισιόν - κυβέρνησης

«Φωτιές άναψε» η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών καθώς μετά τα «καρφιά» του εκπροσώπου της Κομισόν, Μαργαρίτη Σχοινά, κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την «απόκρυψη» της συγχρηματοδότησης από την ΕΕ του έργου κατά τη διάρκεια των εγκαινίων. Την κυβέρνηση έσπευσε να «καλύψει» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, προκαλώντας εκ νέου την αντίδραση του κ. Σχοινά.


Αρχικά, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν χαρακτήρισε λυπηρό «ότι η συγχρηματοδότηση από την ΕΕ της ιστορικής ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων αποσιωπήθηκε στη σημερινή κάλυψη των εγκαινίων. Σε μια εποχή που η Ευρώπη βάλλεται, σημαντικό να τονίζεται ο ρόλος της ΕΕ στην αναπτυξιακή ανάταξη της χώρας».

Σε απάντησή του, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τον κάλεσε να είναι «λίγο πιο προσεκτικός και να διαβάζει τις ομιλίες τις οποίες στη συνέχεια σχολιάζει μέσω Τwitter», παραθέτοντας τη σχετική αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στα εγκαίνια.

«Το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα έχει συνολικό προϋπολογισμό 245 εκατ. ευρώ και πραγματοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της ΕΕ και με τη χρηματοδοτική στήριξη της ΕTE» υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Δ. Τζανακόπουλος@d_tzanakopoulos

{4:11 - 4:30}@PrimeministerGR: «Το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα έχει συνολικό προϋπολογισμό 245 εκ. ευρώ & πραγματοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας & της ΕΕ & με τη χρηματοδοτική στήριξη της ΕTE» → https://government.gov.gr/kalosorizoume-mazi-me-tin-topiki-kinonia-tis-sirou-tin-energiaki-sindesi-ton-kikladon-me-tin-ipirotiki-chora/ …

cc @MargSchinas@CorinaCretuEUhttps://twitter.com/MargSchinas/status/975829854947086336 …

Δ. Τζανακόπουλος@d_tzanakopoulos

Ο κ. @MargSchinas ίσως θα έπρεπε να είναι λίγο πιο προσεκτικός και να διαβάζει τις ομιλίες τις οποίες στη συνέχεια σχολιάζει μέσω twitter.

cc @CorinaCretuEU

· GreeceΆμεσα αντέδρασε ο κ. Σχοινάς, σχολιάζοντας πως «η αναφορά στην κάλυψη - και όχι στην ομιλία του ΠΘ - των εγκαινίων ήταν σαφής. Η σύγκριση με τα περσινά εγκαίνια των διωρύγων στα Τέμπη με τη παρουσία της Επιτρόπου Κορίνας Κρέτσου και την δέουσα προβολή της ΕΕ ακόμη σαφέστερη».

Margaritis Schinas@MargSchinas

Η αναφορά στην κάλυψη - και όχι στην ομιλία του ΠΘ - των εγκαινίων ήταν σαφής. Η σύγκριση με τα περσινά εγκαίνια των διορύγων στα Τεμπη με τη παρουσία της Επιτρόπου @CorinaCretuEU και την δέουσα προβολή της ΕΕ ακόμη σαφέστερη. https://twitter.com/d_tzanakopoulos/status/976068827321597952 …

in.gr