Νέες αποκαλύψεις Λοβέρδου στην Βουλή για την υπόθεση πώλησης όπλων σε Σαουδική Αραβία
13/11/2017 19:34
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέες αποκαλύψεις Λοβέρδου στην Βουλή για την υπόθεση πώλησης όπλων σε Σαουδική Αραβία

Διαστάσεις χιονοστιβάδας τείνουν να πάρουν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία με την ενεργό συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο.

Κι ενώ ο ΥΠΕΘΑ επιχείρησε τις προηγούμενες μέρες να πείσει ότι όλα έγιναν σύμφωνα με διακρατική συμφωνία της Ελλάδας με την Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με νέα έγγραφα που κατέθεσε στην Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Α. Λοβέρδος "αποδυκνείεται ότι ο μεσάζοντας της πώλησης Σ. Παπαδόπουλος είχε εξουσιοδότηση μόνο για διαπραγμάτευση κι όχι για υπογραφή συμφωνίας".

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε "σκάνδαλο" την υπόθεση και κατέθεσε έγγραφα από την επίσημη αλληλογραφία των υπηρεσιών του ΥΠΕΘΑ από τα οποία προκύπτει ότι ο μεσάζοντας είχε κάνει αίτηση τροποποίησης των όρων παράδοσης και παραλαβής των πυρομαχικών, όμως αυτό δεν έγινε δεκτό, διότι δεν είχε οριστεί από πλευράς Σαουδικής Αραβίας ο αρμόδιος για να υπογράψει τη σύμβαση.

"Πρόκειται για ένα πραγματικό σκάνδαλο και μία δήθεν διακρατική συμφωνία" τόνισε ο κ. Λοβέρδος. "Δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία και με ψέματα δεν απαντάται το θέμα. Με αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες η Ελλάδα έχασε 64 εκατομμύρια ευρώ".

Τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Λοβέρδος:

lovbsm

lovcsm

lovdsm

capital.gr