Νέα ερώτηση της ΝΔ στη Βουλή για την υπόθεση της Αίγινας
29/08/2016 20:39
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα ερώτηση της ΝΔ στη Βουλή για την υπόθεση της Αίγινας

Τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και αρμόδιοι τομεάρχες του κόμματος, οι κύριοι Αυγενάκης, Τζαβάρας και Κεδίκογλου, κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Δρίτσα, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα για το δυστύχημα στη θαλάσσια περιοχή της Αίγινας.

Η ερώτηση αναφέρεται μεταξύ άλλων στην καθυστερημένη άφιξη του Λιμενικού, στην εμπλοκή της θαλαμηγού «Ντουέτε» στη διαφυγή του δράστη και των επιβαινόντων στο ταχύπλοο, στις αποδεδειγμένες «αστοχίες» των κρατικών υπηρεσιών και, κυρίως, στον λόγο και το ρόλο της παρουσίας του αρμόδιου Υπουργού κ. Δρίτσα στην Αίγινα αμέσως μετά το συμβάν.

Οι τρεις βουλευτές υπογραμμίζουν ότι ο κ. Δρίτσας οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τον εξωθεσμικό ρόλο που διαδραμάτισε στην έρευνα της συγκεκριμένης υπόθεσης, καθώς και για το ρόλο της παρουσίας του στο νησί της Αίγινας λίγο μετά το δυστύχημα.

Καταλήγοντας, τονίζουν ότι η Κυβέρνηση και το Λιμενικό Σώμα οφείλουν να δώσουν άμεσα πειστικές απαντήσεις σε ερωτήματα που εμπλέκουν υπηρεσίες και ανώτατα κυβερνητικά στελέχη και να διερευνήσουν σε βάθος την αλήθεια, επισημαίνοντας ότι «Η ελληνική κοινωνία ζητά να μάθει την αλήθεια».

eleftherostypos.gr