Νέα Δημοκρατία: Πολιτική απάτη αποδείχθηκε το παράλληλο πρόγραμμα
07/09/2016 14:15
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα Δημοκρατία: Πολιτική απάτη αποδείχθηκε το παράλληλο πρόγραμμα

Δριμμεία κριτική στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης άσκησε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, σχετικά με την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών προς το Δημόσιο, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«H Κυβέρνηση φαίνεται να κινείται σε ένα “παράλληλο σύμπαν”, αφού το παράλληλο πρόγραμμά της αποδείχθηκε μία ακόμα πολιτική απάτη. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ σκληρή για την οικονομία που βρίσκεται σε τραγικό αδιέξοδο, αλλά και τους Έλληνες πολίτες που έχουν εξαντληθεί από τους φόρους που η ίδια η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα επέλεξε να επιβάλλει.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων:

· Μόνο τα φορολογικά χρέη των πολιτών προς το Κράτος, που φτάνουν τα 89,6 δις ευρώ, αυξήθηκαν 800.000.000 ευρώ μέσα στον Ιούλιο, δηλαδή με υπερδιπλάσιο ρυθμό σε σχέση με πέρυσι, ενώ από την αρχή του 2016 έχουν αυξηθεί κατά 6,7 δις ευρώ.

– Τον Ιούλιο προστέθηκαν 125.000 Έλληνες πολίτες με ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο ένας στους δύο Έλληνες χρωστάει στην εφορία!

· Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση έχει χάσει το μέτρο. Για να καλύψει την ιδεοληπτική και εξοντωτική αύξηση φόρων και την ανικανότητά της, χρησιμοποιεί τις κατασχέσεις, κατά δικαίων και αδίκων. Κάνει πάνω από 800 κατασχέσεις την ημέρα!

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι η χώρα δεν αντέχει άλλους φόρους. Οι πολίτες έχουν εξαντλήσει τη φοροδοτική τους δυνατότητα! Απαιτείται η υιοθέτηση και εφαρμογή ενός άλλου προγράμματος οικονομικής πολιτικής.

Που θα στοχεύει στην βιώσιμη ανάπτυξη, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην κοινωνική συνοχή. Που θα συνδυάζει την οικονομική αποτελεσματικότητα με την κοινωνική δικαιοσύνη.

Με ένα άλλο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής με έμφαση στη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, με εμπροσθοβαρή υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και αποκρατικοποιήσεων, με ενίσχυση της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας».

eleftherostypos.gr