Νέα επίθεση Π. Πολάκη κατά της Δικαιοσύνης
08/07/2017 14:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα επίθεση Π. Πολάκη κατά της Δικαιοσύνης

Νέα επίθεση κατά της Δικαιοσύνης εξαπέλυσε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης.

Συγκεκριμένα, σημειώνει:

"Αν είναι επιστήμη ότι πρέπει να δουλεύεις και να μην σε πληρώνει ο εργοδότης σου, τότε πήγαμε σε άλλα πανεπιστήμια"

Κατηγορεί μάλιστα την δικαστική εξουσία ότι για πρώτη φορά επιδιώκει να απαγορεύσει στην εκτελεστική να κυβερνήσει, φέρνοντας ως παράδειγμα τις τηλεοπτικές άδειες, τα ιδιωτικά συνεργεία (στην καθαριότητα) τους φοροφυγάδες, τις λίστες και τους συμβασιούχους.

Υπογραμμίζει δε, ότι η κυβέρνηση δεν χρειάζεται πιστοποιητικά διαφάνειας και καθαρότητας μέσω της κριτικής της προς τις αποφάσεις των δικαστών, τονίζοντας ότι κριτήριο αποτελεί "το πώς ζούμε και το πώς κυβερνάμε".

Τέλος κατηγορεί τους δικαστές ότι δεν θέλουν να καταθέσουν Πόθεν Έσχες, όπως έπραξαν οι βουλευτές της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται πως χθες, όπως είχε μεταδώσει το capital.gr, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έδωσε σκληρή απάντηση με σοβαρές καταγγελίες κατά κυβερνητικών παραγόντων αλλά κυρίως κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για όσα έχει πει εναντίον δικαστών και δικαστικών αποφάσεων.

Χαρακτηρίζουν επικίνδυνη "την αντιμετώπιση της Δικαιοσύνης ως θεσμικού εμποδίου" ενώ αναφέρουν πως "οι αστήρικτες και συκοφαντικές επιθέσεις στη Δικαιοσύνη και η αθεμελίωτη κριτική στις αποφάσεις που εκδίδονται δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ούτε ως απόδειξη "εντιμότητας" και "διαφάνειας" του πολιτικού προσωπικού, ούτε ως μαρτυρία φιλολαϊκού και φιλεργατικού προσανατολισμού μιας Κυβέρνησης".

Η ανακοίνωση έχει ως έξης:

"Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μια νέα κλιμακούμενη επίθεση της εκτελεστικής κατά της δικαστικής εξουσίας. Αμφισβητείται δε για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση η νομιμότητα των αποφάσεων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της Χώρας μας και μάλιστα των ολομελειών αυτών. Με αφορμή τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης στην Βουλή στις 5.7.2017 και την σφοδρή κριτική του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας σε δικαστικές αποφάσεις η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τον ανεύθυνο τρόπο με τον οποίο όργανα της Πολιτείας προσεγγίζουν ζητήματα απονομής της Δικαιοσύνης. Είναι κατ’ αρχήν κοινά αποδεκτό ότι κάθε έρευνα για την διαπίστωση πειθαρχικών ή και ποινικών παραπτωμάτων δικαστικών λειτουργών κατά την εκτέλεση των δικαιοδοτικών τους καθηκόντων είναι επιβεβλημένη. Για την έρευνα όμως αυτή αρμοδιότητα έχουν μόνο τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα όργανα, ενώ είναι ανεπίτρεπτη η εκ των προτέρων ‘’έκδοση αποφάσεων’’ από οποιονδήποτε. Οι αστήρικτες και συκοφαντικές επιθέσεις στη Δικαιοσύνη και η αθεμελίωτη κριτική στις αποφάσεις που εκδίδονται δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ούτε ως απόδειξη "εντιμότητας" και "διαφάνειας" του πολιτικού προσωπικού, ούτε ως μαρτυρία φιλολαϊκού και φιλεργατικού προσανατολισμού μιας Κυβέρνησης. Ιδιαίτερα όταν για την θεμελίωση της επιχειρηματολογίας εκλαϊκεύονται επιστημονικές έννοιες και τους προσδίδεται εντελώς αντιεπιστημονικό περιεχόμενο με μοναδική επιδίωξη καιροσκοπικά πολιτικά οφέλη. Η αντιμετώπιση της Δικαιοσύνης ως "θεσμικού εμποδίου" είναι άκρως επικίνδυνη λογική, που τελικά συμβάλλει καθοριστικά στην αμφισβήτηση του κράτους δικαίου. Η ζημία που γίνεται στην Χώρα και στην Δημοκρατία από τέτοιες δηλώσεις είναι ανυπολόγιστη. Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί προασπίζονται και περιφρουρούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης που αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο για κάθε αδικημένο πολίτη".

capital.gr