Νέα τουρκική πρόκληση: Εάν η Ελλάδα πατήσει στα Ίμια, θα τα υπερασπιστούμε μέχρι θανάτου
05/03/2018 12:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα τουρκική πρόκληση: Εάν η Ελλάδα πατήσει στα Ίμια, θα τα υπερασπιστούμε μέχρι θανάτου

Συνεχίζεται η προκλητικότητα της Τουρκίας, καθώς νέες δηλώσεις του συμβούλου του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, έρχονται στο προσκήνιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανάρτηση του Τούρκου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ στο Twitter, ο Γιγίτ Μπουλούτ "προκαλεί την Ελλάδα να δοκιμάσει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, τολμώντας να πατήσει το πόδι της στα Ίμια και προειδοποιεί πως ο τουρκικός στρατός θα υπερασπιστεί το νησί μέχρι θανάτου, εφ’όσον του δοθεί η εντολή από τον επικεφαλής, Ερντογάν".

Abdullah Bozkurt@abdbozkurt

Turkish president chief aide Yigit Bulut invites #Greece to test #Turkey's determination, dares #Greece to set a foot on Kardak/Imia islet, and warns Turkish military will defend the rock formation to the death when given orders from his boss #Erdogan

Άλλωστε, ο σύμβουλος του Ερντογάν, μιλώντας σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης TRT, προειδοποιούσε πως ο Ερντογάν θα δώσει εντολή για χτύπημα στην Ανατολική Μεσόγειο, σε οποιαδήποτε προσπάθεια για έρευνα ή εξόρυξη, την οποία η Τουρκία δεν εγκρίνει.

Όπως ανέφερε, "η ΕΝΙ προσπαθεί να μπει στην ΑΟΖ της Κύπρου με δύο ιταλικές φρεγάτες και για τρεις εβδομάδες το τουρκικό ναυτικό δεν το αφήνει να πάει", ενώ συμπλήρωσε: "Βλέπετε το θράσος; Οι Ε/κ τους δίνουν τον διαγωνισμό και οι ιταλικές φρεγάτες έρχονται και προσπαθούν να βάλουν το γεωτρύπανο μέσα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Εάν έχετε το θάρρος μπείτε. Το λέω καθαρά. Σε οποιοδήποτε πεδίο στο οποίο δεν δίνουμε άδεια, σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή προβοκάτσια, προσωπικά ο αρχιστράτηγός μας (ο Ερντογάν) θα δώσει την εντολή για χτύπημα. Κανένας να μην έχει αμφιβολία γι' αυτό".