Νέα «βόμβα» Βαρουφάκη: Είχαμε συμφωνήσει με τον Τσίπρα να απειλούμε τους Ευρωπαίους με Grexit!
12/05/2016 22:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα «βόμβα» Βαρουφάκη: Είχαμε συμφωνήσει με τον Τσίπρα να απειλούμε τους Ευρωπαίους με Grexit!

Για όλους και για όλα μίλησε ο Γιάνης Βαρουφάκης και για μία ακόμα φορά ήταν καταπέλτης. Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Athens Live» ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε τη στρατηγική των... απειλών που είχε συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης στο πρώτο εξάμηνο του 2015, ενώ χαρακτήρισε τον Βόλφανγκ Σόιμπλε «ανίκανο ανθρωπάκο».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ισχυρίστηκε ότι έπειτα από συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα απειλούσε τους Ευρωπαίους δανειστές με έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αλλά μπροστά στις κάμερες δεν χρησιμοποιούσε τη λέξη Grexit. Τι θα συνέβαινε σε περίπτωση Grexit; «Δεν θα ήταν ωραίο το θέαμα» λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με την εκδοχή που παρουσιάζει ο κ. Βαρουφάκης, την προσπάθειά του να πιέσει την ΕΚΤ πρόδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος πήγε και είδε τον κ. Ντράγκι στην Φρανκφούρτη και είπε στον επικεφαλής της ΕΚΤ: «Μην ακούς τον Βαρουφάκη, θα του προβάλω εγώ βέτο...».

Οσο για τον Βόλφανγκ Σόιμπλε, τον χαρακτήρισε «ανίκανο ανθρωπάκο», ο οποίος είναι αστοιχείωτος από πλευράς οικονομικών. «Το γνωρίζει αλλά δεν τον ενδιαφέρει».

«Το μήνυμα μου προς την ΕΚΤ ήταν μετριοπαθές: Αν μας κλείσετε τις τράπεζες, θα σας κουρέψουμε τα παλαιά ομόλογα. Καμία απειλή Grexit. Από εμάς», διευκρίνισε μέσω Twitter ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Πηγή: imerisia.gr